$
פנאי

סאפ העתיד

אחרי שהתרגלנו לסאפ, הלהיט התורן בספורט הימי, הדור הבא מגיע לישראל - הסטריט סאפ בורד והמאונטיין בורד. מיליוני גולשים בעולם כבר מכורים

רעות ברנע 09:2620.11.14

אם המציאות היתה תואמת את תוכניותיו של רוברט זמקיס, במאי סרטי "בחזרה לעתיד", בעוד חודשיים כבר כולנו היינו צריכים להתנייד על סקייטבורדים מעופפים.

 

אז נכון, סקייטבורד מעופף עוד רחוק מאיתנו, אבל חובבי הז'אנר בינתיים יכולים להתנחם בשני גלשני יבשה חדשים מודל 2014 - הסטריט סאפ בורד והמאונטיין בורד. השניים מיובאים לארץ על ידי חברת IMBS, וכרגע ניתן לרכוש אותם בהזמנה אישית בלבד דרך האתר imbssup.com.

 

מאונטיין בורד מאונטיין בורד צילום: עמרי פורת

 

הסטריט סאפ בורד הוא הגרסה היבשתית לגלשן הסאפ, הלהיט הכי חם בתחום הספורט הימי. "מקורו בהוואי, משם גם מגיע הסאפ הימי", מסביר יאיר גלס, שותף בחברת IMBS. "הסאפים היבשתיים הם ממשפחת הלונגבורד (גלשן ארוך - ר"ב) ומגיעים במידות שונות. ככל שהבורד יהיה ארוך ורחב יותר הוא יאפשר יותר יציבות".

 

השוני העיקרי בין הסטריט סאפ בורד, שמחיריו נעים בין 1,250 שקל ל־1,800 שקל, לסקייטבורד המוכר והידוע הוא מקל שמאפשר חתירה ביבשה, כמו הסאפ הימי, כך שהגולש בכלל לא צריך להוריד רגל לאדמה. הוא אמנם כבד ומגושם יותר מסקייטבורד, אבל הוא גם מאפשר יותר אופציות. למאותגרים כמוני לוקח כמה דקות של ברכיים רועדות כדי להרגיש יציבות, אבל סביר להניח שמי שגלגלים מסוג זה עושים לו את זה יתפוס את הטכניקה מהר. לדברי גלס, הסטריט סאפ בורד מתאים לכל שכבות הגיל, מ־7 עד 60. "הגלשן הוא יציב ומרגישים בו בנוח די מהר, והוא מתאים להתניידות כי הוא מגיע למהירות די גבוהה", אומר גלס, "מובן שצריך להצטייד באמצעי בטיחות כקסדה ומגני ברכיים".

 

עד כמה זה פופולרי בעולם?

"ב־2004 הסטריט סאפ בורד נכנס לראשונה לשימוש בארה"ב וקנדה ובשנת 2011 לאירופה. היום מוכרים אותו גם באוסטרליה, דרום אפריקה ומדינות במזרח התיכון כמו קטאר ואיחוד האמירויות, שם הוא תפס די חזק".

 

סטריט סאפ בורד סטריט סאפ בורד צילום: עמרי פורת

 

המאונטיין בורד הוא בעל רזומה קצת עשיר יותר והוא גם הרבה יותר פופולרי בעולם. "הוא פותח לראשונה ב־1993 בארה"ב על ידי גולשי סנובורד שחיפשו פתרון לתקופות שבהן אין שלג. מאז תפס מהר מאוד בכל העולם והיום יש בו כ־13 מיליון משתמשים". המאונטיין בורד הוא הכלאה בין סקייטבורד וסנובורד, והוא פופלורי בעיקר אצל חובבי ספורט אתגרי. "אפשר לרדת איתו בגבעות דשא, בכבישים ובהרים", מסביר גלס, "ואפשר גם לגלוש בו באטיות ולא באקסטרים. היום יש דגמים שמיועדים לילדים ודגמים בעלי בלמים, למי שרוצה להרגיש בטוח יותר".

 

בגלל הדגמים השונים, טווח המחירים של המאונטיין בורד הוא רחב - בין 1,100 שקל ל־2,450 שקל. "כמו באופניים, יש כאלה עם בולמי זעזועים ויש כאלה ללא ועל כן ההבדל במחירים", מסביר גלס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x