$
פנאי

השקעה בקוסקוס של סבתא

הבית השני של תושבי אזור שוק לוינסקי בתל אביב, בית הקפה המקסים קאימק, מגייס כסף בפרויקט מימון המונים בתקווה להוציא ספר מתכונים

נמרוד צוק 09:5614.08.14

אין הרבה מקומות שראויים לתואר "הסוד השמור הטוב ביותר" שנהוג להצמיד למסעדות ולבתי קפה, אבל אחד מאלה שלחלוטין מצדיק את הטייטל הוא קאימק - בית קפה שכונתי שפועל כבר חמש שנים בשוק לוינסקי בתל אביב והפך עבור רבים מתושבי הסביבה לסוג של בית שני.

 

את התפריט הצמחוני־טבעוני, שכולל מנות קבועות ואחרות שמתחלפות מדי יום, אפשר לתאר כמטבח ביתי או כתבשילי מסעדת פועלים עם טוויסט יצירתי.

 

משתה הקוסקוס של יום שישי. בינתיים גויסו 7,600 מתוך 45 אלף השקלים משתה הקוסקוס של יום שישי. בינתיים גויסו 7,600 מתוך 45 אלף השקלים צילום: תום כהן, נטע אשרי

 

לפני כמה שבועות, בעקבות בקשות מצד לקוחות קבועים ורצון לתעד לפחות חלק ממאות המנות שנהגו במטבח המסעדה במשך השנים, החליטו אנשי המקום להפיק ספר מתכונים, והרימו פרויקט מימון המונים ב־headstart.co.il לגיוס הכספים שדרושים להוצאתו לאור. יותר מ־7,600 שקל כבר גויסו מתוך 45 אלף שקל שהם מקווים לגייס.

 

בין המתכונים שייכללו יהיו מנה של חומוס שחור, סלט הקאימק המיתולוגי (תפוחי אדמה, בצל, צלפים ועשבי תיבול), מרק שעועית ייחודי, תבשיל עלי מנגולד מטוגנים בשמן והפייבוריט של מזוז - הקוסקוס שמוכן לפי מתכון של סבתה. "אני אוכלת אותו מגיל אפס, התרגלתי להכין אותו בכל יום שישי וזה בעצם הדבר שדחף אותי לעסוק בבישול", מספרת שלומציון מזוז, מנהלת המסעדה. עיצוב הספר יהיה אקלקטי ויכלול תצלומים ואיורים בטכניקות שונות, כל מנה והסגנון שמתאים לה.

 

"החלטנו לממן את הספר באמצעות הציבור, כי זו הדרך הכי קלה לגרום לזה לקרות כבר עכשיו. אנחנו מקווים להוציא מהדורה ראשונה ב־1,000 עותקים לקראת החגים ולהשיק אותו במסיבה אצלנו ב־20 בספטמבר", מספרת מזוז שיזמה את הפרויקט בתמיכת הבעלים יוסף כהן.

 

המשקיעים בפרויקט יכולים לתרום סכומים שנעים בין 30 שקל לאלפי שקלים, ובתמורה יקבלו תשורות: מגלויות מתכונים במהדורה מוגבלת, פוסטרים, הספר עצמו (תמורת 65 שקל) וערכת תבלינים ועד שיעור בישול פרטי בבית בתוספת ארוחה מיוחדת במסעדה למי שיתרום 1,000 שקל או יותר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x