$
פנאי

ציוני דרך

הסכסוך בין עובדי תיאטרון בית ליסין להנהלה הסתיים בחתימת הסכם לתקופת ביניים, בירושלים נפתח היום לראשונה כנס התרבות "עד כאן ומכאן" ובבית צבי יציינו בסוף השבוע שנה למות גרי בילו באירוע חגיגי

מאיה נחום שחל 11:1518.12.12
פתרון לסכסוך בבית ליסין. הסכסוך בין הצוות הטכני להנהלת תיאטרון בית ליסין הגיע לקצו לאחר כמה חודשים שבהם שני הצדדים עשו מאמצים רבים להגיע להסכמה. בחודשים אפריל־יוני השבית הצוות הטכני את פעילות התיאטרון כמה פעמים, והביא לביטולן של הצגות בשל מחלוקת בנוגע לדרישות שכר ותנאי העסקה. אנשי הצוות הטכני אף האשימו את הנהלת התיאטרון בהפרת חוק. הנהלת התיאטרון מצדה האשימה את העובדים בהתנהגות בריונית, והצרה על כך שבחרו לנהוג כך במקום להמשיך בדרך של הידברות ודיון בנושאים השנויים במחלוקת עד למציאת פתרון.

 

ציפי פינס. "שנתיים של שקט תעשייתי" ציפי פינס. "שנתיים של שקט תעשייתי" צילום: אלה סברדלוב קרן

 

ל"כלכליסט" נודע כי השבוע נחתם הסכם בין העובדים להנהלה מול יו"ר האיגוד המקצועי בהסתדרות אבי ניסנקורן, ולפיו בתוך שנתיים ייחתם הסכם קיבוצי בין העובדים להנהלת התיאטרון.

 

"יש לנו שנתיים של 'שקט תעשייתי'", אמרה מנכ"לית התיאטרון ציפי פינס, "אני שמחה שהסכסוך הסתיים ושהצדדים הגיעו להבנה, ומכאן נצא לדרך חדשה. למרות מצבו הקשה של התיאטרון, אני מקווה שכל הצדדים הבינו שאם רוצים לחיות ולשרוד, צריך לעבוד ביחד".

 

כנס יצירה חדש. כנסים בנושאי כלכלה וביטחון הם עניין שבשגרה במדינת ישראל, להבדיל מכנסים בנושא תרבות, שכבר הוכח בשנים האחרונות שהיא אחת השגרירות הטובות שלנו בעולם. לא עוד. הבוקר ייפתח במוזיאון ישראל, בשיתוף קרן עדי והאוניברסיטה העברית, כנס התרבות "עד כאן ומכאן" ביוזמתו של יו"ר הקרן ויו"ר הספרייה הלאומית דוד בלומברג.

בכנס ייקחו חלק חוקרים, מומחים ואמנים מכל תחומי היצירה - אדריכלות, עיצוב, קולנוע, טלוויזיה, תיאטרון, מחול, שירה, ספרות, אמנות פלסטית ומוזיקה. ישתתפו בו בין השאר אגי משעול, רנן שור, אריאל הירשפלד, מיכה לוין, מיכה שטרית, גלית גאון, בני לאו ורני בלייר.

 

הכנס ייערך בפורמט של עשרה מושבים עם הרצאות, זרקורים על יצירות וחומרים ויזואליים, ואנשים בולטים בתחומם יקיימו דיונים בסוגיות הנוגעות ליצירה הישראלית בת זמננו. בין האירועים יהיה זרקור על יצירתו של הצלם עדי נס "אברהם ויצחק", וכן אירועים שיעסקו בתרבות במאה ה־21: ג'אד נאמן ידבר על הקולנוע הישראלי, פרופ' יהודה קלעי ופרופ' יאשה גרובמן ישוחחו על השפעת המחשב על האדריכלות בהקשר העולמי, מנכ"לית תיאטרון גשר לנה קריינדלין תרצה על תיאטרונה, יואב קוטנר ידבר על מוזיקה ישראלית פופולרית ויגאל צלמונה על אמנות חזותית.

 

מציינים שנה למות גרי בילו. אירוע לציון שנה למותו של גרי בילו יתקיים ביום שישי מ־13:30 בבית הספר לאמנויות הבמה בית צבי, שבילו ניהל במשך כ־30 שנה. "האירוע יחולק לשלושה", מספר אבי ניזרד, בן זוגו של בילו ב־15 השנים האחרונות לחייו. "התכנסות וקבלת פנים עם כיבוד מבית הקפה שגרי הכי אהב, מינגלינג של אנשי תיאטרון באכסדרה וברחבת בית הספר, וטקס בהנחייתה של עידית טפרסון שבמהלכו יוסר הלוט מעל פסל חדש של גרי ואולם בית צבי ייקרא על שמו.

 

 

גרי בילו. אולם על שמו גרי בילו. אולם על שמו צילום: יוחנן הראל

 

"בסופו של האירוע תעלה ההפקה האחרונה שגרי עשה עבור תיאטרון תהל - 'סיפור אהבה בשלושה פרקים'. אם יהיה לי אומץ, אני אעלה בסוף לבמה, אגיד כמה מילים על גרי ואקרין סרט שעשיתי עליו".

 

האירוע לזכרו של בילו פתוח לקהל הרחב ללא תשלום, וישתתפו בו אמנים רבים שעבדו ולמדו איתו במהלך השנים. איה שבא וזהרירה חריפאי יקראו קטעי שירה, דב רייזר יעלה מונולוג ורמה מסינגר תשיר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x