$
פנאי

רשת המסעדות "דיאנא בעיר" נכשלה: תחדל לפעול כרשת

הרשת נפתחה לפני שנה ע"י היזם איציק אדרי, השף צחי בוקששתר ומייסד דיאנא המקורית מנצרת דוחול ספדי. בחודש האחרון נסגרו הסניפים ביס פלנט בראשל"צ, בקניון ערים בכפר סבא ובלב המפרץ בחיפה

נווית זומר, "ידיעות אחרונות" 09:14 01.10.13

 

רשת המסעדות "דיאנא בעיר" – שנפתחה לפני שנה על ידי היזם איציק אדרי, השף צחי בוקששתר ומייסד דיאנא המקורית מנצרת דוחול ספדי – לא הצדיקה את הצפיות ותחדל לפעול כרשת.  

 

בחודש האחרון נסגרו הסניפים ביס פלנט בראשון־לציון, בקניון ערים בכפר־סבא ובלב המפרץ בחיפה – כולם פעלו פחות משנה ונסגרו בגלל הפסדים.

 

אדרי אמר אתמול ל"ידיעות אחרונות‭:"‬ "החלטנו להפסיק את הפיתוח של הרשת, גם אנחנו וגם הזכיינים הפסדנו כסף. סגרנו שלושה סניפים מתוך חמישה שפתחנו. ימשיכו לפעול, לפי בקשת הזכיינים, הסניף בג'י יקנעם ודלפק בעזריאלי, שלמעשה מתפקד כדוכן שווארמה‭."‬

 

השף צחי בוקששתר (ארכיון)
השף צחי בוקששתר (ארכיון)צילום: עמית מגל

  

ההשקעה הממוצעת בסניף של דיאנא בעיר עמדה על כ־2 מיליון שקל. בכפר־סבא נסגר הסניף של דיאנא בסוף השבוע האחרון עם סניף של טרנטינו, מסעדה איטלקית בצמוד לדיאנא – שתיהן הופעלו על ידי אותו זכיין ושתיהן בבעלות קבוצת אדרי־בוקששתר. לדברי אדרי, נעשים מאמצים להפעיל את טרנטינו מחדש.

 

רשת דיאנא בעיר הושקה בנובמבר ‭,2011‬ במקביל לפרסומים כי דוחול ספדי, השף המיתולוגי של דיאנא נצרת, נקלע לקשיים פיננסיים ונענה להצעת בוקששתר ושותפיו להקים רשת שבה יהיה שותף ומעורב בצד הגסטרונומי. ההשקה המתוקשרת לוותה בראיונות משותפים של ספדי ובוקששתר.

 

בראיון ל"ידיעות אחרונות" אמר בוקששתר: "אנחנו עושים ניסיון כמעט מסוכן ואומרים ללקוח: 'קח אוכל ערבי שבארץ נחשב עממי אבל הוא בעצם אוכל עילי, ועוד בהגשה מהירה ובמחיר ידידותי. זה פיתול שקצת קשה להסביר, אבל אני מאמין שהקהל יבין אותו".

 

בדיעבד, התברר שנוצר פער בין המחיר לציפיות הקהל, שחיפש את האיכות של דיאנא המקורית.

 

אדרי מוסיף: "לא התיימרנו להביא את אותה איכות. יש מזון מקורי שלא ניתן להעתיק אותו. לכן בידלנו את ההרשת וקראנו לה 'דיאנא ‭,'ריעב‬ ועדיין הצענו אוכל ברמה גבוהה מהממוצע ובמחיר נמוך יותר. אבל לקהל יש רף מחיר לגבי הנכונות שלו לשלם לאוכל מזרחי‭."‬

 

ספדי פרש מהשותפות בשלב מוקדם. בוקששתר: "מבחינתי הצידוק להקמת הרשת היה ספדי, שלצערי לא נשא בנטל. הוא היה אמור להיות מעורב מאוד, וזה לא קרה. ובלי יד מכוונת קולינרית, הרשת לא התרוממה. חבל". ‬

x