$
פנאי

נער אותי, בייבי!

בקיץ הקרוב תתקשו לצאת לבלות בבר או מסעדה מבלי להיתקל בטרנד העולמי הלוהט שסוף סוף מגיע ארצה: קוקטיילים בבקבוקים ארוזים מראש

גלי וולוצקי 09:1713.07.15

הכל התחיל בבר White Lyan, שנפתח באוקטובר 2013 בשכונת שורדיץ' האופנתית במזרח לונדון. White Lyan היה הבר הראשון בעולם שאין בו אפילו שייקר אחד, וגם לא קרח או מיץ לימון, מוצרי בסיס שאין אף בר בלעדיהם. מייסד הבר ראיין צ'טייאוורדאנה (שזכה פעמיים בתואר ברמן השנה בבריטניה) העדיף להכין את כל הקוקטיילים מראש - ולבקבק אותם.

 

לשיטה הזאת, הסביר צ'טייאוורדאנה, יש שני יתרונות בולטים: האחד הוא דיוק ועקביות מוחלטים ברמת הקוקטיילים, והשני הוא שירות טוב יותר - במקום לשקשק ולערבב, אמר, הברמנים שלו פנויים להעניק ללקוחות את מלוא תשומת הלב.

 

מה שהיה יכול להתברר כגימיק חולף - תפס. White Lyan השתחל לרשימת 50 הברים הטובים בעולם לשנת 2015 של "Drinks International", התנ"ך של תחום האלכוהול, צ'טייאוורדאנה סומן כפורץ דרך, והרעיון הדי מתבקש הזה - קוקטיילים שמגיעים מוכנים מראש בבקבוק קטן ואישי - התפשט הרבה מעבר לגבולות הממלכה המאוחדת.

 

את הקוקטיילים של צ'רלס ג'ולי המהולל, למשל, המעוטר בתואר הברמן הטוב בעולם, ניתן לרכוש כיום כשהם מבוקבקים מראש בכ־25 נקודות מכירה שונות בעיר שיקגו, בה הוא מתגורר. את הגושפנקה הסופית לצורת ההגשה הזו נתן אתר האלכוהול Liquor.com, שסימן את הקוקטיילים המבוקבקים כאחד הטרנדים הלוהטים של השנה הנוכחית.

 

קוקטיילים מבוקבקים של צ'ארלס ג'ולי. הברמן הטוב בעולם קוקטיילים מבוקבקים של צ'ארלס ג'ולי. הברמן הטוב בעולם צילום: Eric Kleinberg

 

בקיץ הקרוב תתקשו לבלות גם בבר בארץ - וכמו תמיד, בהתחלה בעיקר בתל אביב - מבלי להיתקל לפחות בקוקטייל אחד שיוגש לכם, לאחר כבוד, בבקבוק. בהייד אנד סיק שליד שינקין מוגשים דרך קבע מגוון קוקטיילים מבוקבקים, בקוקטיילס אנד דרימס הפלורנטינאי ואספרנטו החדש שבמלון מרינה מוגש בלאדי מרי בבקבוק, ואילו ג'אספר הדיזנגופי ואימפריאל, מחלוצי ברי הקוקטיילים בישראל, מציעים בקבוקי קוקטיילים לרכישה הביתה או לאירועים.

 

"זה קודם כל עניין של צורה חדשה של הגשה", מסביר יובל סופר, יועץ ברים שעובד בין השאר עם הברים סורה מארה, גטסבי, אספרנטו והבר החדש במסעדת אחד העם 1 של מיכל אנסקי. "כשאתה יושב בבר ורואה שלמישהו לידך מוגש קוקטייל בבקבוק, זה כבר מסקרן".

 

מצד שני, הוא אומר, יש כאן שיקולי נוחות: "בבר כמו אספרנטו, שיכולים לעבור בו 400 איש בערב, קוקטייל או שניים שמוכנים מראש ומוגשים בבקבוק הופכים את כל השירות לפשוט יותר. זה אולי מכביד על ההכנות, אבל מפשט את העבודה בשעות העמוסות". אורון לרנר, חלוץ הקוקטיילים המבוקבקים בארץ, מגיש בהייד אנד סיק כעשרה סוגי קוקטיילים מבוקבקים, ובהם שני סוגי בלאדי מרי, Room Therapy (עם קרם קוקוס, אננס ורום הבית) ו־Good Times (עם קוניאק, גויאבה, ביטר ופרנה ברנקה).

 

"לא רצינו שאנשים יצטרכו לחכות רבע שעה לקוקטייל", הוא מסביר. "להכין קוקטייל בבקבוק זה לא פשוט כמו שזה נשמע, כי יש חומרי גלם טריים שמשתנים או מתקלקלים, וצריך למצוא את הנוסחאות המדויקות כדי להכין משקה איכותי. חיי מדף הם שם המשחק כאן, כי אם אני צריך להכין בכל יום מחדש 50 קוקטיילים בבקבוק לא עשיתי כלום. הרעיון הוא להכין 200 או 300 בקבוקים בבת אחת, פעמיים או שלוש בשבוע".

 

קוקטיילים ישראליים מבוקבקים. משמשים בדרך כלל למשקאות חזקים במיוחד קוקטיילים ישראליים מבוקבקים. משמשים בדרך כלל למשקאות חזקים במיוחד צילום: תומי הרפז

 

לא בגלל עצלות

 

קוקטיילים מבוקבקים הם גם פתרון מצוין לאירועים, ולא מעט ברים תל אביביים מספקים כעת שירות של בקבוקי קוקטייל אישיים לחתונות ומסיבות.

 

"בתפריט האירועים שלנו יש לא פחות מ־40 סוגי קוקטיילים שאפשר להגיש בבקבוק", אומר לרנר. "ב'קרקס על גחלים' האחרון (פסטיבל בשר שנערך מדי פעם בעמק האלה - ג"ו) נגמרו 600 בקבוקים בתוך כמה שעות. זו היתה העמדה היחידה בפסטיבל שלא נוצר מולה תור של אנשים, כי צריך רק לקחת את הבקבוק, לפתוח ולשתות. זה קונספט שכאשר הוא מבוצע נכון הוא מדהים, אבל אסור שזה ייעשה מתוך עצלות. קוקטייל בבקבוק חייב להיות אפילו טעים יותר ומוצלח יותר מהקוקטייל הטרי כדי להצדיק את קיומו".

 

בגלל הכשרות

 

גם בר האימפריאל חנך בחודש שעבר שירות קוקטיילים מבוקבקים לאירועים, "אימפריאל בוטל סרוויס", שמאפשר לקבל כ־20 סוגי קוקטיילים בבקבוקים אישיים ממותגים. "זה פתרון מעולה למי שרוצה עמדת בר איכותית עם קוקטיילים בלי לשלם המון כסף על ברמנים שעומדים במקום ומכינים", מסביר בר שירה, מבעלי האימפריאל. "זה גם עניין של זמן. באימפריאל יש 35 מקומות ולוקח בממוצע שמונה דקות להכין קוקטייל ללקוח. בבר זה עוד הגיוני, אבל באירוע, כשאנשים רוצים לרקוד ולשתות תוך כדי, זה יותר מדי זמן. המחיר הוא כ־20 שקל לבקבוק, והקוקטיילים עצמם מאוד משכרים כי הם בדרך כלל עשויים ממשקאות חזקים יותר, שמתאימים לבקבוק מטעמי שימור".

 

מתי נוכל לקנות קוקטיילים בקיוסק בדרך לים?

"לצערי זה לא כל כך פשוט. בדקנו את האופציה לייצור בכמויות גדולות יותר, אבל זה בעייתי מהרבה בחינות. יש בעיה של ביקבוק כל מפעלי הביקבוק בארץ כשרים, ואז יש הגבלה מבחינת סוגי המשקאות שאפשר להשתמש בהם. אנחנו עוד בודקים ומקווים שזה יקרה יום אחד".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x