ירושלים למתקדמים
ייערם או לא ייערם? בזמן שכולם מחכים לשלג בירושלים, מצאנו עוד כמה דברים שממש כדאי לעשות בה. בילוי קצת אחר בבירה
09:12
19.02.15
בוקר טבעוני: שרגא קפה
ארוחת הבוקר הטבעונית של שרגא קפה היא ההפתעה הכי גדולה בעיר. לא כי אין ארוחות טבעוניות במקומות אחרים, אלא כי מדובר בארוחה שגם לקרניבורים כדאי לנסות.
במקום חביתת החומוס הבנאלית, תקבלו למנה עיקרית פירושקי מופלא ממש מבצק עדין ואוורירי במילוייים משתנים - תפוחי אדמה עם בצל ושמיר, כרוב עם בצל וקימל או בטטה ובצל. לצד אלה תקבלו סלט אישי, שפע של צלוחיות עם מטעמים קטנים כמו סלק בבלסמי, קישואים כבושים בכוסברה ולימון, בטטה וגזר עם סויה ומייפל, טחינה לימונית, גבינת קשיו ועוד, וכן קפה ומיץ שנסחט במקום.
פרטים: כל יום 8:00–12:00, שישי עד הסגירה. 56 שקל, ינאי 3 ירושלים. 077-9529952.
תערוכה חתרנית: בית הנסן
במרתפים ששימשו כחדרי השירות של בית הנסן (בית המצורעים לשעבר) מוצגת כעת תערוכת "המחלקה האתנוגרפית" של המוזיאון העכשווי, שעוסקת במפגש בין אתנוגרפיה ואמנות.
שני מוצגים מרתקים במיוחד: הראשון הוא "מסכות" של אמיתי ארנון ואסתר בירס, סרט בן 12 דקות שמתעד אח ואחות בעיר רמלה בחגיגות פורים במהלך 12 שנה. העבודה חושפת צדדים פחות נראים של ילדות ישראלית, חלומות ילדות ואת הדרך שבה הם מושפעים מהסביבה.

צילום: דיאגו רוטמן, אוהד צויגנברג
עבודה מעניינת נוספת היא "סוכת נצח", פרויקט חתרני של קבוצת סלה־מנקה בשיתוף איתמר מנדס־פלוהר וישעיהו רבינוביץ', שבמסגרתו הוזמנו בני משפחת ג'אהלין הבדואית להקים סוכה בחצר בית הנסן בסוכות האחרון. הסוכה כבר פורקה, אך לוחות הפח ששימשו לבנייתה מוצגים כיום בתערוכה לצד סרט המתעד את הקמתה ואת העבודה עליה.
פרטים: שני וחמישי 10:00–15:00, רביעי 17:00–21:00, שישי 9:00–12:00, עד סוף מרץ. הכניסה חופשית. גדליהו אלון 14 ירושלים. 02-5793702.
מסאז' יוקרתי: מלון מצודת דוד
מחלונות מלון מצודת דוד נדמה שכמעט ניתן לגעת בחומות העיר העתיקה. המלון הסמוך לסינמטק ולבריכת הסולטן כולל ספא מעוצב ובו שמונה חדרי טיפול אישיים ושני חדרי טיפול זוגיים עם ג'קוזי. עיסוי בגרגירי פילינג משי ולאחריו עיסוי קלאסי (בימים אלו הספא עובר למוצרי חברת ל'אוקסיטן הצרפתית בכל טיפולי הפנים והגוף) אורכים 75 דקות וישאירו אתכם מגרגרים.
הטיפולים כוללים גם שימוש במתקני הספא, בחדר הכושר ובבריכת המלון.
פרטים: 690 שקל לטיפול זוגי כולל ג'קוזי, פירות ויין. המלך דוד 7 ירושלים. 02-6212040.
סיור סודי: מוזיאון הטבע
קשה לכתוב על "ההפך מחי", הסיור הייחודי של האמניות מיכל ואעקנין ואילנית בן יעקב, מבלי לעשות ספוילרים. לכן כל שנוכל לספר הוא שכשתתייצבו במוזיאון הטבע אחרי רדת החשכה, תתבקשו לשים אוזניות המחוברות למתקן שמע ובחברתו תצאו לסיור לבד (וגם לא לבד) ברחבי המוזיאון החשוך. הסיור עובר בכל המוזיאון וכולל מופע סאונד מפעים שמטשטש את הגבולות בין פנים לחוץ, בין הטבע הפראי לאדם המתורבת, ובין המילים שיילחשו באוזניכם והמחשבות שיתרוצצו בראשכם.
פרטים: 19:00–23:00 בהזמנת מקום מראש. 60 שקל, מוהליבר 6 ירושלים, 02-6783378.

צילום: עמית שאבי, עמית גירון, איתי בניאן, מיקלה בורסטו עוזיאל
ארוחה שמחה: מסעדת סאטיה
המסעדה החדשה של השף אילן גרוסי (לשעבר השף ומבעלי מסעדת צ'אקרה) קצת מזכירה את צ'אקרה בימיה הראשונים - פחות מלוטשת, פחות מפונפנת ומאוד מאוד צוהלת. התפריט מציע מנות כמו מחבת פירות ים ברוטב אסייתי או ביין לבן (108 שקל), קלמרי סגול עם לאבנה בשמן זית ובמיות קטנות (78 שקל) וקלאסיקות כמו פילה בקר בשמנת, פטריות יער ופלפל מדגסקר (118 שקל).
הבר הוא המקום הנכון לשבת בו. השירות מצוין, תפריט היינות רחב, והברמנים נדיבים בצ'ייסרים. על הכל מנצח גרוסי, שמצליח לנהל את המטבח ביד רמה ולתת לכל אורח תשומת לב אישית. אנשי החוף יופתעו מהיעדר הטלפונים הניידים בסצנה הירושלמית: כאן לא מצלמים כל מנה מאלף זוויות, אלא פשוט אוכלים ונהנים.
פרטים: קרן היסוד 36 ירושלים. 02-6506808.
דרינק אפלולי: אמריקן קולוני
הבר של מלון אמריקן קולוני מספק את החוויה הכי קרובה שאפשר למצוא בארץ לבר אירופי. בחודשי הקיץ מופעל הבר בחצר מסוחררת מבשומת פרחים וצמחי תבלין באווירת מסיבת קוקטייל, ובחורף עוברת ההתרחשות למרתף קסום ואפלולי. מנורות נסתרות מאירות את החדר באור עמום; דליים כסופים מלאים בקרח ובקבוקי שמפניה וספות רכות מקבלים את פני הבאים ומזמינים אותם לשקוע בפנטזיה רחוקה ומתוקה.
האורחים כאן הם סיפור בפני עצמו. כתבי רשתות זרות, דיפלומטים וסלבס הם תמיד חלק מהתפאורה, וכדאי להיות ידידותיים ולפתוח בשיחה. התפריט כולל מגוון קוקטיילים קלאסיים לצד מבחר סוגי וויסקי וקוניאק, וזה לגמרי המקום הנכון להזמין נגרוני (49 שקל) שהברמנים החנוטים בחליפות יכינו בשיא המקצועיות. בתפריט האוכל מנות קלאסיות (סלט קיסר או פלטת סלמון נורבגי) ומנות איטלקיות (ריזוטו, פסטות, בשרים ופירות ים). בקיץ אופים בטאבון בחצר פיצות נהדרות.
פרטים: לואי ונסן 1 ירושלים. 02-6279707.


