$
מעסיקים

למה כדאי לארגון שהעובדים יגיעו פחות לעבודה

ארגונים באנגליה שאימצו גמישות בעבודה מדווחים על ירידה משמעותית בהיעדרויות; עובדים נוטים להישאר בחברות שמאפשרות להם לשנות את היקף העבודה או השעות בהתאם לצרכיהם

מעין מנלה 13:5005.06.13

יותר ויותר ארגונים בעולם המערבי מאמצים גמישות בעבודה, בניגוד לפתרון קבוע ונוקשה של עבודה מהבית למשל, ונהנים משימור עובדים וירידה בהיעדרויות.

"ארגונים מבינים שבשלבים שונים בחיים אנשים צריכים גמישות כי החיים שלהם דורשים זאת. ארגונים שלא יתנו את יתנו את הגמישות יאבדו את האנשים שהם השקיעו כל כך הרבה אנרגיה בלמצוא אותם ולהכשיר אותם", אומר פרופ' יונתן סמילנסקי מביה"ס למנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב.

 

לדבריו, ארגונים באנגליה שאימצו גמישות בעבודה מדווחים על ירידה משמעותית בהיעדרות ממנה. בנוסף, הוא אומר, אם תנאי החיים של העובד בתקופות מסוימות דוחפות אותו לרצות לעבוד פחות, כמו למשל לקחת חופשת לידה של חצי שנה או שנה, כדאי לארגון להתגמש כדי שהעובד יחזור עליו.

 

ארגונים שמאפשרים גמישות בעבודה מרוויחים ארגונים שמאפשרים גמישות בעבודה מרוויחים צילום: shutterstock

 

הגמישות יכולה להתבטא בעבודה מהבית, עבודה חלקית, שעות גמישות שבהן העובד מתחיל מאוחר יותר או מסיים מוקדם יותר לפי הסכם מראש או יציאה הדרגתית לפנסיה.

 

באנגליה, על פי החוק כל עובד רשאי לבקש לעבוד באופן גמיש למרות שהמעביד אינו חייב לאשר את הבקשה. חברת Plantrenics דיווחה על ירידה בהיעדרויות מהעבודה מ-12.5% ל-2.7% אצל עובדים שעברו לשעות עבודה גמישות. לדעתם זה נובע מכך שהעובד יכול לטפל במאורעות יוצאי דופן מהבית מבלי שיצטרך להחסיר יום עבודה.

 

"בעבר אנשים היו סוג של 'קומודטי' (סחורה), לא היה משנה מי עובד כי אם זה לא הוא אז היה מישהו אחר. בהדרגה, ארגונים שעושים דברים מורכבים החלו להזדקק לעובדים עם המון ידע וניסיון אנשים כאלה לוקח הרבה זמן למצוא והרבה זמן לפתח. לכן, הארגונים תלויים באנשים לא פחות מאשר האנשים תלויים בארגון. ארגונים שאימצו גמישות הבינו שעובדים טובים זה אוצר שאתה לא יכול לאבד", אומר סמילנסקי.

 

המובילים עניין הגמישות בעבודה הן חברות ראיית החשבון הגדולות כמו KPMG שלהן אלפי רואי חשבון שעובדים בכל העולם והחברה תלויה לחלוטין ברואי החשבון שעובדים שם. אין לה פטנטים או מוצרים שהיא מוכרת, אומר סמילנסקי, כל מה שיש לה זה עובדים. להפסיד עובד ברמת שותף זה הפסד אדיר לארגון ולכן הם הבינו שכדאי להתגמש לפי צרכי העובדים כדי שיישארו.

 

גם בחברות היי טק כמו אינטל ומיקרוסופט בהן נראה שיש היצע עובדים גדול ובלתי נדלה הבינו שדרושה גמישות. "הם הבינו שאין היצע. שברגע שצריך מישהו שיש לו באמת ניסיון עמוק, אפשר אמנם להביא מישהו מארגון אחר, אבל הוא לא עבד בארגון שלך, הוא לא מכיר את הפרויקטים שלך. אותו עובד עשוי גם לעבור מחר לארגון אחר ותפסיד את כל הייתרון התחרותי שלך", אמר סמילנסקי. לכן, לדבריו, ככל שהארגון מעסיק יותר "עובדי ידע", שהוא תלוי בידע ובניסיון שלהם, כך יותר כדאי לו להתגמש.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x