$
התעשייה

תכנית פרס לשילוב ערבים בהייטק: נקלטו 125 עובדים ערבים-ישראליים

נשיא המדינה חושף את המספרים מאחורי התוכנית: בתשעת החודשים האחרונים 31 עובדים נקלטו באינטל, 13 באמדוקס ו-22 ב-HP

אסף גלעד 17:0113.11.11
נשיא המדינה שמעון פרס הודיע הבוקר (א') באירוע חגיגי בהשתתפות מנהלי חברות ההייטק הגדולות על אבן דרך בהתקדמות תכנית 'מענטק' לשילוב ערבים הענף ההייטק. מאז נחשפה התכנית בחודש פברואר האחרון, נקלטו 125 עובדי הייטק בתפקידי הנדסה וייצור שונים.

 

HP ישראל גייסה 22 עובדים במקצועות הנדסת מכונות, תוכנה, פיזיקאים, כימאים ועובדי מעבדה. "מנוע הגיוס של ''חבר מביא חבר'' מוכיח את עצמו ומפחית חסמים. התברר שמנהלים שגייסו עובדים ערבים מעוניינים לגייס נוספים", אמר יהושע בקולה, מנכ"ל HP ישראל במועד ההכרזה.

 

 

זיקה אבצוק, סיסקו ישראל, הכוח המניע מאחורי התוכנית זיקה אבצוק, סיסקו ישראל, הכוח המניע מאחורי התוכנית צילום: גיא חצרוני

 

מקסין פסברג, מנכ"ל אינטל ישראל, ציינה כי החברה גייסה 31 עובדים ערבים-ישראליים מאז פברואר האחרון. רק מחצית מאוכלוסיה זו הופנתה למערך המו"פ בחיפה, ואילו המחצית השניה היא עבור מערכי הייצור בירושלים ובקרית גת. אמדוקס מצידה גייסה 13 עובדים מגזריים למרכז הפיתוח שלה בשדרות.

 

ארגון צופן, הפועל להשמת בוגרי אוניברסיטאות ומכללות מובילות במסגרת 'מענטק', הצהיר גם הוא על השמת 50 אקדמאים מהמגזר הערבי בחברות הייטק בנצרת ובגליל-המערבי, בהן גליל סופטוור, MIT-סופט, ובאבקום.

 

את תכנית 'מענטק' לשילוב ערבים בענף ההייטק יזם הנשיא פרס יחד עם ג'ון צימברס, נשיא סיסקו העולמית. "בישראל אין אפליה פורמלית בחוק אך יש בהחלט אפליה בפועל ועלינו להגן על המיעוט, בעיקר בתחום הכלכלי בו ההכנסות קטנות יותר", אמר הנשיא פרס. " שאלתי את עצמי היכן אפשר לתקן ואחת התשובות שמצאתי היא ''מענטק''. 40% מהשוק הישראלי מבוסס על הייטק, זה התחום המפרנס ביותר ובעל היוקרה הגבוהה ביותר והמיגזר הערבי עדיין אינו נהנה מפירות ההייטק. את מחסום ה-100 שהוצג לראשית הפרויקט כבר עברתם ובשנה הבאה ניתן ורצוי לעבור את מחסום 1000 המועסקים."

 

"בסביבה בה גדלתי לא היתה מודעות גדולה להייטק וכולם הלכו על משהו בטוח כמו להיות מורה או רופא", סיפר עומר גאווי, בוגר הטכניון בן 23 מכפר קרע. "בתיכון גיליתי שאני אוהב את תחום המדעים ואיני רואה עצמי בתחום אחר והחלטתי ללכת על זה עד הסוף וללמוד בטכניון. אני מאמין שהקבעון של שני המגזרים צריך להישבר, אנחנו באים להגיד שערבי יכול להיות גם עובד ועובד מצטין בהייטק, הזמנים השתנו והמודעות גברה. בטכניון יש מספר שיא של סטודנטים ערבים. יש פוטנציאל רב שניתן לממש אותו."
בטל שלח
    לכל התגובות
    x