• תפריט
הפסקה לעסקית

אכזבה מהגברת של בן אדרת

מסעדת מיסטר אנד מיסיס לי במתחם YOO התל־אביבי הבטיחה סגנון פריסטייל אסייתי, אבל הגישה אכזבה כפולה: בצלחת ועל הקיר

גלי וולוצקי 08:3702.06.14
זה לא חדש שהמסעדנות התל־אביבית מערבת לפעמים מציאות ובדיה. חלק מהסיפורים - אם עגבניות הנמסות לתוך עצמן או דגים שלא ראו ים מעודם אך מוצגים כדגי פרא - כבר הפכו לפסקול המלווה את הארוחות שלנו, ולעתים יש בזה אפילו משהו נחמד. אנחנו יודעים להעריך סיפור טוב, אבל חבל שהיכולת של מסעדני ארצנו לספר סיפור כזה עולה לא פעם על היכולת שלהם להגיש ארוחה ראויה. זה מה שקרה לנו במיסטר אנד מיסיס לי, המסעדה האסייתית החדשה של השף שאול בן אדרת.
 טופו בירקות ירוקים טופו בירקות ירוקים צילום: אוראל כהן

 

המיקום שלה הכי לא מעורר השראה שיש, בקומה העליונה של המרכז המסחרי במתחם G צמרת הנובורישי בתל אביב, מרחק כמה פסיעות ממסעדת התרנגול הכחול של אותו שף. הקונספט אף הוא לא חדש במחוזותינו: אסייתי פריסטייל. העיצוב הססגוני, שמזכיר בית בובות אסייתי, נע בין המקסים (צ'ופסטיקס ורודים) לתמוה (למשל חיפוי התקרה שמזכיר אלומיניום מקומט).

 

נכנסנו למסעדה בשעת צהריים קצת מנומנמת, והיינו, בתחילת הארוחה, היחידות במקום. מלצרית נחמדה הגישה לנו את התפריטים של הארוחה העסקית, המאפשרת להזמין במחיר העיקרית (88/66 שקל) גם מנה ראשונה.

 

את העין משכו מיד שתי תמונות ענקיות על הקיר המרכזי, ובהן גבר ואשה ממוצא אסייתי. שאלנו את המלצרית מיהם. היא הרימה מבט חולמני והחלה לספר. אלה, אמרה, הם גברת ואדון לי, זוג שבבעלותו בסטת אוכל רחוב, שבן אדרת נתקל בו בטיולו ביפן. אחרי שאכל בכל המסעדות היקרות והמהוללות ביותר הוא גילה לפתע את הבסטה המשפחתית של הצמד הפוטוגני הזה, והתאהב. הם אנשים מקסימים וזוג אוהב, היא הוסיפה, שמקפיד לסגור את הבסטה בכל יום בשעת צהריים כדי לסעוד יחד ללא הפרעות.

 

נרגשות בחרנו את המנות מהתפריט. סשימי סלמון שהוטבע ברוטב מתוק ואגרסיבי (בתפריט כתוב שמכיל פונזו, שאלוט מטוגן, ג'ינג'ר ובצל ירוק. בפועל היה לו טעם של רוטב צ'ילי תעשייתי) היה רק קצת יותר מוצלח מהראשונה הנוספת, ספרינג רול מאודה במילוי שרימפס ובוטנים - מנה ששמה משדר רעננות, אבל הביצוע הפך אותה למשהו שנראה כמו עלי כרוב ממולאים שהתפרקו לסבתא בסיר.

 

מבין העיקריות המנה הסבירה יותר היתה טופו פריך בירקות ירוקים ודפי אורז (66 שקל). הירקות היו פריכים, הטופו פחות והרוטב קצת כבד. עיקרית נוספת, קלמרי סגול ברוטב צדפות וסויה מתוקה, סבלה מטעם לוואי של בצל שרוף והיתה אף היא כבדה וגסת טעמים.

 

בהמתנה הארוכה לעיקריות חקרנו קצת יותר לעומק את שורשיה של הגברת המרשימה בתמונה שעל הקיר. היה כבר ברור שהארוחה קרסה, אבל הגוגל הבהיר לנו שגם הסיפור ששמענו בעייתי למדי. מיסיס לי התגלתה כבעלת דמיון מחשיד לדוגמנית של מאגר תמונות מסחרי, המופיעה תחת ההגדרה "אשה אסייתית" ולפעמים גם "בת לשבט האינואיטים". לפעמים היא מצטלמת עם כובע פרווה, לפעמים עם כלבון לבנבן חמוד. מעניין מתי היא מוצאת זמן להפעיל את הבסטה ביפן.

 

 

קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. לחצו להרשמה

12תגובות
בטל שלח
  • אכזבה פשוט ככה!!! הכל היה מאכזב בלי יוצא מהכלל..... בקיצור לא מומלץ בכלל!!
    חן , (20.07.15)
  • אכזבה!!! הכל היה גרוע החל מהמנות הקטנות, ועד לטעם הגרוע...
    לא מומלץ בכלל!!!!
    אור, (08.07.15)
  • מאכזב ערב שישי ציפיות גבוהות ו...אכזבה. החל בשולחן שהפורמייקה מזמן נפרדה מהשולחן. המנות לא יוצאות לכולם ביחד. מחירים מופקעים טעמים סבירים לא מצדיק את המחיר. נראה שמתהדרים מידי במיקום במגדלי G ושכחו לספק את הסחורה.
    סועדת, (31.05.15)
  • אכזבה יום נישואים ראשון, הולכים על בטוח, שאול בן אדרת - האסייתית החדשה - מר וגברת לי. ארוחת טעימות (275 ש"ח לסועד) בסביבות 12 מנות, כולל בירה, יין שהיו ההצלחה היחידה בערב. כמה חיכינו למסעדה אסייתית מיוחדת ולא כמו אלף אחרות שכבר יש, אז קיבלנו את אחת הפחות טובות שהיינו. ממנות ספורות שהיו מעניינות לכמה טעימות וכמה פשוט אכזבה. נתחיל בסלט פפאיה (סום טאם) - כנראה מנה שהוכנסה לתפריט ברגע האחרון, אחרי שכל השפים כבר עזבו, מעליב לכל טבח חובב להוציא מנה ללא טיפה רוטב, טעם או חריפות המאפיינים את המנה שכאשר מכינים אותה כראוי היא אחת המיוחדות. בושה.
    הישר לקינוח - טפיוקה - ממתי מגישים אותה כמו פודינג וללא טיפת סוכר או ממתיק אחר, שתי הציפיות הגדולות שלנו מהמסעדה התבררו כאכזבות מוחלטות. ולא דיברתי על שירות גרוע מצד המלצרים ואחראי המשמרת שניסו למכור לנו את התרמית הזאת.
    ראו הוזהרתם...
    מנור, (14.09.14)
לכל התגובות