$
פנאי

חדשות האמנות: מוכרים בלבד

הצלמת נורית ירדן וספריית גן לוינסקי יקיימו מכירות אמנות גדולות בסופי השבוע הקרובים. וגם: תערוכה של טקאשי מורקאמי בניו יורק והשיא של ג'ורג'יה אוקיף

רעות ברנע 10:02 26.11.14

 

מכירות סוף שבוע. בסוף השבוע הקרוב ובזה שאחריו יתקיימו שתי מכירות אמנות ששווה לבדוק: "פרחים לשבת" הוא אירוע של הצלמת נורית ירדן, ששמו כשם סדרת התצלומים שהיא מפרסמת כבר כשנתיים בפייסבוק. "התחלתי להשתמש בפייסבוק כפלטפורמה, כי הרגשתי שבגלריות הקהל הולך והופך פחות חשוב, והן מתמקדות רק באספנים או באוצרים מחו"ל", אומרת ירדן, "ייחודו של הפרויקט הוא שהקהל הוא חלק בלתי נפרד ממנו, ועניין אותי לחקור את הפייסבוק כחלל תצוגה". "פרחים לשבת" היא סדרה אחת מתוך כמה שירדן מתכוונת להציג במלואן בתערוכה. פרטים: 29 בנובמבר ו־6 בדצמבר, משולש - חלל לאמנות, שביל המרץ 6 תל אביב.

 

בסוף השבוע הבא תתקיים המכירה השנתית למען ספריית גן לוינסקי. הספרייה, מרכז התרבות היחיד בשכונת נווה שאנן בדרום תל אביב, משמשת גם כמרכז קהילתי. יצירותיהם של כמאה אמנים, ובהם דניאל לנדאו, אוהד מטלון, הילה בן ארי ושחר סריג, יעמדו למכירה במחיר אחיד של 1,500 שקל. פרטים: 5 ו־6 בדצמבר, גלריה P8, יהודה הלוי 79 תל אביב.

 

"רקמת רחוב 3", דניאל לנדאו. 1,500 שקל במכירה של ספריית גן לוינסקי
"רקמת רחוב 3", דניאל לנדאו. 1,500 שקל במכירה של ספריית גן לוינסקי

 

על עולם האמנות האמיתי. התנהלות האמנים בעולם האמיתי הפכה כר פורה לסדנאות והרצאות שונות, אליהן מצטרפת החודש סדרת מפגשים חדשה במוזיאון תל אביב לאמנות, שמאחוריה עומד האמן והיזם רעי דישון.

 

"מטרת המפגשים היא להעלות את הרמה המקצועית של אמנים מקומיים, להפגיש אותם עם אנשים וגופים שונים ולגבש קהילה שפועלת ומתראה גם מחוץ לאינטרנט", אומר דישון. בסדרה ירצו מבכירי עולם האמנות הישראלי בנושאים שונים כמו תמחור יצירה, פיתוח קריירה בחו"ל ובחירת אוצר. פרטים: 40 שקל למפגש, ימי שישי פעם בשבועיים, התוכנית המלאה ב־iartists.org.

 

טקאשי מורקאמי בניו יורק. האמן היפני טקאשי מורקאמי זוכה בימים אלה לתערוכת יחיד רחבה בסניף הניו־יורקי של גלריה גגוזיאן. מורקאמי (52), זכה לכינוי "הוורהול של יפן" בזכות דימוי העבודות שלו, שמחברות בין אמנות נמוכה וגבוהה. בתערוכה הוא מציג יצירות חדשות המשלבות בין טכניקות קלאסיות לטכנולוגיות חדשניות ועוסקות בתהליכים תרבותיים והיסטוריים ביפן ובעולם. התוצאה, כמו תמיד, פסיכדלית ומרהיבה. פרטים: עד 17 בינואר, גלריה גגוזיאן ניו יורק, הכניסה חופשית.

 

אוקיף שוברת שיאים. יצירה של האמנית ג'ורג'יה אוקיף נמכרה השבוע במחיר שיא ביחס לעובדה שיצרה אותה אמנית אשה. היצירה "Jimson Weed/White Flower No 1" נמכרה במכירה פומבית של בית המכירות סותבי'ס ב־44.4 מיליון דולר. אוקיף (1887–1986) היא מהאמניות האמריקאיות החשובות של המאה ה־21 וידועה בעיקר בזכות ציורי הפרחים שלה, שנראים כמו מבעד לזכוכית מגדלת.

היצירה המדוברת משנת 1932 היתה תלויה בעבר בחדר האוכל של נשיא ארה"ב לשעבר ג'ורג' וו. בוש ומציגה גם היא דימוי של פרח לבן. עד למכירה זו היה השיא שייך לאמנית ג'ואן מיטשל, שעבודתה "ללא כותרת" נמכרה בעבור 11.9 מיליון דולר.

 

היצירה של אוקיף. 44.4 מיליון דולר
היצירה של אוקיף. 44.4 מיליון דולר

 

מאמן לאוצר.

האמן הגרמני כריסטיאן ינקובסקי יהיה האוצר הראשי של המניפסטה ה־11 שתתקיים בציריך ב־2016. המניפסטה היא הביאנלה האירופית הנודדת לאמנות עכשווית - תערוכה רחבה שמתקיימת בכל שנתיים במקום אחר באירופה. ינקובסקי (45) הוא אמן מולטימדיה שמוכר בעיקר בזכות סרטיו המדמים תוכניות ריאליטי; בחלקן הוא מככב בעצמו. בפברואר האחרון הוא הציג תערוכת יחיד במרכז לאמנות עכשווית בתל אביב ואמר אז ל"כלכליסט": "אני מרגיש שתרבות ההמונים מייצרת סביבה טבעית לעבודה שלי, מכיוון שיש בה משהו מאוד לא מתוסרט". האם תפיסה זו תבוא לידי ביטוי גם באוצרות של המניפסטה? נדע ב־2016.
x