$
אלכוהול

בירת הנצח

המצב הביטחוני על הפנים ומפחיד להסתובב בחוץ? "בירתנו", חנות הבירה הירושלמית הטרייה, מציעה לירושלמים לבשל את הבירה שלהם בבית

גלי וולוצקי 08:1310.11.15

"למכור ציוד וחומרי גלם לבירה זה לא כמו למכור נעליים", אומר לאון שוורץ, הבעלים של הוויסקי בר בירושלים, ומהשבוע שעבר גם אחד הבעלים של "בירתנו" - חנות הבירה הירושלמית הראשונה. "לא מדובר בקונה שבא, בוחר ויוצא, אלא בקנייה שנמשכת חצי שעה או שעה שלמה. מתייעצים, בוחרים יחד מה מתאים, זה תהליך".

 

"בירתנו", שנפתחה רשמית בסוף השבוע האחרון בשכונת ממילא (ינאי 3), מאפשרת לבשלני בירה ירושלמים לרכוש את הלתת, הכשות, השמרים ושאר הציוד לבישול בירה קרוב לבית ומבלי להרחיק - כפי שעשו עד כה - לתל אביב, רמת גן או אילת. הבעלים, שוורץ (37) ושמואל נאקי (26), רוצים לדבריהם לשמש בית למאות מבשלי בירה ביתיים המתגוררים באזור, ולספק להם מקום שבו יוכלו להשתלם בנושא, להיפגש, לדבר - וגם לרכוש בירות בוטיק ישראליות.

 

בירות בוטיק ישראליות ב"בירתנו". רוצה להיות בית למבשלי בירה מהאזור בירות בוטיק ישראליות ב"בירתנו". רוצה להיות בית למבשלי בירה מהאזור צילום: בשמת איבי

 

"בירתנו" נפתחת בימים לא פשוטים בבירה הישראלית, שרבים מעדיפים להדיר ממנה את רגליהם בגלל המצב הביטחוני. "בתחילת ספטמבר חתמנו על החוזה לחנות והבלגן תפס אותנו לא מוכנים", מספר שוורץ. "עסקים בעיר מדברים על ירידה של 70% בתנועה, בעיקר בגלל הירידה במספר התיירים ומפני שמי שכבר מגיעים נשארים במלון ולא מסתובבים בעיר. למזלנו, בישול בירה הוא תחביב שאפשר לעסוק בו בבית. בשלושת שבועות ההרצה שבהם אנחנו פתוחים כבר העברנו קורס בישול אחד ויש ביקוש לעוד. נראה שאנשים ממש חיכו לזה".

 

ציוד בסיסי לבישול בירה עולה 1,000–1,500 שקל, ואילו חומרי גלם לבישול ראשון של 20 ליטר יעלו 250–170 שקל. על החלק המקצועי של בישול הבירה וההדרכה אחראי נאקי, מבשל ביתי מנוסה.

 

מימין: שוורץ ונאקי. "עסקים בעיר מדברים על ירידה של 70% בתנועה" מימין: שוורץ ונאקי. "עסקים בעיר מדברים על ירידה של 70% בתנועה" צילום: בשמת איבי

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x