$
אלכוהול

צמד הברמנים הנחשבים במנהטן: "בניו יורק זה קל, החוכמה היא להצליח בבלפסט ובתל אביב"

שון מולדון וג'ייק מקגארי היו עוד שני ברמנים שניסו למכור קוקטיילים בבלפסט עד שרקחו מאי תאי עתיק, מכרו אותו ב־750 ליש"ט לכוס, לכדו ספונסר עשיר ופתחו את Dead Rabbit, הבר הכי חם במנהטן. היום הם כוכבי הרוק של הענף

גלי וולוצקי 09:1617.02.15

עד לפני שנתיים איש עוד לא הכיר את צמד הברמנים האירים שון מולדון וג'ייק מקגארי, אבל היום הם הברמנים הנחשבים ביותר בניו יורק. הבר של השניים, Dead Rabbit, שנפתח רק לפני שנתיים, הוא המעוטר במספר הפרסים הגדול ביותר בהיסטוריה, ובכל מקום שאליו ילכו השניים זוכים למעמד של כוכבי הרוק. 

 בשבוע שעבר שניהם הגיעו לראשונה לארץ. אנחנו נפגשים בבר הקוקטיילים התל־אביבי Hide & Seek, שאליו הוזמנו כאורחי הבעלים אורון לרנר וחברת ג'יימסון כדי להעביר סדנאות. מה שהם רואים כאן, הם אומרים, מזכיר להם את ראשית הקריירה שלהם. "שמענו שמתחילה בישראל סצנת קוקטיילים, אבל לא ידענו שזה עד כדי כך מרשים", הם אומרים, "זה מזכיר את הימים שבהם התחלנו. הסצנה כאן עדיין צעירה, אבל מאוד מרתקת".

 

מספר ברי הקוקטיילים כאן שילש את עצמו בתוך קצת יותר משנה.

 "כן, וממה שראינו הרמה מצוינת, הברים כאן לא פחות טובים מהברים הטובים של ניו יורק".

 

ג'ייק מקגארי (מימין) ושון מולדון ב-Dead Rabbit בניו יורק. "האווירה אצלנו מאד לא פורמלית וידידותית. קצת כמו בבית" ג'ייק מקגארי (מימין) ושון מולדון ב-Dead Rabbit בניו יורק. "האווירה אצלנו מאד לא פורמלית וידידותית. קצת כמו בבית" צילום: ליאור גולסאד

 

ומה טעון שיפור?

 "עדיין יש כאן מאפיינים של סצנה צעירה, נפתחים מקומות חדשים אבל צריך אנשים עם ניסיון שיידעו לשמור על הרמה ולהחזיק את העסק לאורך זמן. חשוב שייווצרו כאן יותר שיתופי פעולה, כדי שכולם יוכלו ללמוד זה מזה".

 

בסיפורם של צמד הברמנים, שהחלו את דרכם בבלפסט הענייה, ישנם כל המרכיבים שמזכירים סיפורי פלאות נוסח סינדרלה - התחלה חסרת תקווה, ספונסר עשיר והצלחה מסחררת בעיר הנחשבת למכה של עולם הקוקטיילים.

 

ב־2006 מולדון (43) עוד בסך הכל ניסה למצוא דרך להישאר במקצוע. "בבלפסט לא היה הרבה עניין בקוקטיילים", הוא מספר, "נהגתי לנסוע ללונדון כדי לעבוד בברים, אבל אחרי כמה שנים פגשתי את מי שלימים נישאתי לה".

 

 "הייתי במלכוד: להישאר בתעשייה ולבלות חצי מהזמן בחו"ל, או לעבוד בקמעונאות בבלפסט. כשמלון מרצ'נט נפתח זו היתה ההזדמנות שלי להישאר בבלפסט".

 

מולדון מונה למנהל הבר המהודר במלון, שהגיש לאורחים תפריטי קוקטיילים בלבד (את תפריטי היין או הוויסקי צריך היה לבקש). עד מהרה הבר הפך לאבן שואבת לחובבי קוקטיילים, בעיקר בזכות הסדנאות שהעביר בהשתתפות ברמנים מרחבי העולם. אחד המשתתפים היה מקגארי, שהצטרף לצוות הקבוע ב־2007.

 

הקוקטייל היקר בעולם

 

נקודת המפנה וההכרה הבינלאומית הגיעו בזכות ספין מתוחכם. מולדון ומקגארי הצליחו להניח את ידיהם על בקבוק רום עתיק, ובאמצעותו רקחו קוקטייל מאי תאי מסורתי על פי המתכון המקורי מ־1944. מחירו עמד על 750 ליש"ט לכוס, מה שהפך אותו ליקר ביותר בעולם.

 

ב־2009 הקנה הקוקטייל לבר את הפרס הראשון בתחרות נחשבת בניו אורלינס. "הקהילה כיבדה את מה שעשינו, כי לא מכרנו קוקטייל מחורבן בכוס קריסטל, אלא מתכון אותנטי", מספר מולדון. עבור המוני הלקוחות שהגיעו לבר בעקבות העיתונות היה הקוקטייל זמין בגרסה רגילה, תמורת 10 ליש"ט.

 

אחד הלקוחות הקבועים בבר, קונור אלן, יליד אירלנד שעבד במנהטן, החליט לקחת את הברמנים הצעירים תחת חסותו. "הוא אמר שאין לנו יותר מה לחפש בבלפסט והציע לפתוח איתנו בר במנהטן", מספר מולדון. "תחשבו על רעיון שאף אחד עוד לא עשה", הוא הורה להם.

 

"שמנו לב שכאשר מגיעים אלינו אמריקאים הם מגוונים עם בילוי בפאב שבו הם שותים וויסקי או בירה. הם פשוט אהבו להיות בפאבים איריים. בניו יורק פאב אירי הוא פאב ספורט, אבל בפאב אירי אמיתי כמעט לעולם לא תהיה טלוויזיה, והאווירה שונה לגמרי".

 

הסדנה של מקגארי ומולדון בתל אביב. "הברים בישראל לא פחות טובים מהברים הטובים של ניו יורק" הסדנה של מקגארי ומולדון בתל אביב. "הברים בישראל לא פחות טובים מהברים הטובים של ניו יורק" צילום: אוראל כהן

 

נסורת על הרצפה

 

בפברואר 2013 פתחו השניים את Dead Rabbit, שנקרא על שם כנופייה אירית שפעלה בניו יורק בשנות החמישים של המאה ה־19. המקום מציע חוויה משולבת של פאב אירי ובר קוקטיילים: בקומה התחתונה יש נסורת על הרצפה, פיצ'פקעס איריים וברזי מזיגה של בירה מהחבית, ובעליונה רצפת פרקט נקייה, עשרות בקבוקי וויסקי ומשקאות נוספים על המדפים, אבל גם ברז מזיגה לגינס.

 

מאז הפתיחה זכה הבר במספר חסר תקדים של פרסים. בין השאר הוא דורג שני בדירוג האירופי של הברים הטובים בעולם, וזכה בתארים "בר הקוקטיילים הטוב ביותר", "מבחר המשקאות הטוב ביותר" ו"הברמן הטוב ביותר" (מקגארי) בתחרות הנחשבת Tales of the Cocktail.

 

במה הבר שלכם שונה מאחרים?

 "למרות היותו בר קוקטיילים עדיין יש בו אווירה אירית, וגם ברז מזיגה לגינס, שזה דבר שאי אפשר למצוא בברי קוקטיילים", צוחק מלדון. "אצלנו, גם בקומה העליונה, האווירה מאוד לא פורמלית וידידותית. קצת כמו בית". התוכניות לעתיד, אומר מולדון, כוללות פתיחה של בר בקונספט שיוכלו לשכפל גם במקומות אחרים בעולם.

 

מהו סוד ההצלחה בעיר שנחשבת הקשה ביותר בסצנה?

 "המלחמה האמיתית שלנו לא היתה להצליח בניו יורק, אלא בבלפסט. נולדנו בצפון בלפסט, באזור עם קהילה קטנה של אנשים שנולדו שם ורובם חיים שם עד מותם. התעשייה המקומית בישראל היא אותו הדבר. בניו יורק קל להצליח, החוכמה היא להצליח בבלפסט ובתל אביב".

 

5 הברים הטובים בעולם לפי מולדון ומגארי

 

1. Canon, סיאטל

 "הבחור שמנהל את הבר (ג'יימי בודראו) יודע את העבודה. תפריט נהדר ומבחר מצוין של משקאות וביטרים מתוצרת המקום".

 

2. Maison Premiere, ברוקלין, ניו יורק

"המשקאות והאוכל מצוינים, אבל מה שמייחד את המקום הוא התמה — בר אויסטרים ואבסינט בסגנון 1850 בניו אורלינס".

 

3. The Baxter Inn, סידני

"מוגשים כאן אולי 6–5 קוקטיילים בסיסיים, אבל זה בהחלט המקום לשתות בו וויסקי".

 

4. Four Seasons Bar, טוקיו

"הבר הטוב ביותר ביפן. קטן, צפוף, אינטימי ועם שירות מושלם".

 

5. The Connaught Bar, לונדון

"הבר מנוהל בידי אגו פרון, המארח המושלם. המשקאות פנטסטיים והחוויה בכללותה היא הטובה ביותר שתחוו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x