$
פנאי

אלכוהול: משקאות חדשים לחורף

רום קאריבי מתובל בווניל, קינמון ואגוז מוסקט, ליקר סמבוקה חריף אש, ליקר שוקולד נטול צבע וגם בירה בטעם קפה. כלכליסט סוקר את המחממים החדשים לבר הביתי

גלי וולוצקי 08:1327.11.13

אם הקיץ הוא שעתם היפה של משקאות צוננים, חמצמצים ומרעננים, עם תכולת אלכוהול לא גבוהה במיוחד, הרי שהחורף הוא זמנם של התותחים הכבדים: משקאות עתירי אלכוהול, תיבול וטעם. אפשר לשתות אותם מעורבבים בקוקטיילים או על קוביית קרח, אבל הם נהדרים גם בלי. "כלכליסט" סוקר משקאות חדשים בארץ ובירות בסגנון חורפי במיוחד.

 

סיילור ג'רי: רום כהה בבקבוק עם היסטוריה

 

החורף הוא גם שעתם של המשקאות הכהים. הרום הבהיר והלא מיושן, המככב בקוקטיילים קיציים כמו מוחיטו, מפנה את מקומו לרום המיושן הכהה והמתובל, שאפשר ונעים לשתותו גם נקי - עם קרח או בלעדיו.

 

 

סיילור ג'רי, שנחת בארץ בשלהי הקיץ האחרון, הוא רום כהה שעיקר ייחודו במיתוג המדליק שלו. הוא נוצר בהשראת אמן הקעקועים נורמן קולינס, שקעקע את חיילי הצי האמריקאי במחצית הראשונה של המאה הקודמת. עבודותיו, שהתאפיינו בדמויות מעולם הימאות, יצרו קו אמנותי מובהק המוכר עד היום בעולם הקעקועים, ושימשו השראה למוצרים שונים - מנעלי קונברס ועד למשקאות חריפים.

 

מדובר בממסך של שלושה סוגי רום מהקאריביים, שיושנו ותובלו בתערובת המכילה בין השאר וניל, קינמון ואגוז מוסקט. התוצאה היא רום חלק, רך ובעל טעמים מתקתקים, שיתאים למי שאוהב את הרום שלו על הצד המתוק והמתובל. אפשר לשתות נקי או עם ג'ינג'ר אייל. חובבי שנות השמונים מוזמנים להגיש אותו עם קולה. פרטים: 40% אלכוהול, 145 שקל לבקבוק 700 מ"ל.

 

לוקסרדו צ'ילי: ליקר מתוק מאוד וחריף מאוד

 

משפחת לוקסרדו מייצרת משקאות אלכוהוליים כבר שבעה דורות, ונחשבת לאחת מיצרניות האלכוהול הגדולות באיטליה. מוצר הדגל שלה, מרסקינו, ליקר דובדבנים חמוצים שהפך למפורסם בעולם כולו, אינו מיובא לארץ וחבל. במקומו החליטו יבואני החברה להביא דווקא את מה שנראה כ"שטיק" החביב ביותר על הקהל הישראלי - משקאות בטעמים.

 

מדובר בליקר סמבוקה בשלל טעמים קצת משונים כמו קולה, אגסים ופטל, וגם בטעם חדש וחורפי במיוחד - פלפל צ'ילי. זהו משקה מתוק מאוד וחריף מאוד, עם תכולת אלכוהול מכובדת, ומי שאוהב אניס מתוק ויש לו סף סבילות גבוה לחריפות ימצא בו מחמם חורף ראוי. פרטים: 38% אלכוהול, 120–130 שקל לבקבוק 750 מ"ל.

 

בירות אספרסו ופורט: סטאוט כהות מבלגיה

 

יש גם בירות שמתאימות יותר לימים קרים. בירות החיטה והאיילים הבהירים, המרוות את הצימאון בקיץ, מפנות את מקומן בחורף לבירות סטאוט ופורטר כהות, עשירות וכבדות גם בטעמים וגם באחוזי האלכוהול.

 

שתי בירות חדשות בארץ של מבשלת Broeder Jacob (האחים יעקבּ) הבלגית, המתמחה בייצור בירות מתובלות, תובלו ביין פורט ובקפה. אלה בירות סטאוט כהות עם טעמים מודגשים של לתת קלוי. הגרסה הקפאינית מתובלת בפולי קפה מגואטמלה ויש לה חמצמצות פירותית שהופכת אותה לקצת קלילה יותר, ואילו הגרסה המתובלת ביין פורט מתקתקה ועשירה יותר בטעמה. פרטים: 9% אלכוהול (פורט), 7.7% אלכוהול (קפה), 52 שקל לבקבוק 750 מ"ל.

 

ליקר שוקולד לבן ומנטה: פצצת מתיקות שקופה

 

המראה הצלול של הליקר, הנתון בבקבוק שמנמן בעל צוואר מוארך, עשוי להטעות, אבל המרקם העשיר על הלשון חושף את הסוד: מדובר בפצצת מתיקות בארומה של שוקולד לבן ומנטה. המשקה מיוצר בידי הרמן יאנסן, אחת מיצרניות הג'ין והשנאפס הוותיקות בהולנד, עם קו מגוון של ליקרים שזוכים לדירוגים גבוהים במבחני טעימה. הוא עדין מליקרי שוקולד רגילים, וטעם המנטה הדומיננטי מותיר בפה סיומת נעימה שמתאימה לחתום כל ארוחה. פרטים: 25% אלכוהול, 150 שקל לבקבוק 750 מ"ל.

 

סמירנוף אספרסו: קפה דומיננטי ומתיקות מתונה

 

הקהל הישראלי אוהב את טעם האספרסו. וודקה ואן גוך, המשווקת בארץ עשרות טעמים, מוכרת יותר בקבוקי דאבל אספרסו מכל טעם אחר.

 

עכשיו חונכת גם סמירנוף את מהדורת האספרסו שלה, המצטרפת לטעמים שכבר קיימים בשוק: תפוח ירוק, וניל, אוכמניות, פטל, תפוז וליים, נוסף לוודקה נטולת טעמים. גם מי שאינו חובב גדול של ז'אנר הוודקות המתובלות עשוי להתאהב בגרסה של סמירנוף. צבעה צלול והמתיקות שלה, בהשוואה לוודקות מאותה קטגוריה, מתונה יחסית. ניחוח הקפה הדומיננטי הופך כוסית שלה לקינוח מושלם לארוחה כבדה. פרטים: 37.5% אלכוהול, 99 שקל לבקבוק 700 מ"ל.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x