• תפריט
הפסקה לעסקית

שום ניסיון להתחכמות

ארוחת צהריים בסנטה קתרינה של השף תומר אגאי היא חוויה מענגת נטולת רוח וצלצולים ומלאה נשמה ודיוק

גלי וולוצקי 08:5129.02.16
סצנת המסעדות התל־אביבית, שעשויה להיראות לצופה מבחוץ סוערת למדי, היא בעצם די חד־גונית. עוד ועוד מסעדות בעלות קונספט מפוצץ, עוד ועוד אוכל רחוב משודרג, ובעיקר משחק תפקידים ידוע מראש שבו השפים מגישים צלחות מלאות אגו, ואתם צריכים להתפעל, ולשלם.

 

סנטה קתרינה, מסעדתו של השף תומר אגאי (יפו־תל אביב) שנפתחה לפני כשנה במתחם בית הכנסת הגדול, מצליחה לעשות הכל אחרת. עם עיצוב ענייני וצנוע ותפריט שמתבסס על טאבון ענקי (שהביא לטרנד של מסעדות טאבון שהספיק כבר להימאס) המסעדה הקטנה הזו מגישה אוכל פשוט טעים, בלי מנות שנראות כאילו הוכנסו לתפריט רק כי הן השוס התורן. בלי אגו מיותר על הצלחת או מחירים מפוצצים.

סנטה קתרינה. במחיר של ארוחה ברשת בתי קפה, אבל טוב בהרבה סנטה קתרינה. במחיר של ארוחה ברשת בתי קפה, אבל טוב בהרבה צילום: עמית שעל

 

תפריט הצהריים של המקום, שנחנך רק לפני כשבועיים, מציע שלושה מסלולים אפשריים — מבחר של מאזטים ב־48 שקל לסועד, מאזטים ועיקרית במחיר העיקרית (בין 62 ל־82 שקל), או מנה מהטאבון (פיצה או לחם בעג'ין) עם שליש בירה או שתייה קלה במחיר 49 שקל.

 

התיישבנו על הבר הצופה לרחוב והתחלנו במאזטים. פוקצ'ה רכה בעלת קרום מתפצח, מטבוחה וצ'ירשי מצוינות היו סימן לבאות. בזו אחר זו נחתו על השולחן צלחות מאזטים, ושלא כמו במקומות אחרים, הם לא נראו כמו משהו שהניחו על הצלחת בחוסר תשומת לב רק כדי לסתום לכם את הפה, אלא כמו מה שמאזטים אמורים להיות: צלחות קטנות של מעדנים שעושים חשק לעוד.

 

היו שם מסבחה קטנה עם גרגרי חומוס רכים וחמימים, צזיקי מצוין, צלחת יפה של ירקות צלויים בטאבון — עגבנייה, בצל ופלפלים חריפים במעט טחינה ושמן זית, סלט תפוחי אדמה רוסי עם בורי שנכבש בעדינות וכופתאות קובה מטוגנות, פריכות ולוהטות.

 

העיקריות עמדו בכל הציפיות שבנו הראשונות. לזניה ראגו עגל (72 שקל) של ג'ורג'יו לוקטלי, הכוכב הלונדוני האיטלקי, היתה מושלמת, עם דפי לזניה רכים ומילוי בשרני ומלא טעם. דג מרוקאי (72 שקל), נתחי מוסר ים ברוטב חריף של פלפלים, גרגרי חומוס ותפוחי אדמה היה אף הוא מעולה, בעיקר משום שלא נעשה כאן שום ניסיון להתחכמות. פשוט מנה מדויקת ומצוינת.

 

הארוחה בסנטה קתרינה היתה אחת המענגות שאכלנו לאחרונה. בלי יותר מדי רעש וצלצולים ועם המון נשמה אגאי מצליח ליצור שפה ברורה שמהדהדת גם את מטבחי השף שהוא עבד בהם וגם את המטבחים המסורתיים של אגן הים התיכון. המחיר שלה, שלא רחוק בהרבה ממה שתשלמו תמורת ארוחה בינונית ברשת בתי קפה, הופכת אותה לאחת מארוחות הצהריים הכי מומלצות בעיר.

 

סנטה קתרינה

  • ז'אנר: טאבון מאגן הים התיכון
  • מיקום: הר סיני 2, תל אביב. 058-7820292
  • מחיר העסקית: 82–48 שקל
  • זמנים: ראשון-חמישי 12:00–16:00
  • התחככות: תל־אביבים והעובדים בתל אביב
  • שירות: ידידותי וזריז
  • כשרות: אין
  • חניה: בחניון המתחם
  • נגישות נכים: יש, כולל שירותים
  • שורה תחתונה: ארוחה מצוינת במחיר משתלם במיוחד

 

קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. לחצו להרשמה

בטל שלח
    לכל התגובות