• תפריט
אוכל

כוננות מונדיאל

היום ב־22:59. כולם יושבים לצפות בברזיל־קרואטיה, הפיצוחים על השולחן והבירות במקרר. זה הזמן להזמין פיצה טובה, ולנו יש המלצות

גלי וולוצקי 09:1812.06.14

הנוסטלגית: מתי, רחובות 

 

 צילום: צפריר אביוב

 

פיצרייה ותיקה, הפועלת מ־1976 ומככבת בזיכרונות הילדות הקולינריים של רבים מבני האזור. הסוד, כך טוענים האוהדים, הוא בבצק הטעים. התוספות חלביות בלבד (המקום כשר), ולחוויה כולה יש טעם חזק של פעם.

 

מחיר: 78 שקל לענקית (8 סלייסים); 62 שקל למשפחתית (6 סלייסים). המחיר כולל תוספת אחת, ועבור כל תוספת נוספת גובים כאן 4 שקלים. משלוחים: לאזור רחובות והסביבה, מנס ציונה ועד קריית עקרון. הרצל 163, 08-9462178.

 

המשפחתית: אוליו, כרכור

 

 צילום: אלעד גרשגורן

 

מציאה של ממש באזור כה דל בפיצות איכות. הפיצרייה שפתחו לפני כשנתיים תושבי האזור היא פיצת הבוטיק הראשונה ברדיוס של פרדס חנה־כרכור.

 

את התפריט בנה השף רועי סופר, והתוצאה היא פיצה דקיקה ומשובחת עם מגוון תוספות - גם צמחוניות וגם בשריות. לטבעונים מוצעות כאן פיצות עם תחליפי גבינה צמחיים.

 

בשל המיקום השכונתי של הפיצרייה, האווירה במקום משפחתית במיוחד, ובהחלט מומלץ להגיע לכאן עם הילדים גם בימים שאינם ימי מונדיאל. שימו לב גם למחירים, שנמוכים כאן בהשוואה למחירים המקובלים בתל אביב עבור פיצות באיכות דומה.

 

מחיר: 55 שקל למשפחתית (8 סלייסים), 13–8 שקל לכל תוספת; 33 שקל לבינונית (6 סלייסים), 8–5 שקל לכל תוספת. משלוחים: לפרדס חנה־כרכור, ומקיסריה עד גן שמואל. נחילות 2, שכונת יובלים, 04-8578299.

 

השומית: סירוקו, חולון

 

 צילום: אוראל כהן

 

אחת הפיצריות הוותיקות בארץ ומוסד חולוני אהוב כבר כ־40 שנה. הבצק די דק, והוא נאפה בתנור לבנים ויוצא אוורירי ופריך, עם רוטב עגבניות טעים במיוחד ורוטב שום שרוקחים במקום וממש חובה לנסות. המקום כשר ולכן התוספות חלביות בלבד, אבל יש גם אנשובי וטונה.

 

מחיר: 60 שקל לגדולה (8 סלייסים); 45 שקל לבינונית (6 סלייסים). 10 שקל לכל תוספת. משלוחים: לחולון ואזור. חנקין 42, 03-5055561.

 

המקומבנת: גוסטו, תל אביב

 

 

מסעדה איטלקית קטנה שמאפשרת למכורים לקבל את הפיצה עד הבית. הבצק דק ואוורירי, הרוטב עדין, אך התוספות הן אלה שעושות את ההבדל. המקום מציע קומבינציות טעימות במיוחד של נקניקים, גבינות בוטיק וירקות.

 

מחיר: 78 שקל לגדולה (40 ס"מ, זמינה רק במשלוח); 62 שקל לבינונית (32 ס"מ); 42 שקל לאישית (24 ס"מ). 15–4 שקל לתוספת. משלוחים: לתל אביב. שד' חן 59, 1700-700-919.

 

הרומאית: טוני וספה, תל אביב והרצליה

 

 צילום: עמית שעל

 

על אף שהשירות אטי ולעתים מבולבל, ממשיכה הפיצה של ליאון אלקלעי והאחים ירזין לספק את המכורים. זו פיצה בסגנון רומאי, דקה אך לא דקיקה, פריכה מאוד, ונמכרת לפי משקל מתבניות מרובעות גדולות. התוספות מגוונות וכוללות ירקות, גבינות ונקניקים.

 

מחיר: 94 שקל לק"ג. משלוחים: רק בסניף הרצליה, להרצליה, רשפון, רמת השרון וכפר שמריהו. שד' רוטשילד 140, דיזנגוף 267 ואלנבי 118 ת"א; שנקר 18 הרצליה, 09-9577788.

 

הדקיקה: פי בריבוע, ירושלים ותל אביב

 

  צילום: עומר מסינגר

 

הפיצרייה הירושלמית, שפתחה סניף גם בתל אביב, מצליחה לעשות את הבלתי ייאמן בעיר הקודש: למכור פיצה משובחת עם תוספות לא כשרות בעליל.

 

הבצק עצמו דקיק, פריך ומפגין בועות אוויר שחומות בזכות תנור הלבנים. אם אוכלים במקום, כדאי ללוות את הארוחה בבירת פרוני האיטלקית או ביין איטלקי, שעולה רק 20 שקל לכוס. כל הפיצות מוגשות עם סלט חסה ואספרסו על חשבון הבית.

 

מחיר: כ־50 שקל לפיצה בינונית (6 סלייסים), שמתאימה לרעב אחד או לשניים צנועים, עד 8 שקלים לכל תוספת. משלוחים: אין, אבל אפשר לבוא לקחת ובינתיים לשתות אספרסו בחינם. קרן היסוד 36 ירושלים, 02-5634805; אבן גבירול 185 ת"א, 03-6200006.

 

השכונתית: ג'וספה, תל אביב

 

 צילום: אוראל כהן

 

פיצרייה שכונתית אמיתית בפלורנטין עם אווירה ביתית במיוחד, אפס השקעה בפרסום או בשיווק וקהל לקוחות נאמן, בעיקר תושבי השכונה. שעות הפתיחה קצת מתסכלות את מי שרעב בצהריים (המקום נפתח ב־17:30), אבל מספקות בהחלט את המאנץ' הלילי. הסגנון מינימליסטי - בצק טוב ודק למדי, קצת רוטב עגבניות קלאסי והגבלה של עד שתי תוספות בלבד, כדי לא להפוך את הפיצה ללונה פארק. המקום כשר בלי תעודות, מה שאומר חומרי גלם כשרים, סגירה בשבת ותוספות צמחוניות בלבד.

 

מחיר: 92–68 שקל למגש גדול (4 סלייסים ענקיים), תלוי בתוספות. משלוחים: אין, אבל אפשר לבוא לקחת. ויטל 1, 054-5928244.

 

המשקיעה: סלייס, רמת השרון

  

 צילום: נמרוד גליקמן

 

מוסד רמת־שרוני, שהיה הראשון בארץ שאפה פיצה בתנור לבנים, כבר לפני 25 שנה. המרכיבים אלמנטריים - בצק טוב, גבינה באיכות טובה ורוטב מעולה מעגבניות טריות בלבד, המבושל במשך שש שעות. עובי הבצק בינוני, והתוספות כוללות ירקות, גבינות ובשרים. מי שמתעקש על ארוחה מלאה יכול לקבל כאן גם פוקצ'ות, קלצונה ופסטות בעבודת יד.

 

מחיר: 90 שקל לענקית (8 סלייסים גדולים); 78 שקל למשפחתית (8 סלייסים); 48 שקל לבינונית (6 סלייסים). 16–9 שקל לתוספות, תלוי בגודל הפיצה. משלוחים: רמת השרון, הרצליה, צפון תל אביב. סוקולוב 72, 03-5409239.

 

הסטודנטיאלית: קאלדו, באר שבע

 

  צילום: ישראל יוסף

 

הפתעה של ממש בעיר שאינה מצטיינת במיוחד בתחום הפיצה. פיצרייה סטודנטיאלית, שנפתחה לפני כשנתיים סמוך לאוניברסיטה ומציעה מבחר עצום של תוספות - מירקות, גבינות בוטיק ונקניקים ועד פירות ים. למעשה, כמעט כל תוספת שתוכלו להעלות על הדעת אפשר למצוא כאן, וגם הפיצות עצמן יצירתיות. אפשר להזמין פיצה בציפוי אדום (רוטב עגבניות), ירוק (עשבי תיבול) או לבן (גבינת שמנת), ואז לבחור אחת מ־50 התוספות או ללכת על הקומבינציות הפרועות שמרכיבים כאן.

 

מחיר: 55–30 שקל לבינונית (30 ס"מ), שמתאימה לרעב אחד או לזוג. משלוחים: לבאר שבע על שכונותיה. מצדה 47, 08-8668006.

 

המתובלת: פנורמה, חיפה 

 

 צילום: זהר שחר

 

מוסד המתהדר כבר 26 שנה בתערובת תבלינים סודית. הרוטב, אומרים המעריצים, טעים במיוחד, הבצק דק יחסית, הגבינה אמיתית והתוספות (הכשרות) לא יוצאות מקופסאות שימורים. בלי תוספות גורמה ובלי פרסום, זו ללא ספק הפיצה של החיפאים.

 

מחיר: 75 שקל לענקית (8 סלייסים גדולים מאוד); 49 שקל למשפחתית (8 סלייסים); 25 שקל לאישית. מחיר פיצה עם תוספות ללא הגבלה נקבע לפי הגודל - 84/55/29 שקל. משלוחים: לחיפה על שכונותיה. שער הלבנון 6, 04-8383455.

 

בטל שלח
    לכל התגובות