• תפריט
הפסקה לעסקית

בינונית מקראקס

טוטומה הוונצואלית של דליה אלחדף לא משכנעת. חבל שהעליזות הדרום־אמריקאית מורגשת רק באווירה

גלי וולוצקי 08:4123.03.16
המטבח הלטיני המרכז־אמריקאי מוכר כאן בעיקר בזכות הנציגות המקסיקנית, אף היא דיירת חדשה יחסית בארץ בזכות שפע מזללות מקסיקניות שנפתחו כאן בשנתיים האחרונות.

האוכל הוונצואלי הוא כמעט תעלומה מבחינת הקולינריה המקומית, אבל השימוש בחומרי גלם דומים (קמח תירס, שעועית, פלנטיין) הופך אותו לידידותי יחסית לקהל הישראלי.

השפית דליה אלחדף, יוצאת "מאסטר שף", פתחה לפני חודשים ספורים את טוטומה — בית אוכל ונצואלי המתמחה באחד ממאכלי הרחוב הפופולריים בדרום־מרכז אמריקה — ארפה, מעין פיתה עשויה קמח תירס ובתוכה מגוון של מילויים מבשר, דגים וירקות.

 

קוקטיילים משמחים

 

המקום מעוצב בסגנון לא פורמלי ובצבעים ססגוניים, כולל ציור קיר גדול ועליז. הצוות צעיר וסימפטי וכל האווירה כאן שוחרת טוב. התפריט העסקי מציע ארפה ב־59 שקל, או מנה בצלחת ב־69 שקל. בנוסף, מקבלים מנה ראשונה מתוך שש אפשרויות, ארבע מתוכן בתוספת מחיר של 20–6 שקל.

 

ארפה המבורגר. הרבה יומרות ולא מספיק טעם ארפה המבורגר. הרבה יומרות ולא מספיק טעם צילום: אנטולי מיכאלו

 

כל הקוקטיילים מוצעים לסועדי הצהריים ב־20 שקל, בירה ב־12 שקל וקינוח ב־12 שקל. קוקטייל קאריביאן ג'ינג'ר ביר, שמבוסס על רום מתובל בג'ינג'ר, בירה ג'ינג'ר ומיץ ליים, היה משמח ולא מתוק מדי. קוקטייל רומבה ג'ין המתבסס על ג'ין, מיץ אשכולית אדומה ומי טוניק, לקח לכיוון מריר, ואף הוא היה מוצלח.

 

בראשונות קצ'אפה (בתוספת 12 שקל), מעין פנקייק שמנמן עשוי קמח תירס במילוי גבינה, המוגש עם שמנת חמוצה היה מתקתק וחביב למדי, אבל סביצ'ה פרואני (בתוספת 20 שקל) — עשוי מקוביות קצת עייפות של מוסר ים ומתובל במיץ ליים, הוגש עם גרעיני תירס קלויים והיה בעיקר חמוץ ולא מספיק רענן.

 

עיקריות אנמיות

 

גם מנות הארפה לא התעלו מעבר לבינוני. ארפה במילוי של רצועות דג (מוסר ים) עם סלט עגבניות, בצל סגול ורוטב טרטר היתה קצת אנמית, וגם תוספת נכבדת מרוטב המנגו של המקום לא הושיעה.

 

ארפה נוספת שהצוות המליץ עליה בחום, עם המבורגר וגבינה מותכת, עגבנייה ואבוקדו, סבלה מאותם התחלואים — הרבה יומרות ומעט מדי טעם.

החשבון הסתכם בכמעט 100 שקל לסועד. מדובר בסכום שנראה לנו מופרז עבור אוכל רחוב שהיה חביב, אבל רחוק מאוד מלשכנע. במחיר הזה תוכלו לקבל ארוחה מלאה במקומות אחרים. את העליזות הדרום־אמריקאית השאירו כאן בגזרת הקוקטיילים והאווירה, וחבל.

 

טוטומה

ז'אנר: אוכל רחוב ונצואלי

מיקום: דיזנגוף 265, תל אביב. 03-5168963

מחיר העסקית: 69–59 שקל

זמנים: ראשון־חמישי,

12:00–17:00

התחככות: אוהדי המטבח הדרום־אמריקאי וצופי "מאסטר שף"

שירות: זריז ומקצועי

כשרות: אין

חניה: בתשלום בחניוני האזור

נגישות נכים: יש. גם שירותי נכים

שורה תחתונה: אוכל רחוב חביב ולא יותר מזה

 

קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. לחצו להרשמה

תגובה אחת
בטל שלח
  • אין כמו סביצ'ה פרואני כדי להדגים את המטבח הוונצואלי כל כך ישראלי
    הרץ, (23.03.16)