$
מעסיקים

רוצים לעבוד באמזון? תצטרכו קודם כל לעבור את העובדים

אנחנו מזמינים דרכו דיסקים, ספרים, מוצרי פנאי ואפילו קוסמטיקה וביגוד. אבל מה אנחנו יודעים על גיוס העובדים של אמזון? הצצה לתהליכי הגיוס של מעצמת הקניות אונליין, שמגייסת עובדים - בעזרת עובדים

בתיה וייסמן 13:0908.06.14

בעולם גלובאלי כמו שלנו, סביר להניח שיצא לכם להשתמש לפחות פעם אחת באתר אמזון, ואם לא - תהיו בטוחים שאתם מחמיצים עולם שכולו טוב. החברה האמריקאית הוקמה בשנת 1994 כחנות ספרים אינטרנטית, אבל מאז הספיקה להפוך לענקית מסחר בינלאומית, ששווי השוק שלה עומד על כ-120 מיליארד דולר.

כיום ניתן לקנות באתר כמעט מכל מקום בעולם כמעט כל מוצר צריכה שתרצו. בנוסף, אמזון מייצרת את קורא הספרים האלקטרוני "קינדל", מפעילה חנות אפליקציות לאנדרואיד ופעילה בתחום של מחשוב ענן.

 

  

החברה מעסיקה כ-110 אלף עובדים ברחבי העולם (מספר זה שילש את עצמו בשלוש השנים האחרונות). כדי להמחיש - כיום יש לה יותר עובדים מאשר eBay וגוגל יחד. כמו כן, החברה גם מדורגת באופן עקבי בשנים האחרונות בין עשר החברות הטובות בעולם במגזין פורבס. בעמוד החברה באתר Glassdoor ניתן למצוא כמות מפתיעה של מחמאות מהעובדים, שמספרים על שכר גבוה, הטבות שוות ואווירה מעולה בין "אנשים חכמים".

 

כיצד היא מגייסת אותם? בפשטות, אך עם תחכום בולט אחד. הנה הצצה לכמה מהתהליכים הבולטים של גיוס העובדים שלה.

 

אמזון: תהליך גיוס בשני שלבים בלבד

 

למרות שמדובר לכאורה בשני שלבים, הם מורכבים ממספר ראיונות. השלב הראשון בתהליך הוא שלב הראיונות הטלפוניים, ואחריו מגיע שלב הראיונות אישיים. הראיון הטלפוני הראשון יהיה בדרך כלל עם המנהל העתידי ויכלול מעבר על קורות החיים ומספר שאלות טכניות מקצועיות. לאחר מכן, יתבצעו עוד שני ראיונות טלפונים עם עובדים מהצוות או מרימי רף (אליהם נגיע מיד) שמתמקדים בשאלות טכניות. כל ראיון טלפוני אורך כשעה.

 

במידה והמועמד עבר בהצלחה את כל הראיונות הטלפוניים המגייסת תיצור עמו קשר על מנת לקבוע מועד ליום ראיונות במשרדי החברה. בשלב זה היא תברר מספר שאלות כלליות בנוגע לתנאי ההעסקה - ציפיות שכר, מועד אפשרי לתחילת עבודה וכו'. כמו מרבית החברות האמריקאיות, אמזון מממנת את ההוצאות הכרוכות בהגעה ליום הראיונות. היום עצמו אורך כשש שעות וכולל בין 4-7 ראיונות, כאשר אחד מהם הוא ראיון באווירה פחות פורמאלית שמתבצע סביב ארוחת צהרים.

 

הראיון הראשון יהיה לרוב עם מנהלת מצוות הגיוס, ויתמקד בציפיות שכר ובמעבר כללי על קורות החיים. לאחר מכן מתקיימת סדרת ראיונות עם מרימי רף, שכוללים בעיקר שאלות ומבחנים טכניים, אך גם שאלות כלליות שמטרתן לבדוק התאמה לתרבות הארגונית. ארוחת הצהרים תהיה עם המנהל העתידי (על אף שלרוב כבר התבצע עמו ראיון טלפוני) ותהווה שיחה לא פורמאלית על הרקע של המועמד. הראיון האחרון הוא עם מנהל בכיר, בד"כ מדרג סמנכ"ל.

 

שאלות נפוצות הנשאלות בראיונות השונים של אמזון:

 

• פרויקט שאת/ה אחראי/ת עליו עומד להתבטל בגלל מחסור במשאבים. איך תבשר/י על כך לצוות?

 

• את/ה נמצא/ת במסיבה של החברה, וכשמציגים אותך למנכ"ל, הוא שואל מי את/ה. מה תענה/י לו?

 

• ספר/י על הפעם האחרונה שביקשת סליחה ממישהו.

 

• מי היה הלקוח הכי בעייתי שלך - ולמה?

 

• מהי הטעות הכי חמורה שעשית בחיים ולמה?

 

• מה היית עושה עם המנהל שלך היה מבקש ממך לעשות משהו שאת/ה לא מסכימ/ה לגביו?

 

• למה תרצה/י לעבוד באמזון?

 

• מה המטרות שלך בקריירה?

 

חלל מנוחה במטה אמזון בסיאטל חלל מנוחה במטה אמזון בסיאטל

 

רוצים לעבוד באמזון? תצטרכו קודם כל לעבור את העובדים

 

לכל חברות ההיי-טק הגדולות בארה"ב יש שיטות מיוחדות משלהן בנוגע לגיוס מועמדים. לרוב מדובר בארסנל של שאלות מכשילות. השיטה המיוחדת של אמזון היא תכנית שהגה צוות הגיוס בחברה ונקראת "bar raisers". ה-bar raisers (בתרגום חופשי- מרימי רף) הם עובדים רגילים המועסקים במשרה מלאה בתפקידים שונים במגוון המחלקות של אמזון, אשר נוסף על תפקידם - יש להם גם תפקיד מכריע בקבלת עובדים חדשים לחברה. כל מועמד מרואיין ע"י כשישה מרימי רף (בד"כ בנוסף לראיונות הרגילים עם מנהל עתידי ומשאבי אנוש) כשלכל אחד מהם יש יכולת להטיל וטו, או להמליץ עליו.

 

מרימי הרף לא יהיו בהכרח מהתחום אליו מתמיינים המועמדים. סוזן הארקר, סמנכ"לית משאבי אנוש בחברה, טוענת שהתכנית עוזרת לנפות מועמדים שלא מתאימים לתרבות הארגונית, וכך הם מגדילים את הסיכוי שהעובדים המגויסים יישארו לזמן ארוך ויוכלו לבצע מגוון רחב של תפקידים בחברה, ולא רק את התפקיד הספציפי אליו התמיינו. בנוסף, העובדה שכל מועמד מרואיין ע"י 5-6 מעריכים וכולם צריכים לאשר אותו - מקטינה את "טעויות הגיוס", כפי שהגדיר זאת אחד ג'ון ולאסטליקה, מהוגי התכנית. בכדי להצטרף לתכנית ולהיות מרים רף רשמי, העובדים צריכים לבצע עשרות עד מאות ראיונות ולהיות ידועים ביכולתם לשאול שאלות קשות וטובות, ולזהות מועמדים שיהיו עובדים מצטיינים.

 

יש כמה מאות מרימי רף באמזון, והם לא מקבלים על כך תגמול כספי, אך לרוב זוכים בקידום מהיר יותר. כל "מרים רף" שכזה מראיין כעשרה מועמדים בשבוע, כאשר כל מועמד גוזל בין שעתיים לשלוש שעות עבודה אם לוקחים בחשבון את הראיון עצמו ואת הזמן הדרוש לכתיבת ההערכה ואת פגישת ההכרעה הסופית. החברה מבצעת יותר מ-75 אלף ראיונות במטרה לגייס כ-30 אלף עובדים חדשים, טען לאחרונה ולאסטליקה בראיון לוול סטריט ז'ורנל.

 

"גיוס עובד" מתוך הארגון: 3 סיבות ובעד ונגד

 

טיפים של זהב שיעזרו לך להתקבל לאמזון? יש לנו כמה. הדרך הטובה ביותר להגיע לראיון בחברה, וכנראה גם במרבית החברות, היא להעביר קו"ח דרך אחד העובדים. הסיבה לכך היא שאתרי הגיוס של החברות מוצפים בקו"ח על בסיס יומי. אבל אם בכל זאת אתם לא מכירים אף אחד מבפנים, ניתן לשלוח קו"ח דרך אתר החברה, וכדאי גם לתחזק עמוד פרופיל בלינקדאין, טוענת הארקר, מכיוון שצוותי הגיוס פעילים מאוד שם. כשמגיעים לראיון כדאי להכיר היטב את כל הטכנולוגיות של אמזון, ולדעת לענות בפירוט על כל שאלה שיכולה לעלות מקורות החיים. "באמזון מחפשים מנהיגים", מוסיפה הארקר, "ולכן בראיונות כדאי להדגיש חשיבה יצירתית ויכולות מנהיגות, מכיוון שהם מאמינים שכל עובד הוא מנהיג, בין אם הוא מנהל צוות גדול או עובד עצמאי".

 

מחסנים של אמזון מחסנים של אמזון צילום: בלומברג

 

אם אתם באמת בעניין – אולי יעניין אתכם לדעת שבקרוב ייפתח מרכז של אמזון שיווק ותמיכה של אמזון בארץ, ככל הנראה בתל אביב. אמזון ישראל, מספר וורנר פוגלס, סגן נשיא אמזון העולמי, עוסקת בגיוס מהנדסים, מנהלי לקוחות וארכיטקטים של פתרונות. אולי אלו אתם?

 

הכותבת היא מנהלת תוכן גיוס עובדים ב-AllJobs

בטל שלח
    לכל התגובות
    x