$
אופנה

שמן זית אין יור פייס

תשכחו מאזהרת סבתא ששמן סותם את הנקבוביות. הדבר הנכון הוא למרוח שמנים צמחיים על הפנים

מורן לונדון 09:2615.01.17

כל אשה שקנתה אי פעם קרם לחות שמעה לבטח את ההמלצה שכדאי לרכוש אחד על בסיס מים. הדעה הרווחת עד כה בעולם הטיפוח היתה שמוצרים על בסיס שמן כבדים מדי לעור הפנים, סותמים את הנקבוביות ובטווח הארוך מסבים יותר נזק מתועלת. ואולם, לאחרונה אנחנו שומעים יותר ויותר על שימוש בשמנים לסיכוך עור הפנים.

בעיקר בעונה הקרה ישנה תחושה שעור הפנים יבש וקשה. אנחנו יכולים לנהל שיחה או לפהק ולחוש שהוא כל כך יבש שעוד רגע הוא נקרע. לצד שמנים ייעודיים שאפשר למצוא בכל מותג קוסמטיקה כמעט צומח לו טרנד של שימוש בשמנים ממקור צמחי שאפשר למצוא דווקא במרכולים ולא בפרפומריה ריחנית. שמן קוקוס הוא ההוט פוטטו התורן למשל.

 

אז מאיפה בעצם הגיעה הסברה ארוכת השנים על חלקם של השמנים בסתימת נקבוביות והכבדה על העור? "תפקיד השמנים בקרמים הוא לעזור להגביר את תכולת המים שבשכבת העור העליונה באמצעות חסימה ומניעה של אידוי המים מהעור", מסבירה ד"ר אלה אגוזי־ריינמן, מומחית ברפואת עור וטיפולי אסתטיקה רפואית בכללית אסטתיקה. "קרמים הורכבו בעבר משמנים כבדים יותר כמו פרפין, שיכולים לגרום לחסימה של בלוטות החלב ולתחושה שומנית". לדבריה, הדור החדש של שמני הטיפוח הוא שונה. "שמנים ממקור צמחי מסייעים גם במניעת אובדן המים בעור וגם בשיקום מחסום העור. הם נעימים יותר ונספגים בקלות. עם זאת, לבעלי עור שמן או בעיות עור שנגרמות מהפרשת סבום מוגברת אני ממליצה להשתמש במוצרים נטולי שומן".

מימין: שמן לפנים של אסתי לאודר שמבוסס על שמן קוקוס, אבוקדו וזית, 476 שקל; ושמן לפנים של סמאשבוקס שמבוסס על שמנים איתריים, 195 שקל מימין: שמן לפנים של אסתי לאודר שמבוסס על שמן קוקוס, אבוקדו וזית, 476 שקל; ושמן לפנים של סמאשבוקס שמבוסס על שמנים איתריים, 195 שקל

 

חובבי הטיפוח הטבעי, לעומת זאת, לא מקפידים בהכרח על שמנים קלים ונהנים מפתרונות כמו שמן קוקוס ושמן זית, היישר מהמטבח הביתי. "מינרלים, ויטמינים וחומצות שומן הם לרוב מה שנמצא בשמנים הללו, ומובן שאם אותם רכיבים יוכלו לחדור את העור, הרי זה משובח", מסביר ד"ר אלכס אלטס, מומחה לרפואת עור. "יותר מכך, אם יחדרו, יכולה לקרות פעולת נטרול רדיקלים חופשיים וכך יוחדרו ויטמין A או C, שנמצאים בחלק מהשמנים וידועים כמי שעשויים להשפיע על חידוש העור וייצור הקולגן. לא

ניתן לומר ב־100% מה הערך של השמנים כתכשיר טיפוח, כי הם טרם עברו את כל הבדיקות והמחקרים. מנקודת מבט כרופא עור — מריחת מוצרי מזון אינם יכולים להשפיע על שכבות העור או על שינויים דרסטיים כאלה או אחרים".

 

מקור איכותי ונקי

 

למרות הטרנד ד"ר זאב רייזיס, רופא עור ומומחה למחלות עור בשר"פ פלוס, מסביר כי הוא לא מיועד לכולם. "לא אמליץ לטפל בשמנים צמחיים שנועדו לבישול בעור שהוא בעצמו שמנוני או סובל מפצעי אקנה, בעור רגיש ובכזה שסבל מאלרגיה לשמנים".

 

ד"ר רייזיס וד"ר אלטס מסכימים שניהם שהשימוש בשמן מקל ביובש ומסכך את את העור. ואולם, הם מדגישים כי יש חשיבות לשימוש בשמן איכותי ונקי ממקור מזוהה וברור, ועדיין, לא כדאי לפתח ציפייה שאיכות העור תשתפר דרסטית. "למרות כל הלחות עדיין מדובר במוצר מזון שלא פותח או עובד בהתאם לצורכי העור. לכן, כמו שהוא יכול להועיל כך הוא יכול לא להועיל. עד שיהיה ניתן להמליץ על שמנים כמוצרי טיפוח הדרך עוד ארוכה", אומר ד"ר אלטס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x