קולינריה: טעימות בסן פרנסיסקו
אויסטר טרי בדולר לחתיכה, קפה גורמה שכל פול בו נבחר בקפידה או גלידת נקטרינה עם פצפוצי מנטה. כתבת "כלכליסט" ביקרה בעיר הפודיז וממליצה על המקומות שלא כדאי לפספס
09:08
08.08.13
ייתכן שזה מזג האוויר הנוח ואולי הרווחה הכלכלית, אבל אין ספק שמשהו הופך את בלוטות הטעם של אנשי סן פרנסיסקו לרגישות במיוחד. שפים ואכלנים כאחד מתייחסים פה לכל ביס בקנאות הוליסטית, שמתחילה בדקויות הטעם והולכת אחורה אל כל מחזור החיים של חומר הגלם. בכל רגע נתון נשאלות ברחבי העיר שאלות בסגנון: היכן זה גדל? כמה הרוויחו החלקאים? האם זה קיים בגרסה טבעונית או אורגנית? איך הופכים את זה לטעים יותר?
לא פחות מנסיעה במורד רחוב לומברד המתפתל או הצצה בכלבי הים ובגשר הזהב - שום ביקור בסן פרנסיסקו אינו שלם בלי סיבוב טעימות במכה הקולינרית, המגוונת והפוליטיקלי קורקטית הזו. התלוויתי לספי קיני, המתגורר בעיר, וגם הוא פודי מוצהר ואדוק, שעזר לי לבחור מתוך השפע חמש המלצות עדכניות שיעשו לכם קליפורניקיישן על הלשון.
Flour + Water: איטלקית עם שורשים
פיצה נפוליטנית עם תוספות מקוריות כמו מוח עצם, פסטות מתוחכמות שעושות כבוד למסורות איטלקיות ויינות נדירים ואיזוטריים הם המרכיבים העיקריים בתפריט של קמח ומים, שב־2011 נכללה ברשימת עשר המסעדות החדשות הטובות בארצות הברית. את המסעדה פתח השף־כוכב תומס מקנוטון, לא לפני שבילה במטבחים של מסעדות עטורות כוכבי מישלן בצרפת ובמעבדה לפסטה בבולוניה, איטליה. חומרי הגלם מגיעים מחוות מקומיות, הירקות רק בעונתם כמובן, והבשר נשחט במקום בהקפדה על שימוש בכל חלקי בעל החיים.

מחוץ למסעדה הקז'ואלית למראה מתגבש תור ארוך מדי ערב ב־17:00, שכן היא נפתחת ב־17:30, אך רק מחצית ממקומות הישיבה בה ניתנים להזמנה מראש. בזמן שממתינים לשולחן מומלץ לקפוץ לקוקטייל בבר טריק דוג שמעבר לכביש. פרטים: 17–18 דולר לפסטה, 65 דולר לארוחת טעימות, רח' האריסון 2401, flourandwater.com.
Smitten: גלידה עם קסם
רובין סו פישר עסקה חמש שנים בפיתוח מכונת הגלידה הייחודית שלה, שלימים זכתה לשם "בררר". את המכונה, שבאמצעות חנקן נוזלי יוצרת גלידה חלקה כמשי בתוך 60 שניות בלבד, העמיסה על עגלת עץ קטנה, וב־2009 החלה להכין מנות גלידה ברחוב לפי הזמנה ולעיני הלקוח. ב־2011 מצאה פישר בית בתוך מכולה בשכונת הייז ואלי בעיר, וממנו היא ממשיכה לייצר כבמטה קסם מנות גלידה מתוך ענן לבן. נוסף לפטנט החנקן הנוזלי, מתחייבת גלידת סמיטן לחומרי גלם טריים, מקומיים, עונתיים וידידותיים לסביבה, בלי משמרים או מייצבים כלשהם. את חלב פרות המרעה המאושרות הופכים בסמיטן למטעמים קפואים בטעמים כמו שוקולד עם סירופ חרפרף ונקטרינה עם פצפוצי מנטה. פרטים: 4.75 דולרים לכדור, רח' אוקטביה 432, smittenicecream.com.

צילום: פליקר, C Bowns
Bar Crudo: עסקה משובחת ב־Happy Hour
בר־מסעדה מעולה עם אווירה שמחה ומאכלי ים נאים (בעיקר, אך לא רק), בהגשה מינימליסטית ומדויקת. המחירים פה לא נמוכים, אבל אם השגתם מקום ב־Happy Hour (18:30–17:00), זכיתם באחת העסקאות הטובות בעיר. אויסטרים טריים, צ'אודר פירות ים אלוהי, טאקו עם בקלה ויין מקומי טוב הם רק חלק מהכוכבים בתפריט הקטן של השעה השמחה. רצוי מאוד להזמין מקומות מראש או להגיע מוקדם ולעמוד בתור. פרטים: דולר לאויסטר, 5 דולרים לקערת צ'אודר פירות ים, 10 דולרים לטאקו בקלה, 5 דולרים לכוס יין, רח' דיביסדרו 655, barcrudo.com.

Four Barrel: קפה לאנינים
אנשים בסן פרנסיסקו לוקחים את הקפה שלהם מאוד ברצינות. הס מלהזכיר בימים אלה בעיר את סטארבקס או את המים החומים שנמזגים בשאר ארצות הברית. מוסדות קפה מכובדים פה קונים רק קפה משובח ממסחר הוגן, קולים אותו בעצמם ודורשים מהבריסטות שלהם מיומנות שלא היתה מביישת כימאים במכון ויצמן. פור בארל הוא אחד משלושת מוסדות הקפה האנין הבולטים בעיר, לצד ריצ'ואל ובלו באטל, וחלק ממה שמכונה "גל הקפה השלישי" - תנועה עכשווית שמתייחסת לקפה בסטנדרטים של יין. בפור בארל כל פול נבחר, נטחן ונחלט בקפידה. לא רק האספרסו, אלא גם קפה הפילטר פה שונה לחלוטין מהסטנדרט האמריקאי: משקה ארומטי, סמיך ויקר (כ־5 דולרים, תלוי בסוג), שמטופטף ידנית לפי הזמנה, באטיות מדויקת, אל תוך כלי מזכוכית דקה של מעבדות. יש שלושה סניפים ברחבי העיר, כולם נטולי אינטרנט מהיר במכוון. על פי הבעלים, כדי שאנשים אשכרה ידברו זה עם זה. פרטים: כ־5 דולרים, תלוי בסוג, fourbarrelcoffee.com.

The Palace: מביאים אלכוהול מהבית
לשף מני טורס חימנז יש תחביב: להשתלט (ברשות) על מסעדות כושלות, להפוך אותן לשלו ולעורר הרבה באזז בעיר. אחרי שזה הצליח לו בשתי מסעדות בעיר, הוא השתלט על סטקייה ותיקה בשם פאלאס ופשוט שינה את שמה לדה פאלאס (הארמון). חימנז מציע תפריט טעימות משובח ב־50 דולר לסועד, הכולל מעדנים כמו אויסטרים עם קוויאר וטוביקו (ביצי דגים מעופפים). מי שלא מעוניין בארוחת הטעימות יכול להסתפק במנות כמו סטייק סירלוין מפרה מקומית שניזונה מעשב, או תרנגולת חופש שלמה. כיוון שלמקום עדיין אין רישיון לאלכוהול, הסועדים מוזמנים להביא את השתייה שלהם בעצמם. פרטים: 50 דולר לתפריט טעימות, 30 דולר לסטייק, 15 דולר לתרנגולת חופש שלמה, רח' מישן 3047.
עוד המלצות
- סינית: Mission Chinese Food המפורסמת
- סינית: San Tung
- גלידה: קרמל מומלח של רשת מכולות הגורמה Rite־Bi
- טאקריות: נסו את המסעדות הזולות לאורך שדרה 24 (Taqueria San Francisco,
La Palma, La Torta Gorda, El Farolito)
- סושייה: ארוחת הטעימות (היקרה אך מעולה) של Ichi

גלידת Bi-Rite, סן פרנסיסקו


