• תפריט
הפסקה לעסקית

הפסקה לעסקית: כתית הקטנה

מאיר אדוני נאלץ לסגת ממסעדה של 100 מושבים לפחות מ־30, אך העסקית החדשה והלא זולה בכתית מוכיחה כי המעבר עשה למסעדת הדגל שלו רק טוב

גלי וולוצקי 10:0716.09.13

המעבר של מסעדת כתית לפני כחודשיים מהמבנה המהודר ברחוב היכל התלמוד בתל אביב לחדר צדדי במסעדת המזללה התפרש בעיני רבים ככישלון עסקי. השף והבעלים מאיר אדוני הודה בעצמו שקשה היה למלא את 100 המושבים מדי יום. אך צהריים בכתית החדשה הוכיחו כי השינוי עשה לה רק טוב.

 

החלל הקטן, שיכול לאכלס פחות מ־30 סועדים בלבד, עוצב בסגנון שמזכיר את האכסנייה הקודמת. העסקית בכתית מכונה "טעימות קיץ" ומאפשרת להזמין ראשונה ועיקרית ב־175 שקל, או שתי ראשונות ועיקרית ב־215 שקל.

 

מנת "ליל קיץ תאילנדי". חסילונים טריים, רוטב פירות, אספרגוס לבן מנת "ליל קיץ תאילנדי". חסילונים טריים, רוטב פירות, אספרגוס לבן צילום: אוראל כהן

 

לפתיחה קיבלנו הפתעה: משעשע חיך בדמות מנה זעירה של גבן חלב, בורגול קלוי עם קצת זעתר, רצועות דקיקות של מלפפון ומיץ עשבי קיץ. המנה נגמרה תוך שתי נגיסות והשאירה ניחוח של יער רענן.

 

ראשונה ששמה "ליל קיץ תאילנדי" משחקת עם טעמים אסייתיים בטכניקות צרפתיות. פיוז'ן במיטבו: חסילונים טריים ברוטב קליל של פירות הדר וטפיוקה, ליצ'י, אספרגוס לבן, ותיבול של קרם סויה לבנה, כפיר ליים, למון גראס ו"אבק" פיסטוק. היא מוגשת עם טוויל טפיוקה פריך ונראית כמו חופשת חוף בתאילנד.

 

מנגד, מנת "כתום צפון אפריקאי", עם ניחוחות המדורה שלה, הזכירה שהסתיו קרב. יש בה מוח טלה ושקדי עגל, מוח עצם אפוי, גזרים אורגניים, רוטבי דלעת, ויניגרט עגבניות וציר טלה, ואבקת שמן כורכום. לצדה מוגשת פרוסה מענגת של בריוש קלוי בחמאה עם אריסה.

 

בין המנות הראשונות לעיקריות הגיע מרענן חיך נוסף, שהורכב מענבים ירוקים עם סלרי וליקריץ, קציפת רוויון (בטעם מעדן דניאלה של פעם) וגרניטה חמציץ.

 

לוקוס לבן מקומי בציפוי פריך של קרמבל דלעת ועשבי תיבול הוגש עם דלעת שהוכנה בטקסטורות שונות בתיבול זעפרן, ועם רוטב הולנדייז חם ומוקצף שנמזג על המנה ברגע ההגשה והיה מעט מלוח מדי. התוספת, קוסקוס שחור (מתוספת אבץ) ואוורירי ששובצו בו צנוברים וזרעי חמנייה, היתה נפלאה.

 

עיקרית נוספת, "יצרים", כללה נתח פילה עגל שהוגש לצד נתחוני חציל מאודה במיסו לבן, “ספגטי" שהוכן מקונסומה שיטאקי, כמהין ופטריית מלך היער, טוויל פרמז'ן, חלמון כבוש וציר עגל. לצדה הוגש תבשיל טעים של גריסים ופטריות פורצ'יני, ואף שהמנה היתה טעימה היא החווירה ליד אחיותיה לארוחה שהצליחו להלהיב גם את הדמיון.

 

המכובדות המעיקה שאפיינה את כתית בגלגולה הקודם נעלמה. דווקא במשכן הקטן והצנוע יותר נראית המסעדה רלבנטית וחדשנית מאי פעם. הארוחה שלנו היתה עונג מוחלט, שעלה לא מעט אבל טעמו הטוב נשאר זמן רב אחרי שהסתיים.

 

כתית

 

ז'אנר: מטבח שף

מיקום: נחלת בנימין 57, תל אביב 03-5107001

מחיר: 215–175 שקל

זמנים: ראשון־חמישי 12:00–15:00

התחככות: סועדים שמנצלים את ההזדמנות לאכול בפחות

שירות: מופתי

כשרות: אין

חניה: בתשלום בחניוני האזור

נגישות נכים: יש ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: ארוחה מעולה בלוקיישן פחות פלצני

 

 

קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. לחצו להרשמה

בטל שלח
    לכל התגובות