• תפריט
הפסקה לעסקית

הזקנה והים

קלואליס, המעוז הוותיק האחרון של פירות ים לאלפיון, מציעה תמורה איכותית לסועדים אמידים

גלי וולוצקי 09:3828.03.16

כעת, כשמול ים איננה, קלואליס נשארה המעוז האחרון לאלפיון המחפש מסעדת דגים ופירות ים עם מפות לבנות וכל גינוני הטקס. המסעדה הוותיקה, שנפתחה ב־2001, כבר שרדה מלחמות, תקופות פיגועים ומיתונים ומצליחה להישאר אחת הפייבוריטיות של הקהל האמיד והמבוגר שאינו נוהה אחר אופנות חולפות ואוהב לקבל את הגרבדלקס ואת הלובסטר שהוא מכיר.

 

על אף ניסיונות חוזרים ונשנים להצעיר את המסעדה יש בה משהו מיושן במובן הטוב - האווירה חרישית, המפות מעומלנות והמלצרים לא מתיישבים ליד הסועדים כדי לקחת הזמנה. זה נעים ומעניק הרגשה של יציבות. מאז ביקרנו כאן לאחרונה בשנת 2008 השינוי היחיד שנראה הוא קצת קוסמטיקה מתבקשת ומנות חדשות שהוכנסו לתפריט.

 

את הלהיטים של השף ויקטור גלוגר אפשר למצוא גם עכשיו. אפילו המחיר לא השתנה בהרבה - העסקית ב־2008 עלתה כאן 139 שקל, ואילו כעת, בעסקית החדשה, מוצעים שני מסלולי מחיר: 132 שקל ו־152 שקל, מקצת המנות בתוספת של 10–20 שקל. בשניהם תקבלו לחם וחמאה, מנה ראשונה ומנה עיקרית.

 

פתחנו בגרבדלקס המצוין של גלוגר, אחת המנות האיקוניות של המסעדה. סלמון משובח ובוהק שנכבש בעדינות בסוכר ובמלח הוגש עם שפע של שמיר ורוטב חרדל עדין וטוב. ראשונה נוספת, טרטר טונה אדומה עם סלסת מנגו וסלסת עגבניות, הוגשה מפורקת, כנהוג לאחרונה - כל מרכיב הונח על צלחת מוארכת בנפרד, מה שאפשר לקחת ביס מפה וביס משם, אבל קצת החמיץ את תמהיל הטעמים שיכול היה להתקבל אם היתה מוגשת בצורה המסורתית.

 

פילה פורל על ניוקי רכים ועגבניות שרי. לא מפתיעה אבל עשויה כהלכה פילה פורל על ניוקי רכים ועגבניות שרי. לא מפתיעה אבל עשויה כהלכה צילום: אוראל כהן

 

פילה פורל (132 שקל) שנצלה כך שעורו הפך פריך ובשרו נותר עסיסי הוגש על ניוקי רכים ברוטב חמאה ויין לבן עם עגבניות שרי ובזיליקום. זו היתה מנה קלאסית, לא יצירתית או מפתיעה, אבל עשויה כהלכה.

 

גם העיקרית השנייה דבקה בקו הקלאסי: חסילונים טריים מאיכות מעולה הוגשו בקדרה רוחשת ברוטב של גבינה כחולה ותפוחי עץ (162 שקל) - שילוב טעמים מתבקש שיצר מנה כבדה ועשירה שעושה חשק לנמנם. התוספת שהוגשה לצדה, ירקות צלויים, היתה חביבה.

 

הארוחה בקלואליס, אף שהיא אחת מארוחות הצהריים היקרות בגוש דן, עדיין מספקת תמורה הולמת לכסף - באיכות, בשירות המדויק ובאווירה האסקפיסטית. מי שמחפש טרנדים וצלצולים לא ימצא אותם כאן. זו מסעדה בסגנון הישן לטוב ולרע, וניתן רק לאחל לה ולנו שתישאר אותו הדבר גם בעוד עשור.

 

קלואליס

 

  • ז'אנר: מטבח שף
  • מיקום: אבא הלל 16 רמת גן. 03-5759060
  • מחיר העסקית: 132–152 שקל, מקצת המנות בתוספת של 10–20 שקל
  • זמנים: ראשון-חמישי, 12:00–17:00
  • התחככות: אנשים עם חשבון הוצאות פתוח
  • שירות: תענוג
  • כשרות: אין
  • חניה: ללא תשלום בחניון המסעדה
  • נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים
  • שורה תחתונה: יקרה ואסקפיסטית

 

קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. לחצו להרשמה

בטל שלח
    לכל התגובות