$
אלכוהול

בר הבאטלר: דרינק מהספרים

הבר שייפתח מחר, יציע משקאות ממתכונים המבוססים על ספר הקוקטיילים הראשון, מ־1862. הבעלים: "זה לא רק בר. אנחנו יוצרים סיפור"

רעות ברנע 08:2429.03.17

דלת סתרים שנמצאת בתוך בר בלבוי (Bellboy) שבמלון ברדיצ'בסקי בתל אביב מובילה אל בר קוקטיילים סודי, שהוא גם הבר הקטן ביותר בישראל. החל ממחר בערב יאיישו את המקום ברמן אחד או שניים, שיארחו 12 לקוחות לכל היותר בחוויה אחרת. "המקום שלנו שונה מאוד מקוקטייל בר קלאסי, והוא תוצר של מחקר ארוך בספרי קוקטיילים היסטוריים", מסבירים אריאל לייזגולד ואבירן אבידן, מקימי הבר החדש, שייקרא באטלר (Butler), וגם בעליו של בלבוי.

 

לייזגולד (36) הוא כנראה הדמות המזוהה ביותר עם תחום הקוקטיילים בישראל. הוא עומד מאחורי הבר כמעט 20 שנה ושותף בכמה מסעדות וברים בעיר. ב־2008 פתח במשותף את בר הקוקטיילים 223 וגרם לקהל התל־אביבי לשנות קצת את הרגלי השתייה. "הישראלים לא ממש שתו קוקטיילים אז, והפתיחה של המקום לוותה בהרבה ביקורת", הוא מספר. "למרות כל הספקנות יצרנו טרנד, ובשנים שאחרי כל ברמן קרא לעצמו מיקסולוג".

 

האבא של המרטיני

 

ואכן, הקוקטיילים זכו לעדנה מחודשת בסצנת הלילה, וברי קוקטיילים כמו אימפריאל, אריא ופרנץ' 57 החלו לצוץ בעיר. אחרי שנפרדו דרכיהם של לייזגולד ושל שותפיו הקודמים, הוא צירף אליו את אבירן אבידן (36), ובשנת 2014 הם פתחו יחד את בלבוי, שלשמחתם הצליח לאתגר את ההגדרה של קוקטייל בר. "המטרה בבלבוי היתה ליצור גישה חדשה, חוויה חדשה - מהכניסה למקום, דרך השיח עם המלצרים ועד ההגדרה המחודשת של כל דרינק. למראית עין מדובר בקוקטייל בר מעוצב ברוח שנות העשרים, אך ככל שתבלה כאן יותר, תבין שהדברים לא בהכרח כמו מה שהם נראים: השרפרף הופך להיפופוטם, הכוס הופכת לדג, הצ'ייסר מגיע בעגלת תינוק ישנה והופך לאויסטר, סירופ יין קלאסי הופך לסירופ ים־תיכוני עם מיצוי רימונים וריבת פטל, וחומץ הבלסמי מתובל בפולי קקאו ושומשום קלוי".

עטיפת הספר עטיפת הספר
ההצלחה של בלבוי היא שהביאה את השניים להקים את מאנקי ביזנס, חברה שבבעלותה ברים ומותג אירועים, שמשמשת גם כפלטפורמה לייעוץ בתחום האלכוהול והקולינריה.בשנה האחרונה הם עובדים במסגרתה גם על פתיחת באטלר. "החלל הקטן הזה הוא בעצם הומאז' לדמויות היסטוריות מתחום האלכוהול כמו ג'רי תומאס, שבשנת 1862 פרסם את ספר הקוקטיילים הראשון בעולם", מסביר לייזגולד. "הקוקטיילים שיוגשו בבאטלר ילכו אחורה עד לשנה הזאת, כמו אימפרובד ג'ין קוקטייל שלימים הפך להיות האבא של המרטיני קוקטייל. הצעיר ביותר שיוגש פה יהיה מ־1930".
אבידן ולייזגולד, מקימי הבר. קוקטיילים עם חלבון ומנטה אבידן ולייזגולד, מקימי הבר. קוקטיילים עם חלבון ומנטה צילום: נמרוד גליקמן

 

לצד קוקטיילים כמו Clover Leaf (ג'ין, ורמוט צרפתי, לימון, סירופ פטל, חלבון ומנטה) ו־Remuz Fizz (ג'ין, שמנת, חלבון, מי זאהר, לימון, ליים, דבש, ליקר מרשינו, מים מוגזים) - כולם במחיר אחיד של 55 שקל - יוגש במקום מספר מצומצם של מנות אוכל: כריכונים, סקונס ופיש אנד צ'יפס, כמו באנגליה של המאה ה־19. 
קוקטייל Remuz Fizz משנת 1914 קוקטייל Remuz Fizz משנת 1914 צילום: אנטולי מיכאלו

 

גם בירה זה בסדר גמור

 

מלבד פעילותה של מאנקי ביזנס בארץ, בשנה האחרונה עובדים בחברה על פרויקט משמעותי הרבה יותר - מגה־בר בשם The Locksmith, שמשתרע על 1,200 מ"ר, בעיר גואנג ז'ואו שבדרום סין. "לפני שנה פנו אלינו משקיעים סינים בהצעה להקים את הבר־מסעדה הכי טוב והכי גדול באסיה", מספר לייזגולד. "כעבור כמה שבועות מצאתי את עצמי הופך אט־אט מתחם עתיק בסין למקום בילוי שבקומה הראשונה שלו יש ביסטרו, בשנייה בר קוקטיילים ובשלישית גינת אירועים. בימי הפתיחה כל אמצעי התקשורת המקומיים הגיעו לסקר, והרגשנו מאוד וולקאם".

 

אנשים לא תוהים לפעמים אם זה לא קצת פלצני מדי? בסופו של יום אדם רוצה לשבת לשתות את הבירה שלו וזהו.

 

"בירה זה בסדר גמור ואנחנו לא נגד", אומר אבידן, "יכול להיות שבאיזה גלגול גם נעשה בר בירות מגניב. אבל צריך לזכור שעולם המשקאות הוא יותר גדול מהמשקאות עצמם. אנחנו עושים את זה בדרך שלנו ושמחים עליה". לייזגולד מוסיף: "אנחנו יוצרים סיפור, ולא רק מגשימים חלום של תיכוניסט שרצה שיום אחד יהיה לו פאב".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x