$
פנאי

יש סיורים שמדברים עברית

מדריכים מעולם האמנות המקומי מציעים סיורי אמנות בשפת הקודש בערים הגדולות בעולם. כך תגיעו לגלריות שמתחת לרדאר של התייר המצוי

רעות ברנע 09:1126.05.15

לונדון

סיור בוטיק שכולל חוויה של העיר מנקודת מבט מקומית

 

"אני רוצה להפוך את האמנות למשהו כיפי עבור אלה שלא מתחברים", אומרת כלנית שכנר לאופר, מדריכת סיורי אמנות בעברית בלונדון, "ובמקביל אני פונה גם למי שמחפש לחוות את העיר מנקודת המבט הלונדונית". 

 

 

ההמלצות של כלנית שכנר לאופר לתערוכות במוצגות כעת בלונדון:

 

1. התערוכה "Magnificent Obsessions: The Artist as Collector" ב־Barbican Art Gallery. כוללת אוספים משונים של פוחלצים, בובות חרסינה ומסכות שנלקחו מבתיהם של אמנים כמו אנדי וורהול ודמיאן הירסט.

 

2. "Panorama" - תערוכת יחיד של האמנית הישראלית מיכל רובנר שמוצגת ב־Pace Gallery. רובנר חקרה בעבודותיה את המדיום של טכנולוגיית מסכי ה־LCD.

 

את הסיורים מגדירה שכנר לאופר - צלמת בוגרת בצלאל ואוניברסיטת גולדסמית' - כסיורי בוטיק. "הריכוז הגדול של הגלריות נמצא בשכונות מייפר, פיצרוביה וסוהו. זו שוטטות אורבנית שאני מתאימה באופן אישי למשתתפים. אם מדובר במשפחה עם ילדים אקח אותם לתערוכות צבעוניות או אינטראקטיביות בשילוב מיצגים, למשל. אם יש תערוכות מיוחדות במוזיאונים כמו הטייט או הנשיונל גאלרי, אשלב גם אותן אם הלקוח מעוניין".

 

מה הערך המוסף של הסיורים?

 

"אני מסתובבת בתערוכות כל הזמן, כך שאני בוחרת את המעניינות ביותר תוך קליעה לטעם הלקוח - מה שחוסך זמן. אני מאוד מקושרת, ולא פעם יצא שבתערוכה נפגשנו עם האמן או עם האוצר. כמו כן מעדכנים אותי מראש על תצוגות בבתי המכירות הפומביות סותבי'ס או כריסטי'ס, שגם אותן אני משלבת בסיורים". 

 

פרטים: סיור נמשך כשעתיים וחצי. מ־15 ליש"ט לסיור קבוצתי, או סיור פרטי במחיר המותאם אישית. להזמנות: calanit.sc@gmail.com  או www.calanitschachner.com .

 

ברלין

ליווי צמוד בגלריות והצצה לסטודיות של אמנים

 

"עברתי לברלין לפני שלוש שנים כדי להיות מחוברת יותר למה שקורה בשדה האמנות מבחינה בינלאומית", מספרת רופינה ולסקי, שמדריכה סיורי גלריות בבירה הגרמנית. ולסקי ניהלה בישראל את גלריה הקישון, ובהמשך טיפלה ביחסי הציבור של מוזיאון רמת גן. "העיסוק בסיורים הוא גלגול אורגני שנוצר בעקבות מכרים ואספנים מישראל ומרוסיה, אשר ביקשו שאצטרף אליהם לביקוריהם בגלריות", היא מסבירה. "בסיורים משתתפים עד ארבעה אנשים. הרבה פעמים מדובר באספנים שמגיעים לברלין כדי לרכוש אמנות ,אבל לא רק".

 

מה כוללים הסיורים?

 

"אני תמיד אקח את המשתתפים לתערוכות הכי עכשוויות ונכונות ולפעמים גם לביקור בסטודיו של אמנים, אבל למוזיאונים אגיע פחות, כי אני מאמינה שבהם אפשר להסתדר גם ללא הדרכה. המטרה היא לחנך אנשים לרמה האמנותית הגבוהה ביותר".  

 

 

 

ההמלצות של רופינה ולנסקי לתערוכות שמוצגות כעת בברלין:

 

1. תערוכת יחיד של האמנית הגרמנייה היסה גנצקין (Isa Genzken) ב־Galerie Buchholz, שבה מוצגות עבודות פיסול חדשות שלה.

 

2. תערוכת יחיד של האמנית האמריקאית גריר לנקטון (Greer Lankton) בגלריה Between Bridges. לנקטון מוכרת בעיקר הודות לבובות בגודל אנושי שהיתה תופרת מטקסטיל ומציבה בצילומיה.

 

 

הישראלים הרבים שהיגרו לעיר בשנים האחרונות עוד לא הפכו לקליינטים קבועים, מספרת ולסקי, ורוב לקוחותיה הם תיירים מהארץ שרוצים להכיר את סצנת האמנות בברלין מבפנים. "הסיורים מתקיימים בעברית כי מבחינתי זה משהו שגורם לתייר להרגיש פחות זר".

 

הישראלים מתעניינים באמנות כמו האירופים?

 

"גם אם הם עדיין לא מבינים באמנות באותה הרמה, הרצון והסקרנות בהחלט קיימים. חלקם מעורים מאוד ויודעים בדיוק מה הם רוצים לראות". מלבד הדרכת הסיורים מפעילה ולסקי גם אתר אינטרנט חינמי (www.Berlinartguide.org), שבו קיים מידע לגבי תערוכות בעיר.

 

פרטים: 250–350 יורו לסיור בן ארבע שעות. להזמנות: Berlinartguide@gmail.com .

 

ניו יורק

שיטוט אורבני בשכונות האמנות

 

"באנגלית לא קיימות המילים 'תכלס' ו'דוגרי'", אומרת גבריאלה ויינשנקר, שמדריכה סיורי אמנות בניו יורק, "לכן בחרתי לקיים את הסיורים בעברית". ויינשנקר היא אמנית בוגרת המדרשה והאנטר קולג', שחיה בעיר זה עשר שנים. "בתור אמנית חשוב לי לראות ולדבר על אמנות עכשווית כמה שיותר, והסיורים מאפשרים לי לבלות זמן ממושך בגלריות ובמוזיאונים - אפילו יותר מכפי שהייתי מבלה גם ככה".

 

את המשתתפים לוקחת ויינשנקר לכל מקום שיש בו, לדבריה, אמנות עכשווית מעניינת בניו יורק, שהיא ללא ספק בירת האמנות העכשווית העולמית. הם מתמקדים בשכונות האמנות של מנהטן: צ'לסי הגדולה והדחוסה, שבה ממוקמות באזור קטן יחסית יותר מ־300 גלריות; הסוהו, שבה מתנהלים מוסדות אמנות ותיקים לצד גלריות צעירות; הלואר איסט סייד, שבה פועלים חללים חדשים המציגים אמנים צעירים; והאפר איסט סייד, שבה מוצגות לצד אמנות עכשווית גם תערוכות היסטוריות חשובות.

 

 

 

ההמלצות ל גבריאלה ויינשנקר לתערוכות המוצגות כעת בניו יורק:

 

1. תערוכת היחיד של האמנית היפנית המצליחה יאיוי קוסמה, המתפרסת על פני שני החללים בעיר של גלריה David Zwirner. קוסמה מציגה ציורים ופסלים חדשים, כולם עם הנקודות האלמותיות שלה.

 

2. הטריאנלה ב־New Museum - תערוכה קבוצתית עצומה המתפרסת על פני כל קומות המוזיאון וכוללת 51 אמנים ואמניות מ־25 מדינות, שרובם מעולם לא הציגו בארצות הברית. אמנות עכשווית חוצת־גבולות.

 

"הסיור כולל את התערוכות המרתקות והחשובות ביותר באותו רגע", אומרת ויינשנקר. "בדיון על העבודות אני מספקת הקשר אמנותי, היסטורי ופוליטי, וכמו כן משמשת כמורת נבוכים לעולם האמנות הניו־יורקי והעולמי, ולאופנים שבהם הוא עובד מבחינה כלכלית וסוציולוגית".

 

למי מיועדים הסיורים?

"לכל מי שאוהב, מתעניין, מפקפק, מתלהב ומתרגש מאמנות עכשווית. בסיור ממוצע יש גם תיירים וגם מקומיים דוברי עברית, מלבד עונת החורף שבה רוב המשתתפים הם מקומיים".

 

פרטים: סיור נמשך כשעתיים. 30 דולר לאדם לסיור קבוצתי, או לחלופין סיור פרטי עבור 220 דולר לקבוצה של עד שישה משתתפים (35 דולר לכל אדם נוסף). לפרטים והזמנות - www.artwalksarttalks.com

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x