$
פנאי

מסעדות חדשות בעולם

השף־סלב וונגריכטן פתח בניו יורק את ABC Cocina, השף לשעבר של נומה במיזם משלו, והיין הנכון במסעדה פריזאית של סומלייה מצטיין. "כלכליסט" סוקר את הפתיחות המדוברות

גלי וולוצקי 08:44 18.07.13

 

ABC Cocina, ניו יורק:

גישה אקולוגית בטוויסט מקסיקני

 

 

השף־סלב ז'אן ז'ורז' וונגריכטן (ABC Kitchen) פתח במאי את ABC Cocina, שכבר מייצרת באזז כמו קודמתה, הנחשבת לאחת המסעדות המבוקשות בניו יורק. המיזם החדש הוא טוויסט לטיני על המסעדה־האם, עם אותה גישה אקולוגית וקונספט ה־Farm to Table - הפעם עם פירות ים בנוסח לטיני, טאקוס, ותבשילים מקסיקניים בתנור פחמים. מהתפריט: מגש בשרים כבושים עם חמוצים עונתיים; סלט אפונת שלג עם רוטב הדרים ושמנת הבית.

 

  • פרטים: 30–50 דולר. abccocinanyc.com

 

Glass, ברלין:

שף ישראלי ותפריט קבוע מראש

 

 

השף הישראלי גל בן משה, שפתח את המסעדה היפהפייה, מצליח למקד תשומת לב בזכות הקונספט. הוא שואב השראה מחיי הרחוב, מאתרי תרבות ומהארכיטקטורה הברלינאית, ומגיש תפריט יצירתי בכלי הגשה שמעוצבים במיוחד עבור כל מנה. הארוחות כוללות 6 או 8 מנות, ויש גם תפריט מיוחד לטבעונים. מהתפריט: סלק, שומר, ריקוטה מעושנת, לימון ואגוזי לוז; ריזוטו עם כמהין לבנות, חמאת מקדמיה, ופולי סויה.

 

  • פרטים: 45 יורו לתפריט 6 מנות, 59 יורו ל־8 מנות. glassberlin.de

 

Goust, פריז:

החדשה הטובה בעיר

 

 

עיתונות האוכל הצרפתית מתארת את המסעדה שפתח אנריקו ברנדו, מי שזכה ב־2004, בהיותו בן 27 בלבד, בתואר "הסומלייה הטוב בעולם", כטובה ביותר שנפתחה בעיר באביב האחרון. השף הספרדי חוזה מנואל מיגל מגיש כאן תפריט צרפתי עדכני עם השפעות ספרדיות, ועל ההתאמה המושלמת בין המנות ליינות מופקד ברנרדו עצמו. מהתפריט: שקדי עגל ברוטב טריאקי וסיטרונלה עם אספרגוס לבנים; טרטר סלמון עם "ממתק" קוקוס ומנגו.

 

  • פרטים: 70–100 יורו (צהריים 35 יורו). enricobernardo.com

 

Amass, קופנהגן:

מסעדה במבנה של מספנה

 

 

מאט אורלנדו, מי שהיה השף הראשי של רנה רדזפי בנומה, המדורגת כאחת המסעדות הטובות בעולם, פתח אתמול את מסעדת Amass. המבנה שבו היא שוכנת שימש בעבר כמספנה, ולכן העיצוב שומר על חלק מהמראה התעשייתי. אורלנדו מתכוון להקפיד על חומרי גלם משובחים בעונתם ועל תפריט שאמור לרגש ולעורר למחשבה. מהתפריט: חזה טלה, גזרים ולבנדר; עלים מרירים, בצלי אביב וויניגרט של מקרל מומלח.

 

  • פרטים: 575 כתר דני (כ־360 שקל) לארוחת שמונה מנות. amassrestaurant.com

 

The Clove Club, לונדון:

בריטית עדכנית עם שורשים

 

 

בשכונת שורדיץ' האופנתית, במבנה מהתקופה האדוארדיאנית שמאכלס כיום מתחם תרבות, פתחה קבוצת מסעדנים בר־מסעדה. אפשר לאכול כאן ארוחה מלאה, או לשבת על הבר ולהזמין קוקטייל מהתפריט היצירתי ולצדו מנות קטנות. המטבח העדכני של השף יזאק מק'הל שואב השראה ממנות אנגליות מסורתיות ועושה שימוש בחומרי גלם טיפוסיים. מהתפריט: אספרגוס אנגלי, שומשום שחור וממרח פלפלים קוריאני; עוף במרינדת רוויון, מטוגן ומוגש עם מלח אורנים.

 

  • פרטים: 47 ליש"ט לתפריט 5 מנות. thecloveclub.com

x