$
פנאי

ישי לוי: האב, הבן ואת

אחרי הדחייה בגלל צוק איתן, ישי לוי הגיע לרדינג 3 כדי לרגש את הקהל בהופעה חגיגית ופמיליארית במיוחד

שי ליברובסקי 09:50 09.09.14

 

שבעת הנגנים על במת רדינג 3 שבנמל תל אביב השתיקו בתוך שניות את האולם ההומה, מכינים את היושבים לכניסה של ישי לוי. כולם מריעים. כחודש לאחר שנדחתה עקב צוק איתן התקיימה במוצאי שבת ההופעה החגיגית של לוי, הכנה לקראת צאת אלבומו החדש בעוד כמה שבועות, שבה הוא אירח את בנו שיר. נדמה שהקשר המשפחתי הסבוך, שזכה לתהודה מתוקשרת, הגיע לשלב האידיליה בשנה וחצי האחרונות, והקהל מבסוט.

 

שיר עלה במהלך הערב לכמה שירים משותפים, ואפילו קיבל את הבמה לארבעה שירים לבדו. יש לו קול מצוין, וב"בורח מהכל", עם הפזמון שמתחיל במילים "וכשאבא לא יכול היה לדבר איתי", הוא המס את הקהל - בצדק. הדינמיקה בין השניים היתה מעניינת: שניהם חפים מגינונים, הבן הביישן והאבא הנונשלנטי, אבל כשהם שרים לאף אחד לא אכפת מהבמה הסטטית. זה פשוט עובד מצוין, עם קרדיט גדול ללהקה.

 

בתוך חצי שיר כבר הספיק ישי להוריד את הז'קט ולתת לקהל לשיר את הפזמון של "אשה נאמנה", כאילו ההופעה לא התחילה לפני דקות ספורות בסך הכל. הוא לא חיית במה באופן טבעי, אבל יש לו נוכחות שאי אפשר להתעלם ממנה. מדהים כמה עוצמה מנפיק הגרון שלו, ובאיזו קלות הוא מצליח לרגש. מאוחר יותר בהופעה הוא יגיד שאולי זה נראה קל, אבל זה ממש לא.

 

ישי לוי
ישי לויצילום: ענר גרין

 

"כשאני שומע שיר שהוא לא שלי והוא מגרד לי בגוף, אני לוקח אותו אליי לאולפן", אמר לפני שהציג את גרסתו ל"מלנכולי" של החברים של נטשה, והתנצל תוך כדי שירה על המילים הבוטות בפזמון. לאורך כל ההופעה הוא שזר הקדשות בחלקים שונים של השירים - למעריצים, לחברים, למשפחה, לרבנים, למאזינים שהקשיבו לשידור בבית. את "את" המצמרר הקדיש לאשתו, ובמהלכו ירד מהבמה כדי לנשק אותה.

 

בשלב מסוים הלהקה פשוט לא הפסיקה לנגן, ברצף להיטים בן 20 דקות בערך. "תלתלים שחורים", "ריקוד רומנטי" ו"רקדי" היו המוצלחים ביותר, וגרמו לחלק מהקהל לקום ולרקוד. בהפוגה שאחרי המחרוזת התקרבו מושיק עפיה ואליקו לבמה ושיבחו את לוי. עפיה אמר שמה שהופך את ישי לוי לאגדי הוא הפשטות שבו, וטען שכיוון שאליקו השקה אותו יש לו אומץ לעלות לבמה לשיר איתו את "רעיה", בדואט ספונטני ויפה. בסוף ההדרן הצטרף שיר לדואט אחרון, "האחת שלי", לא לפני שישי ביקש מהקהל שלהופעה הבאה יקנו כרטיסים מראש, "שלא יהיה בלגן בקופות כמו שהיה הערב".

 

רגעים שנזכור ביום שאחרי:

1. "אבא", שיר מרגש שלוי שר לאבא שלו.

2. "את", שלוי שר לאשתו, והקהל התמוגג.

3. לכל אחד בקהל הוקדשו שירים ורק לי לא? בהופעה הבאה אני רוצה את "איפה את היום". 

 

x