$
אמנות ועיצוב

אמנות זה טעים

עבודות שעוסקות בתאווה למתוק ותשוקה לפירות, דפי צביעה למבוגרים, איור על אלפי מדבקות ואמנים שמגיבים לפרויקט הרכבת הקלה. המלצות לאירוע "אוהבים אמנות. עושים אמנות" שייפתח הערב בתל אביב

אלעד בילו 08:1315.09.16

הערב ייפתח בתל אביב אירוע "אוהבים אמנות. עושים אמנות", שבמסגרתו יפוזרו עשרות מצגי אמנות במרחבים הציבוריים בעיר. התערוכות באירוע, שמתקיים זו השנה ה־14 ביוזמת והפקת המחלקה לאמנויות בעיריית תל אביב, נוצרו מתוך הקשבה לשיח העכשווי בשדה האמנות, ומציגות את הקשר בין ההתפתחות האורבנית בעיר לבין הפעילות האמנותית המתקיימת בה. השנה יוארו בזרקור אזור הרכבת הקלה ורחוב יהודה הלוי, שעוברים תהליך פיתוח ושינוי.

 

הנה מבט על חמש תערוכות ייחודיות מתוך כל השפע (עד 17 בספטמבר, הכניסה לכל המצגים חופשית).

 

 

 

1. רכבת בשבת

אוצרת: רוני חג'ג', בוגרת המדרשה לאמנות ובית הספר עלמא לתרבות עברית

 

במפלס העליון של חניון הדר ברחוב יהודה הלוי יפוזרו מצגי פיסול של כ־30 אמנים, ובהם נעמה ערד, גלעד רטמן, עידו בר־אל, הילה טוני נבוק ותכלת רם. האמנים הוזמנו להגיב לאתר בעל האופי המיוחד שסביבתו מצויה כיום בבנייה מסיבית בשל פרויקט הרכבת הקלה. שם התערוכה, "פנינסולה" ( בלטינית חצי אי), מתייחס למיקום המבנה במרחב — חצי אי הנוגע־לא־נוגע בעיר שסביבו.

 

חג'ג' מספרת: "אזור הבנייה של הרכבת הקלה הוא האזור החם בעיר. הוא מוקד מעניין, באמצע העיר, עם כל מה שקורה מסביב. יש בניין גדול שמחובר לחניון, והוא כמו הלשון שלו. על חזית הבניין כתוב פנינסולה; חיפשתי שם וזה התאים לי. הפסלים בתערוכה שמתפרסים על פני החניון משביתים את כניסת הרכבים אליו, כך שהוא יעמוד ריק, וזה די נדיר.

 

"בערב הפתיחה גם תנגן במקום די.ג'יי אנה הלטה. יש משהו במוזיקה שעוזר להכיל יותר מידע, הבנתי שהיא גורמת לאנשים לשהות יותר זמן מול העבודות ולראות אותן בצורה אחרת".

 

חמישי 19:00-23:00, שישי ושבת 10:00–17:00, חניון בית הדר, רחוב יהודה הלוי

 

2. טושים ומדבקות

מציג: עמית טריינין, בוגר בצלאל, מרצה לאיור במחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל וראש המחלקה לתקשורת חזותית במנשר

 

התערוכה "ירח מודבק" כוללת שני פרויקטים שנעשו על גבי אלפי מדבקות לבנות קטנטנות. האחד מציג תשעה איורים שצוירו על מדבקות באמצעות טושים ודיו לקליפ לשיר "ירח" של ברי סחרוף. הפרויקט השני, שנעשה עבור עיריית תל אביב, הוא איור של הרחובות פרישמן ודיזנגוף על פי טור של עלי מוהר "מהנעשה בעירנו" בעיתון "העיר", שדיבר על הספרייה הממוקמת שם.

 

טריינין מספר: "לפני שש שנים היתה לי פריצת דיסק ובעקבותיה שכבתי תקופה ארוכה על הרצפה והשתעממתי. במגירה הקרובה היו טושים ומדבקות משרדיות והתחלתי פשוט לצייר עליהן, עוד ציור ועוד ציור, על כל מדבקה פרצוף, עץ, בית וכולי. זה עזר לי להירפא. מצאתי שנוח מאוד לצייר על מדבקות כי הן מכתיבות סדר וגריד ושהן לא משמשות בהכרח להדבקה. האיור על מדבקות הוא רעיון מקורי שלי".

 

חמישי 20:00, שישי 10:00–14:00, שבת 10:30–15:30, גלריית גבירול, אבן גבירול 108

  

3. מעבר לפינה

מציגה: מירב שחם, בוגרת האקדמיה לעיצוב ויצו חיפה ומרצה בשנקר

 

בתערוכה "בין הנגב 5 לאינדינגב" מציגה שחם את עבודותיה במסגרת היותה מאיירת הבית של פסטיבל המוזיקה אינדינגב זה עשור וכן אלבומים שאיירה לאמנים כמו מארינה מקסימיליאן, ערן צור, שם טוב לוי ודני סנדרסון.

 

היא מספרת: "הסטודיו שלי נמצא ברחוב הנגב 5 בדרום תל אביב, ונראה לי הגיוני לקרוא כך לתערוכה, היות שאני מציגה בה עבודות שקשורות לאינדינגב ועטיפות אלבומים שיצרתי — האחד בדרום הארץ והשני בדרום העיר. אני מתאימה את עצמי למוזיקה, מקשיבה למילים, ומנסה להכניס את האופי שלי לתוך היצירה ולא להיות כלי שמשרת לקוח".

 

חמישי 20:00, שישי 10:00–14:00, שבת 10:30–15:30, גלריה גבירול, אבן גבירול 108

 

4. דפי צביעה למבוגרים

אוצרים: ירון שין ודנה שמיר

 

"יורדים מהפסים: חוברת הצביעה הגדולה בעיר" היא תערוכה המאגדת 100 כרזות שהן למעשה דפי־צביעה למבוגרים. את כולן איירו סטודנטים במסגרת קורס במחלקה לתקשורת חזותית בוויצו חיפה בהנחיית דנה שמיר. המבקרים בתערוכה יוכלו גם לצבוע את הכרזות וכך לשנות את פניה. שמיר מספרת: "הכל התחיל מתרגיל של בוגרי שנה ג'. כל סטודנט קיבל נושא והיה צריך לאייר עמוד או כפולה לחוברת צביעה. חוברות הצביעה הפכו לאחרונה למין טרנד ורציתי לאתגר אותו. לא רציתי שהאיורים יהיו חמודים או קוהרנטיים, וזו היתה הזדמנות מצוינת לעבוד על נושאים אקלקטיים מאוד שאין להם קשר זה לזה; לקחת רעיון כמו מלחמה ולהגיב עליו באופן פרשני, חתרני, שבורח מקלישאות".

 

חמישי 11:00, שבת 10:00–21:00, נמל יפו, מחסן 2, חלל הסורגים

 

5. הופכים את הקערה

בין המציגים: דניאל ונטורה, לי־היא גולדנברג, לנה גוברמן, עדי איילי ופייר קליינהאוז.

 

כ־30 יוצרים מתחום האיור והקרמיקה מציגים בתערוכה המשותפת "לא למאכל", והם כמו מזמינים את הקהל להיכנס לצלחות שלהם ולטייל בין עסיסיות לשאריות. בעבודותיהם, שמשלבות בין פיסול וקדרות לאיור ואנימציה וכך בין תלת־ממד לדו־ממד, מבטאות את היחסים השונים שלנו עם אוכל: הפרעות אכילה, תאווה למתוק, זיכרונות ילדות.

 

האמנית דניאל ונטורה מספרת: "החלטנו שבא לנו לעשות משהו שמשלב איור וקרמיקה, וחשבנו על נושא שיחבר את כל האמנים. מהר מאוד התחלנו לדבר על היחסים שלנו עם אוכל. לכל אחד יש יחסים כאלה. כך נוצרו שיתופי פעולה בין קרמיקאים למאיירים, מאיירים שהגיבו ביצירותיהם לקרמיקאים ולהפך ואפילו עבודות משותפות, כמו צלחות שכשמסובבים אותן רואים אנימציה".

 

חמישי 19:00–23:00, שישי 9:00–12:30, שבת 10:00–18:00, סטודיו 6B, אחד העם 39

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x