$
פנאי

קבוצת מחניודה רכשה את מסעדת הסדנא בירושלים

בכך הופכת מחניודה לאחת מקבוצות המסעדנות הפעילות בארץ; השף החדש של הסדנא הוא לוקאס סיטרנוביץ'

גלי וולוצקי 20:41 19.02.13

 

קבוצת מחניודה, המחזיקה בבעלות על מסעדת מחניודה בשוק מחנה יהודה, רכשה בשבוע שעבר גם את מסעדת הסדנא הירושלמית ומסתמנת כעת כאחת מקבוצות המסעדנים הפעילות בארץ.

 

 

הקבוצה מורכבת משלושה שפים - אסף גרניט, יוסי אלעד ואורי נבון. היא פתחה את מסעדת מחניודה בשנת 2009, שנה לאחר מכן פתחה את בר האוכל יודלה מול המסעדה, ולפני שנה רכשה במפתיע את מסעדת מונא בבית האמנים.

 

אסף גרניט, מבעלי ומנכ"ל הקבוצה, מסר כי הפניה לרכישה נעשתה מצד ירון זעפרני, שותף במסעדת הסדנא שעבד בעבר במסעדת מחניודה, וכי זעפרני נשאר שותף בסדנא גם בהרכב הבעלות החדש.

 

העברת המסעדה לידי הקבוצה אמורה היתה להתבצע בתוך כשבועיים אך הוקדמה בשל רצונם של בעלי המסעדה - זעפרני והשף חיליק שרעבי, לסגור את המקום מיד. לפיכך מחניודה החלה להפעילה אתמול (ב'). השף החדש של הסדנא הוא לוקאס סיטרנוביץ', שעבד עד עתה כסו שף במחניודה.

 

מבחינה עיצובית, סיפר גרניט, לא צפויים במקום שינויים רבים. “אנחנו חושבים שזו מסעדה יפהפיה. החלפנו מלחיות ואת הכלים שבהם מוגש החשבון לסועדים, אני לא חושב שנעשה שינויים עיצוביים של ממש". מהבחינה הקולינרית תהפוך הסדנא לבראסרי - "אבל לא במובן הצרפתי, אלא במובן ששל מסעדה שתספק פתרון טוב ואיכותי לכולם", הסביר גרניט. “אני מתאר לי שלא נתאפק ונגיש גם כל מיני מנות יצירתיות, אבל לא נתבייש להגיש כאן גם שניצל טוב. בירושלים חסר מאוד מקום שמתמחה בבשרים איכותיים, ואנחנו מתכוונים לפתח גם את הכיוון הזה עם מקרר בשר שבו ניישן לבד את הנתחים".

 

מסעדת הסדנא נפתחה בסוף שנת 2011 על חורבות מסעדת שמיל שפעלה באותו המקום, במתחם הרכבת. הקבוצה סרבה לחשוף את עלות הקנייה.

x