$
פנאי

חדשות התיירות: פתיחות ונסיעות

מלון אואזיס המחודש בים המלח מציע לאורחיו שלל פעילויות ליליות, יקב הבוטיק וורטמן נפתח למבקרים, וכמה עולה מונית מנמל התעופה בחו"ל

תמר וילרפורט 08:49 01.05.13

 

קונספט אתגרי בים המלח: מלון אואזיס מרשת פרימה ייפתח מחדש לקהל ב־1 ביוני, לאחר שיפוץ בעלות של 20 מיליון שקל. גם הקונספט שונה - פעילויות וחוויות אתגריות במלון המיועד למשפחות. אבי דור, מנכ"ל הרשת, מסביר כי המלון התאים את עצמו ל"שעון הביולוגי" של המדבר. כשם שהמדבר מתעורר לחיים בלילה, כך יציעו גם במלון פעילויות ליליות: טיולים לאור ירח או רכיבות על אופניים לפנות בוקר. גם ארוחת הבוקר תוארך ותוגש עד 12:00. חלק מהטיולים יהיו ללא תשלום נוסף, בעוד שפעילויות אחרות יהיו כרוכות בתשלום. פרטים: 860 שקל לזוג ללילה על בסיס חצי פנסיון באמצע השבוע; 990 שקל בסוף שבוע, מינימום שהות שני לילות.

 

מלון אואזיס. טיולים ורכיבות על אופניים בשעות החשכה
מלון אואזיס. טיולים ורכיבות על אופניים בשעות החשכה

 

מרכז מבקרים ביקב וורטמן: יקב הבוטיק החיפאי של משפחת וורטמן יפתח ביוני את מרכז המבקרים החדש שלו. היקב, שהחל את דרכו ב־2003 בייצור ביתי בשכונת שמבור על הכרמל, הועבר לאחרונה לחוף שמן. מרכז המבקרים ייפתח

במיקום המקורי של היקב - בית המשפחה. היקב מתמקד בעשיית בלנדים מענבי כרמים באזור הכרמל, אחד מהם נטוע ממש מול הבית. "המיקום המיוחד וההיסטוריה המשפחתית הם חלק מהיקב", אומר הבעלים חי וורטמן, שמתגורר בבית שהיה של סבו וסבתו.

 

מרכז המבקרים, בבית שברחוב נתיב אופקים 23, יאפשר לקבוצות של עד 20 איש לסייר בכרם, לצפות בסרט ולטעום את הזנים שבהם מתגאים בוורטמן, כמו קריניאן, מלבק, קברנה פרנק, פטי ורדו, גראנש ומורבדר. פרטים: מ־30 שקל, vortmanwinery.com.

 

עונת המוניות: מסקר שערכה חברת Moneycorp הבריטית עולה, כי לא תמיד כדאי לבחור באופציה המהירה של מונית מנמל התעופה למרכז העיר בחו"ל. מדובר, אמנם, בפעולה שאנשי עסקים ומטיילים רבים עושים כמעט באופן אוטומטי, אך יש ערים בעולם שבהן עלות נסיעה כזו עלולה להפתיע אותם. המרחק מנמל התעופה נאריטה למרכז טוקיו, למשל, הוא 66 ק"מ, והמחיר שדורשים מרבית נהגי המוניות נע סביב 300 דולר. לשם השוואה, אותה נסיעה ברכבת עולה 28 דולר.

 

טוקיו. 300 דולר ל-66 ק"מ
טוקיו. 300 דולר ל-66 ק"מצילום: שאטרסטוק

 

אך בבדיקת העלות לקילומטר טוקיו אינה היקרה ביותר, אלא קופנהגן. מרחק הנסיעה הוא רק 8 ק"מ ועלות הנסיעה 50 דולר - כלומר 6.50 דולר לקילומטר, בהשוואה ל־4.42 בטוקיו. גם באוסלו ובמילאנו גובים סכום לא מבוטל: 112 ו־106 דולר בהתאמה, כאשר בשתיהן מדובר במרחק נסיעה של כ-40 ק"מ. הנסיעות הזולות יותר הן בדלהי, 4.10 דולר ל־16 ק"מ, ובסופיה - 3.35 דולר ל־10 ק"מ.

x