• תפריט
הפסקה לעסקית

יפנית לממהרים

אף שמבחר המנות שמוגשות בשעות הצהריים מאכזב, המזללה אובן קובן שנפתחה בסמוך למסעדה־האם אונמי מציעה אוכל רחוב יפני מעולה ברובו

גלי וולוצקי 08:5328.09.14
אובן קובן החדשה היא מזללת אוכל רחוב יפני שנפתחה די בשקט לפני כשלושה חודשים בסמוך לאונמי, המסעדה־האם שלה. היא מעוצבת כסמטה בטוקיו, מוארת בפנסי נייר מצוירים, ומגישה וריאציות שונות על מאכלי רחוב יפניים במידה זו או אחרת של נאמנות למקור.

 

אפשר למצוא כאן מרקי ראמן, גיוזה ונודלס, אבל גם סלט קיסר (עם טוויסט יפני בדמות רוטב ג'ינג'ר וואסבי קראנץ') וקינוחים לא יפניים בעליל (כמו אצבעות טיק טאק עשויות שוקולד לבן ותה ירוק במילוי קרם דובדבנים).

 

סלט אצות מתקתקות וארומטיות סלט אצות מתקתקות וארומטיות

 

תפריט הצהריים קצת אכזב, שכן השוני בינו לבין תפריט הערב מסתכם בכך שכמה מהמנות המעניינות יותר בתפריט הערב (למשל טאקויאקי - כדורי פנקייק במילוי תמנון) נעדרות ממנו. אבל למי אכפת כשאפשר לפתוח את הארוחה באגדאשי טופו הטוב בעיר, מבית היוצר של אונמי (34 שקל), או בקומבינציה קטנה של סושי (סוזוקי - עם בס, אבוקדו, בצל ירוק ושקדים קלויים, וקליפורניה עם סלמון, אבוקדו, מלפפון ושומשום - 48 שקל), שהיתה פשוטה אבל כצפוי עשויה למופת.

 

עוד בגזרת הראשונות טעמנו סלט של אצות וואקמה מתקתקות והיג'קי ארומטיות, עם פטריות קיקוראגה, קייל, נבטים ומלפפונים בוויניגרט שומשום (28 שקל), שהיה אף הוא מצוין.

 

העיקריות הציגו תמונה פחות חד־משמעית. מנה של קאיסן שוגה איטמה - אטריות הרוסאמה עם פירות ים (קלמארי, סקאלופס ושרימפס - 74 שקל) ברוטב סויה וסאקה היתה נפלאה, במיוחד אחרי שסחטנו עליה בנדיבות את פלח הליים שהוגש איתה. האטריות היו נגיסות ומשובחות, פירות הים טובים, והרוטב המדויק השלים מנה קלה ומעודנת שמתאימה מאוד לארוחת צהריים. לעומתה, מנת היאקיניקו לוסוג'יו (64 שקל) - נתחי אנטרקוט מוקפצים עם תרד, שעועית ירוקה ובצל המוגשים על אורז כשמעליהם ביצת עין - אכזבה. המנה היתה כבדה, והכמות המוגזמת של רוטב מתוק מדי, שהציפה את האורז, הפכה את המנה לעיסה רטובה ולא מושכת בכלל. קינחנו את הארוחה בשני קרטיבים קטנים ומצוינים (8 שקל לאחד) בטעמי מנגו ודובדבנים ושקדים.

 

אובן קובן היא מסעדה מתוקה ותוספת נחוצה לסצנת המסעדות היפניות בארץ. היא מספקת אפשרות לארוחה קלילה וזולה יותר מאלו המוגשות באונמי, ועושה זאת בחן ובמקצועיות. השיפור היחיד הדרוש כאן הוא בהרכב של תפריט הצהריים, שיכול להיות קצת יותר אטרקטיבי מבחינת ההיצע.

 

אובן קובן

ז'אנר: מטבח רחוב יפני

מיקום: הארבעה 16 תל אביב, 03-6776888

מחיר: ראשונות 34–10 שקל, עיקריות 42–74 שקל

שעות: 12:00–17:00, א'־ה'

התחככות: עובדי המתחם ועוברי אורח

שירות: זריז, מקצועי ואדיב

כשרות: אין

חניה: בתשלום, בחניוני המתחם

נגישות נכים: יש, אך אין שירותי נכים

שורה תחתונה: ארוחה קלילה וזולה

 

קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. לחצו להרשמה

6תגובות
בטל שלח
  • חבל על כסף חבל על כסף ששילמתי
    אני יודע שלפסול מסעדה אחרי פעם אחת אסור אז חזרתי
    שלוש פעמים האוכל היה רע עד סתמי
    מנת הדגל הלכה ונעסתה רע יותר מי פעם לפעם המרקים ברמת ביצועה גרועה !!!
    אני יודע פראיירים לא מתים רק מתחלפים
    מנואל רודריגז , (04.12.14)
  • אל תשלמו על שרימפס יותר מ-50 ש"ח המסעדת הזאת ושודדת אתכם אל תאכלו שם (ל"ת)
    אל תהיו פראיירים, (11.10.14)
  • אייל הראל צודק לגמרי מזמן לא נראה מהלך מתוזמר כזה, מסעדה גרועה ממש עם שירות מזעזע שערערה את האמינות של שגיא כהן
    שגיא, (06.10.14)
  • הייתי בצהריים ובשתי המנות שהזמנתי היה טעם חזק של מעין אבקת מרק או משהו דומה תבלין מלוח שמזכיר אבקת מרק שהשתלט על כל המנה
    אסף, (29.09.14)
לכל התגובות