$
פנאי

גורמה: סדנאות אוכל חדשות

מצורות קיפול ייחודיות של כיסוני דים סאם במילויים שונים ועד נקניקיות שמכינים מדגים שעושנו מול עיניכם. כלכליסט סוקר את החידושים הקולינריים לחובבי הבישול

גלי וולוצקי 09:05 21.11.13

 

הלילות המתארכים והטמפרטורות שמתחילות לרדת עושים לרבים חשק להישאר בבית ולהיכנס למטבח. אפשר לצלול למעמקי האינטרנט ולדלות משם מתכונים מעניינים מכל העולם, ואפשר להתמקצע במבחר תחומים קולינריים באמצעות סדנאות בישול הנערכות במרכזי הדרכה או בבית המזמין. "כלכליסט" ממליץ על סדנאות חדשות, שיהפכו אתכם לטבחים טובים יותר.

 

אוכל אסייתי ודים סאם: במרכזי הדרכה או בבית

 

לילך רווה, שפית צעירה שמפעילה כיום שירות קייטרינג בוטיק, וברזומה שלה עבודה כסו שף בכתית והתמחות במסעדת נאם הנחשבת בבנגקוק, מתמחה באוכל אסייתי ובמיוחד במטבח של צפון תאילנד. רווה מציעה סדנאות על אוכל רחוב אסייתי וסדנאות דים סאם, שבהן לומדים את רזי הכנת הכיסונים הקטנים משלב הבצקים לסוגיהם, דרך הכנת מילוי של ירקות, בשר או פירות ים, ועד צורות הקיפול הייחודיות. מה לומדים: באו - לחמניות שמרים מאודות, ממולאות בתבשיל שפונדרה בברביקיו אסייתי; פאד קרא פאו - בשר מטוגן עם לוביה, עשבי תיבול, בצל לבן ושום, עם ביצת עין מטוגנת; בננה רוטי — בצק חיטה דקיק מטוגן עם בננות, צ'יפס קוקוס וחלב מרוכז. פרטים: משך הסדנה 4–3 שעות. הסדנאות מתקיימות במטבחי הדגמה (למשל ברשת פור שף) או בבית הלקוח. הסדנאות במטבחי ההדגמה הן פרונטליות ומיועדות למקסימום 20 משתתפים (300–250 שקל), סדנה פרטית כוללת גם עבודה מעשית וארוחת ערב ומיועדת לעשרה משתתפים (400–300 שקל). www.lrcuisine.co.il

 

סדנת דים סאם
סדנת דים סאםצילום: דודי כליפא - בייגלה

 

סדנת בשר: מהקנייה ועד הצלחת

מאסטר הבשרים יענקל'ה שיין חונך סדנת בשרים, הנפתחת בהסברים על רכישת בשר, ועל חיתוך הנתחים, והסברים על השימושים המתאימים לכל נתח.

 

אחר כך יש הדגמה של מנות קרות כמו טרטר בקר וקרפצ'ו, ומנות גריל לוהטות. במשך כל הסדנה אוכלים המשתתפים את המנות שמכין שיין, ושותים יין. מה לומדים: טרטר בקר; קרפצ'ו; צלייה על הגריל של נתחים כמו סינטה, אנטרקוט, נתח קצבים. פרטים: משך הסדנה 3–2 שעות. עד 20 משתתפים, במסעדת שיין אנד שארפ ברחוב יגאל אלון, תל אביב. 240 שקל, כולל אכילה לכל אורך הסדנה. 03-5364755.

 

סדנת בשר
סדנת בשרצילום: בן יוסטר

 

סדנת גוד פוד: בניית מזווה ובישול סלואו פוד

סדנת הבישול במחשבה תחילה של השף דניאל זך (בעבר כרמלה בנחלה וכיום טרומפלדור 10, אסיה מוניקה) עוסקת בבישול על היבטיו האקולוגיים, החברתיים והמעשיים. זך מתאים את הנושא והמתכונים לרצון המשתתפים, אך תמיד הסדנה מתמקדת בחומרי גלם מקומיים וטריים. מה לומדים: רולדה של שוק טלה עם פירות יבשים; סרדינים כבושים במלח ומשומרים בשמן זית; מרק דגים; חומוס ביתי וטרי; הכנת גבינות טריות ועוד. פרטים: משך הסדנה כ־3 שעות. במרכזי סדנאות כמו פור שף ודן גורמה, ובאופן פרטי. מעשרה משתתפים בסדנאות מעשיות ועד 30 בסדנת הדגמה. במהלך הסדנה כולה אוכלים ושותים יין. 500–300 שקל. on.fb.me/1dgsU8l.

 

סדנת סלואו פוד
סדנת סלואו פודצילום: דניה ויינר ודלית רוסו

 

אוכל דרוזי: מתכונים משפחתיים מסורתיים

שאדיה ח'ליפה, מהכפר מג'ר בגליל, מארחת בבית סועדים לארוחות דרוזיות מסורתיות. היא גם מורה לבישול דרוזי, שמלמדת בביתה לבשל מנות שמלוות את משפחתה כבר דורות. המשתתפים בוחרים את המתכונים שהם רוצים להכין וקובעים את מידת המעורבות שלהם בהכנת האוכל - מהדגמה פרונטלית והרצאה שבעקבותיה ארוחה, ועד עבודה מעשית. מה לומדים: כובז סאג' - מגש מאזטים דרוזיים, כמו מלפפונים בעשבי בר, לאבנה מקומית; מקדוס - חצילים קטנים כבושים וממולאים ברימונים, שום ואגוזים; ליאלי ביירות - קרם סולת במי זוהר, עם קרם וניל ושערות קדאיף. פרטים: משך הסדנה 5–4 שעות. הסדנאות מתקיימות בביתה של ח'ליפה בכפר מג'ר, אך אפשר גם להזמינה לסדנה בבית הלקוח או במרכזי סדנאות. 12–5 משתתפים. 300–200 שקל, כולל ארוחה מלאה בסיום הסדנה. 052-7904893.

 

סדנת אוכל דרוזי
סדנת אוכל דרוזי

 

עישון דגים: ניקוי, פילוט ומנות מעניינות

דרור פילץ, מומחה בעישון בשר ומחבר הספר "הכל על האש", חונך סדנה חדשה העוסקת בעישון דגים. בסדנה שהוא מעביר עם רונן סקינזס, שף מסעדת מנטה ריי, לומדים המשתתפים איך לבחור דגים, איך לנקות ולפלט אותם, טכניקות של עישון ובמיוחד עישון חם, התאמה של דג למנה ואיך יוצרים מדגים מעושנים מנות מעניינות - אפילו נקניקיות. מה לומדים: שוקרוט של דגים מעושנים; פורל מעושן עם סלט תפוחי אדמה ובצל סגול; סלט סלמון מעושן בעישון חם ועשבי תיבול; פאייה מדגים מעושנים ועוד. פרטים: משך הסדנה 5–4 שעות. עד 30 איש, במסעדת יונה בנמל יפו. 420 שקל, כולל אכילה לכל אורך הסדנה ושתייה חופשית של יינות מיקב תבור. www.drorpilz.co.il.

 

סדנת אוכל דרוזי
סדנת אוכל דרוזי

 

אוכל ביתי: חוזרים הביתה עם אוכל לשבת

אוסי לנקרי, המתמחה במטבח המרוקאי, העירקי והטוניסאי, מעבירה בביתה באופקים בימי שישי סדנת בישול ביתי שגם שולחת את המשתתפים הביתה עם קופסאות עמוסות אוכל לסוף השבוע. מה לומדים: ארטישוק ממולא; חזה עוף על הגריל עם ערמונים; קישואים ממולאים קינואה; טורטייה ממולאת שווארמה ברוטב פטריות ועוד. פרטים: משך הסדנה כ־4 שעות. עד 10 משתתפים. 250 שקל עבור ההשתתפות ו־50 שקל עבור כל סועד שבעבורו לוקחים אוכל הביתה. 052-2703485.

 

סדנת אוכל ביתי
סדנת אוכל ביתיצילום: דודי מוסקוביץ'

 

x