$
פנאי

חגיגה של קרח יבש

פסטיבל קוקטיילים הערב בתל אביב. וגם: מסעדה חדשה לשף שגב משה וחמארת בירות בכרם התימנים

גלי וולוצקי 09:1801.07.15
טרנד הקוקטיילים מראה סימני התברגנות עם פתיחת פסטיבל הקוקטיילים הישראלי הראשון הערב במתחם התחנה בתל אביב. בפסטיבל ישתתפו מיטב הפיגורות בתחום - אריאל לייזגולד (223, בלבוי, ספייסהאוס), בר שירה (אימפריאל), יובל סופר (גטסבי, סורה מארה) אורון לרנר (הייד אנד סיק) ודמויות מפתח נוספות בתעשייה שיציגו בפני הקהל הרחב שקשוקים, ניעורים, סירופים, עבודה עם קרח יבש ועוד.

 

פרטים: היום ומחר, החל ב־18:00, קויפמן פינת המרד תל אביב, הכניסה חופשית, כרטיסי טעימה לקוקטיילים - 55–79 שקל לשלוש טעימות, לרכישה מוקדמת באתר - grap-man.com, או במקום.

 

השף שגב משה פותח בשרונים. בשבוע שעבר נחנכה מסעדת Kitchen Garden במתחם שרונים בהוד השרון. את המסעדה החדשה מגדיר משה כ"אחות הצעירה של שגב אקספרס", וגם היא מעוצבת בסגנון התיאטרלי המאפיין את מסעדותיו של השף. הפעם הסועדים יתארחו במשתלה עמוסת צמחים ועציצים, ויאכלו מנות כמו סלט צמחי המשתלה, סביצ'ה דג עם פלפל, אננס ומלפפון, עציץ עלים וגרעיני דלעת ושלל מנות פתיחה נוספות (25 שקל לאדם ל־11 מנות המוגשות למרכז השולחן). בין העיקריות אפשר למצוא סטייק חזה עוף בתיבול צמחי תבלין (מהגינה, אלא מה) עם שום, שמן זית ופלפלים אדומים (69 שקל) וקינוחים תואמי קונספט כמו עציץ טורקי של מלבי עם גרנולה, אגוזים וקינמון ברוטב תותים ולמון גראס (35 שקל).

 

פרטים: הרקון 2, מתחם שרונים, הוד השרון. 077-4142025.

 

קיטשן גארדן של שגב משה בהוד השרון קיטשן גארדן של שגב משה בהוד השרון צילום: Anatoly Michaello

 

בזאר בירות בכרם התימנים. בסטת הבירות בשוק הכרמל, הביר בזאר, משתלטת על כרם התימנים ופותחת חמארת בירות גם במעמקי הכרם. החמארה מציעה כמאה סוגי בירות ישראליות, לאגרים, פייל אייל, אמבר אייל, בירות חיטה, פורטרים, סטאוטים, אי פי אייס ובירות בסגנון בלגי - כולן על טהרת הייצור המקומי, ובהן גם בירות נדירות שאינן זמינות ברוב חנויות המשקאות.

 

לצד הבירות יוגשו במקום מנות קטנות שמתאימות לנשנוש לצד המשקה המריר - כמו איקרה, בצלים ולחם בירה (19 שקל), כבד קצוץ עם ריבת דבלים וחזרת (29 שקל), פיצה לחוח עם גבינות מהשוק, עגבניות, חוויאג' ובזיליקום (28 שקל) ואפילו גלידה העשויה כשות־שוקולד (כשות - הלוא הוא חומר הגלם שממנו מכינים בירה ולו היא חבה את המרירות שלה).

 

פרטים: ישכון 36 תל אביב, כרם התימנים, 10:00–0:00 בימים א'–ה' ובימי שישי עד 18:00.

 

פיצה לחוח בבזאר בירות בכרם פיצה לחוח בבזאר בירות בכרם צילום: שי בן אפרים

בטל שלח
    לכל התגובות
    x