$
אוכל

הפסקה לעסקית: מסעדת המוציא

המסעדה הירושלמית של זוכה " מאסטר שף" שנחשדה בתחילה כגימיק, התבססה כמסעדת פועלים עם מנות צפון־אפריקאיות משובחות. הקהל מגיע ואף עומד בתור

גלי וולוצקי 08:4406.05.13

שנה חלפה מאז שנפתחה המסעדה של אבי לוי, הזוכה ב"מאסטר שף", ומה שנראה בהתחלה כתעלול יחצני התברר כאחת המסעדות העסוקות בירושלים. בצהרי יום היא מלאה עד אפס מקום, והצוות, שנראה קצת מבולבל, מבקש מאיתנו להצטרף לתור בחוץ.

 

גם כשכבר קיבלנו שולחן לא הגענו אל המנוחה והנחלה. יותר מדי זמן חיכינו לתפריט, ועוד יותר מזה לכוס מים. אך בדיוק כשהתייאשנו מהשירות הלא קשוב אימצה את שולחננו מלצרית נמרצת, והשירות שלה היה זריז ומלא חן עד סוף הארוחה.

 

תפריט הצהריים של המוציא מצומצם יותר מתפריט הערב, ומציע מנות במחירים נמוכים יותר (עד 67 שקל למנה היקרה ביותר, לעומת 86 שקל בתפריט הערב), אבל כולל את כל המנות שכבר הפכו לחביבות הקהל - בולט (קציצות אלג'יראיות בציפוי פריך), סיגר שקדי עגל, דגים בשרמולה ועוד. כל המנות מוגשות עם מבחר של סלטים כפתיח. הרעב שדיבר מגרוננו ניסה להזמין עוד ועוד מנות, אך המלצרית, ברוב תבונה, שכנעה אותנו להזמין במתינות ולהחליט בהמשך אם דרושות מנות נוספות.

 

הסלטים הוגשו בפנכות קטנטנות והיו טובים. טחינה ירוקה ולימונית, סחוג, סלט מנגולד חמצמץ, קוביות קטנות של סלק מתקתק וסלט מטבוחה לא חריף מספיק (במפתיע) היו מצוינים ממש. סלט החצילים היה חביב, וכמוהו גם החמוצים.

 

בולט (קציצות אלג'יראיות בציפוי פריך). מנה עזת טעם וארומטיות בולט (קציצות אלג'יראיות בציפוי פריך). מנה עזת טעם וארומטיות צילום: מיקי נועם אלון

 

מבין העיקריות בחרנו שתיים ממנות הדגל של המקום: מנת בולט (58 שקל) - קציצות בשר בקר ואורז עטופות בציפוי פריך ומוגשות בתבשיל כרוב ובצל - היתה נהדרת. הקציצות היו דחוסות, עזות טעם וארומטיות, ותבשיל הכרוב והבצל הוסיף להן מתקתקות נעימה. הרוטב השומני מאוד שבו הוגשו היה בן לוויה מושלם לשאריות החלה שנותרו משלב הסלטים.

גם תבשיל לח'ם מקאלי (59 שקל) - צלי של בשר ותפוחי אדמה בבישול ארוך, שהוגש על קוסקוס זהוב - היה טוב. הוא תובל בשפע של פלפל אדום ופלפל שאטה, והקוסקוס האוורירי שהצטרף אליו היה מצוין.

 

קינחנו בסיגר ממולא פיסטוק עם ז'אבן (24 שקל), מנה נדיבה של שני סיגרים בניחוח נפלא של מי ורדים עם ז'אבן (קרם חלבוני ביצים), שתובל בלמון גראס. זה כל מה שצריך בשביל לחתום ארוחה מהנה שאחריה מתחשק רק ללכת לישון.

 

ההייפ שליווה את פתיחת המסעדה התחלף במוניטין שנקנו בעבודה קשה. משמח לגלות שבחלוף שנה גורלה של המוציא הוא הגורל הטוב ביותר שמסעדה כזו יכולה לצפות לו: ממקום של סלב היא היתה למסעדת פועלים עדכנית ומוצלחת של שף שיודע את העבודה.

 

שם: המוציא

ז'אנר: מסעדת פועלים עדכנית

מיקום: משיח בורוכוף 4 ירושלים, 02-6310050

פרטי העסקית: 45–67 שקל, ראשון־חמישי 12:00–17:00, שישי 12:00–16:00

התחככות: קבועים וסקרנים מזדמנים

שירות: קשוב ומקצועי

כשרות: כשר, בשרי

חניה: בתשלום בחניוני האזור

נגישות נכים: רק לשולחנות בחוץ, אין שירותי נכים

שורה תחתונה: שף שיודע את העבודה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x