$
אופנה

בגדי המלכה החדשים

מביונסה דרך חזרת "מראה הנסיכה דיאנה" ועד המותג הלוהט Blazé שקובע ש"כל בחורה קולית היא חצי בחור". איך השתלטו הבלייזרים על ארון הבגדים הנשי

תמרה וולמן 09:2926.06.16

כשמועצת מעצבי האופנה של אמריקה (ה־CFDA) מעניקה למישהי את התואר "איקונת האופנה של השנה", יש מאחורי הבחירה הצהרה. "הדימוי של אשה בעמדת שליטה מעולם לא נראה זוהר יותר ונחשק יותר", אמרה על ביונסה דיאן פון פירסטנברג, יו"ר ה־CFDA, כשהעניקה לה את הפרס בטקס שהתקיים בניו יורק לפני כשבועיים. "היא כל מה שנשים רוצות", אמרה. אז אם ביונסה היא כל מה שאנחנו רוצות להיות, כדאי להתעכב לרגע לפחות על פריט אחד שהזוכה המאושרת בחרה ללבוש לטקס המכובד.

 

הפעם ביונסה לא לבשה עוד שמלה צמודה או פריט חושף רגליים וקצה ישבן כהרגלה. הזוכה הגדולה של טקס ה־CFDA בחרה להגיע לאירוע בחליפת פסים מבית ז'יוונשי וכובע רחב שוליים. היא לא היתה היחידה באותו ערב נוצץ שהמירה את השמלה הפומפוזית במקטורן. על השטיח האדום נצפו לפחות עוד שלוש אושיות סטייל בבלייזרים.

 

ב"טלגרף" הבריטי כבר הספיקו לסמן בשבוע שעבר את מצעד הבלייזרים הזה כחלק ממגמה בולטת חדשה על השטיחים האדומים, קביעה שמצטרפת להכרזה נוספת שהופיעה באותו עיתון לפני כשלושה חודשים על תחייה מחודשת של "מראה הנסיכה דיאנה" בעולם האופנה, שכולל גם את אחד השילובים החביבים על הליידי המנוחה — בלייזרים בעלי רכיסה כפולה עם ג'ינס וחולצה בסיסית.

 

אז מה בעצם הופך את הבלייזר לפריט כה ורסטילי וקל ללבישה? בלייזר הוא למעשה מקטורן יומיומי, ספורטיבי יותר ופחות פורמלי מז'קט החליפה. הגזרה שלו רפויה יותר מזו של ז'קט והוא קל משקל ולא נועד להיות חלק מחליפה אלא להצטוות לפריטי לבוש מגוונים. לגבי מקורו של הבלייזר ישנן גרסאות שונות, אולם ברור כי ארץ הולדתו היא בריטניה והתקופה היא המחצית הראשונה של המאה ה־19. לפי גרסה אחת, מקורו בז'קטים הצבעוניים שלבשו חברי מועדוני החתירה באוניברסיטאות באנגליה באותם זמנים, כשהגזרה הבלתי פורמלית מאפשרת תנועה חופשית. לפי הגרסה האחרת, הפריט היה חלק ממדי הצוות של ספינת הצי המלכותי HMS Blazer שנתפרו במיוחד לרגל ביקורה של המלכה ויקטוריה על הסיפון. לא משנה איזו מהגרסאות נכונה, במהרה זלג הפריט הזה גם לרחוב.

 

 

הבלייזרים של Blazé , ביונסה והנסיכה דיאנה. קל, יומיומי ופחות פורמלי מז'קט של חליפה הבלייזרים של Blazé , ביונסה והנסיכה דיאנה. קל, יומיומי ופחות פורמלי מז'קט של חליפה צילום: אי פי איי

 

המדים של הנשים

ומתי נכנסו הנשים לתמונה? או יותר נכון — לבלייזר? באירופה של המאה ה־19 הן נהגו ללבוש אותו בעיקר במהלך פעילות ספורט. אף על פי שהיו חלוצות שהעזו ללבוש בלייזרים, כגון השחקנית שרה ברנאר (בשנים ההן זה נחשב לסקנדל), מי שנחשבת למשחררת הרשמית מכבלי הלבוש הסטריאוטיפי היא קוקו שאנל עם "חליפת שאנל" שלה שכונתה לא פעם "המדים החדשים של הנשים".

 

בלייזר מושלם הוא פריט לא שכיח. מדובר בבגד שהוא גאוות החייטים אך בו־זמנית גם כזה שבקלות יכול לשעמם. מי שלקחו את האתגר הזה ממש רחוק הן שלוש בחורות איטלקיות שהקימו מותג שכולו סגידה לפריט הלבוש הזה.

 

את מותג הבלייזרים בהתאמה אישית הן הקימו לפני כשנה. בראיון למגזין "הארפרז בזאר" בחודש שעבר הן טענו שכל בחורה קולית היא למעשה חצי בחור כשהן מזכירות כדוגמאות שמות כגון ג'יין בירקין וקתרין הפבורן. למותג הן קראו Blazé, שם שמתייחס למילה "בלייזר" כמובן אך גם קורץ למילה Blasé שמשמעה אדישות לדבר מה בעקבות חשיפה יתרה שלו, או במילים אחרות — שיעמום מהמוכר. ואכן, הבלייזרים שמציעות השלוש מביאים טוויסט אחר.

 

כמות נכבדת של כיסים

הבלייזרים של Blazé מצליחים לספק אלגנטיות שיקית בלי שמץ של מאמץ. הם מחולקים לארבעה דגמים בסיסיים — היומיומי, בלייזר לסופי השבוע, בלייזר לערב והקולוניאלי — זה ששואב השראה מז'קט הספארי. הם מיוצרים במילאנו בעבודת יד על ידי חייטים מומחים, על פי הזמנה. כמו אלוהים, גם כאן הקסם נמצא בפרטים הקטנים — חומרים הנעים מקטיפות ובדי קרפ דרך רקמות ועד חוטי רפיה ארוגים; פלטת צבעים הכוללת צבעים והדפסים לא שגרתיים; ראשי התיבות של הלקוחה שנתפרים על הביטנה, כיסים מעוגלים, כפתורים עשויים בעבודת יד וכמות נכבדת של כיסים פנימיים שיגרמו לכם להשאיר את הקלאץ' בבית או להביא אותו רק כתפאורה.

 

הבלייזרים, שמחיריהם נעים בין 850 יורו ל־1400 יורו הפכו ליקירי עולם האופנה, וכפי שתוארו במגזין "InStyle", גם ל"מפתח להתלבשות כמו כוכבת אופנת רחוב".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x