$
פנאי

מרקי החורף החדשים

גולש מבשר יען, מרק אוסובוקו עגל עם פריקי או מרק יפני מחצילים, פטריות וטופו. "כלכליסט" בדק אילו מנות חדשות מכינות המסעדות לעונה הקרה

גלי וולוצקי 09:15 18.11.12

 

אל סולטן, בית זרזיר: מרק פריקי. במסעדת אל סולטן הבדואית מגישים מרק פריקי מחיטה ירוקה קלויה, שמוגש בגרסה צמחונית או עם תוספת בשר.

 

המרקים הם חלק מתפריט תבשילים חדש המוגשים בכלי חרס, שאותם אפשר לקנות הביתה. פרטים: 15 שקל למרק צמחוני, 25 שקל לבשרי, בית זרזיר, על הכביש הראשי, 04-6514544.

 

מרק פריקי, אל סולטן
מרק פריקי, אל סולטןצילום: אלעד גרשגורן

 

הבסטה, תל אביב: מרק שומר. מנת השומר האפוי בחמאה ויין ממסעדת הבסטה עוברת החורף הסבה. השומר האפוי נטחן והופך למרק, המוגש עם פרוסות דקיקות של שומר חי וגילופים נדיבים של גבינת פקורינו. פרטים: 39 שקל, השומר 4 תל אביב.

 

מרק שומר, הבסטה
מרק שומר, הבסטהצילום: אוראל כהן

 

רשת פראג הקטנה: מרק גולש יען. ברשת הפאבים הצ'כיים פראג הקטנה מציינים את עונת הציד עם תפריט ציידים מיוחד, הכולל מרק גולש מבשר יען, בצל, עגבניות, פפריקה, תפוחי אדמה ושום. פרטים: 35 שקל בסניפי הרשת בתל אביב, אשדוד ובת ים, 1-700-506-566.

 

מרק גולש יען, פראג הקטנה
מרק גולש יען, פראג הקטנהצילום: אוראל כהן

 

איטליה הקטנה, ירושלים: מרק אוסובוקו עגל. במסעדה הירושלמית הכשרה, איטליה הקטנה, שעברה לאחרונה רענון כולל לאחר 25 שנים של פעילות, מוגש מרק חדש של אוסובוקו עגל עם פריקי, ירקות שורש וארוגולה. זהו מרק אופייני לאזור ורונה באיטליה, ומשולבים בו ירקות חורפיים עם נתח בשר על העצם, והתוצאה ארומטית ועשירה במיוחד. פרטים: 36 כמנה ראשונה, 68 שקל כעיקרית, קרן היסוד 38 ירושלים.

 

אוסובוקו במסעדת איטליה הקטנה בירושלים
אוסובוקו במסעדת איטליה הקטנה בירושלים צילום: עומר מסינגר

 

מינאטו, הרצליה: מרק נאסו סורינאגאשי. המסעדה היפנית מינאטו חונכת תפריט חדש: שוג'ין ריורי - תפריט טבעוני ברוח מטבח הנזירים, ובמסגרתו מוגש המרק החדש, נאסו סורינאגאשי שמו, העשוי מחצילים, פטריות שיטאקה וטופו. פרטים: 150 שקל לארוחת שוג'ין ריורי, הכוללת את המרק ותשע מנות נוספות, המנופים 8 הרצליה פיתוח.

 

מרק נאסו סורינאגאשי, מינאטו
מרק נאסו סורינאגאשי, מינאטוצילום: בן יוסטר

x