בילוי: השכונתיים של ניו יורק
לא חוכמה למצוא מסעדה או בר בניו יורק, אבל קשה למצוא מקום שבו אפשר להרגיש קצת פחות תיירים לרגע. "כלכליסט" ממליץ על מקומות שמחים ומיוחדים, שהניו־יורקרים אוהבים לפקוד
עוד יום הסתובבויות בניו יורק בא אל קצו ואותה שאלה נשאלת: איפה אוכלים? מה שותים? התשובה מסובכת כי איפה לאכול ולשתות בעיר לא חסר. זרקו מזלג ותפגעו באיזו מסעדה או בר שהמדבקה על הדלת אומרת שהם נכללו ב־2010 ב"מדריך זגאט". מובן שישנם מדריך התיירים, רשימת ההמלצות מהחבר שגר בניו יורק לפני עשור והמסעדה המעולה שהייתם בה כבר שלוש פעמים. אבל אולי לא בא לכם הערב להרגיש תיירים. אולי בא לכם לשתות בקרב המקומיים, באווירה טובה ובאופי שכונתי. בדיוק לשם כך נועדה הרשימה הבאה.
Pok Pok, כמו בשוק רחוב.
בשולחן הסמוך: הרפתקנים עם סבלנות.
ניו־יורקרים אוהבים לחכות בתור. בניגוד לרוסיה הקומוניסטית העמידה בתור גורמת להם להרגיש שבקצה השני יש לא סתם עוד כיכר לחם אלא משהו מקורי. לעתים נדירות הציפייה הזאת באמת משתלמת, כמו במקרה של פוק פוק, המסעדה המדוברת שפתח השנה בברוקלין השף המוערך אנדי ריקר. לאחר שנחל הצלחה בפורטלנד, אורגון החליט ריקר לייבא את האוכל והאווירה הצפון־תאילנדיים שהוא מתמחה בהם לניו יורק. במתחם - שמדמה שוק רחוב מהמזרח הרחוק ומורכב מאוהל, חצר ומסעדה - מוגשים קוקטיילים מקוריים, קפה קר תאילנדי ומטעמים כמו עוף צלוי בפחמים, סלט פפאיה, סלט חזיר קצוץ ואף פאד תאי לרפואה. פרטים: קולומביה 127, ברוקלין, המחירים סבירים (20 דולר לעוף צלוי שלם, 12 לחצי), אי אפשר להזמין מקום ולכן כדאי להגיע ב־17:30 עם פתיחת המסעדה, Pokpokny.com.

Fette Sau, וויסקי וברביקיו.
בשולחן הסמוך: קרניבורים אופנתיים.
בגראג' של מוסך מכוניות לשעבר נפתחה לפני חמש שנים פט סאו - מסעדת הברביקיו החביבה על הברוקלינאים. מדובר בגן עדן לקרניבורים וגיהינום לצמחוניים. חזיר, כבש ובקר במחירים שווים לכל נפש שולטים בתפריט, נמכרים לפי משקל ומוגשים על חתיכת נייר קצבים. צלחות אין בנמצא. מה שכן יש זה שולחנות פיקניק, איורים של חלקי בשר על הקירות, מעשנת עץ שמתאימה להכנת 250 ק"ג בשר בו־בזמן ותפריט משקאות עשיר עם דגש על ברבן. בין המנות המומלצות: צלעות, בטן חזיר, החמוצים הכשרים של גאס וטראפל שוקולד מצופה אגוזים. כיאה לטרנד הברוקלינאי, גם פה אי אפשר להזמין מקום מראש. פרטים: מטרופוליטן 354, ברוקלין, 4.5-20 דולר למנות בשר חזיר ובקר, צפו לתור בייחוד בשעות ארוחה רגילות, fettesaubbq.com.
Marie's Crisis, קברט קז'ואל.
בשולחן הסמוך: הומואים מוזיקליים.
אם אתם אוהבים מיוזיקלס או לצאת מהבית בטרנינג, Marie's Crisis הוא המקום המושלם בשבילכם, אף על פי שגם כל טיפוס אנושי אחר יתקבל פה בברכה. מרתף קטנטן, פסנתר גדול וכמה בירות פשוטות, זה פחות או יותר כל מה שיש בבר הגייז השכונתי שנפתח לראשונה לפני יותר מ־100 שנה. מדי ערב מתכנסים סביב הפסנתר זמרים וזמרות ושרים במלוא הגרון כמעט כל להיט ברפרטואר מחזות הזמר. הפסנתרנים מוכשרים והאווירה ידידותית, יומיומית ואקסטטית בו־בזמן. פרטים: רחוב גרוב 59, מנהטן, שלושה־חמישה דולר למשקאות בהפי האוור.
Maison Premier, אויסטרים ואסקפיזם.
בשולחן הסמוך: אמנים לא מיוסרים.
אויסטרים, ברזיות אבסינת וברמנים עם שלייקס הם מספיק סיבות למצב את מייסון פרימייר כאחד הברים המרשימים ביותר בבירת ההיפסטרים של ברוקלין, וויליאמסבורג. עיצוב של תחילת המאה ה־20 ובר גדול שחולש על רוב החלל יוצרים אווירה אסקפיסטית ונעימה. חוץ מהאויסטרים ותפריט האבסינת המרשים (יותר מ־20 סוגים) תוכלו למצוא פה מגוון קוקטיילים ומשקאות, וגם ארוחת טעימות חדשה. המחירים שפויים למדי ובין 16:00 ל־19:00 יש הפי האוור עם 17 סוגי אויסטרים בדולר לחתיכה, אך ההמתנה בשעות האלה עשויה להיות ארוכה. לארוחת הטעימות כדאי להזמין מקום מראש. פרטים: בדפורד 298, ברוקלין, החל משני דולר למנת אויסטרים ו־12 דולר לאבסינת משובח, ארוחת טעימות ב־95 דולר, maisonpremiere.com.

Jones Wood Foundry, הממלכה הקטנה.
בשולחן הסמוך: עורכי דין בניחוח בריטי.
קל לפספס את ג'ונס ווד פאונדרי. מבחוץ הוא נראה כמו חנות, ובמבט שני כמו סתם עוד פאב ספורט עם אוכל שמנוני וכוסות מוכתמות. אבל הבר הצר וחדר האוכל המרווח שמאחוריו הפכו לאחד המקומות החביבים על בלייני שכונת האפר איסט סייד העשירה והמנומנמת. ג'ונז הוא גסטרו־פאב בריטי מעודכן בניחוח אירופי שידוע בברמניו החתיכים ובלובשות ובלובשי החליפות שמגיעים אליו למשקה ומתאבן של אחרי העבודה. זוהי גם מסעדה לכל דבר ועניין, עם תפריט מגוון שמתחיל במנות אנגליות פשוטות כמו פיש אנד צ'יפס ונקניקיות עם פירה, וממשיך למטעמים יצירתיים יותר כדוגמת סלט פטריות יער ופורל צלוי על מחית כרובית. פרטים: רחוב 76 מזרח מס' 401, מנהטן, 22 דולר לפיש אנד צ'יפס, joneswoodfoundry.com.
Ichimura at Brushtroke, סושי לאלפיון.
בשולחן הסמוך: פודיז עם כסף.
מאז שזכה לשלושה כוכבים בביקורת נלהבת בניו יורק טיימס בספטמבר, דלפק הסושי של השף איז'י איצ'ומורה הפך למכה של מעריצי הסושי בעיר, ואחד המקומות היקרים בה. מעברו השני של דלפק בן 12 כיסאות מכין איצ'ימורה תפריט טעימות בהטעמה אישית לסועד ב־150 דולר וצפונה, בהזמנה בלבד. איצ'ימורה בן ה־58 למד בטוקיו את רזי סושי האדו־מה (Edo-mae) סגנון שבו משתמשים לצד דגים חיים גם בדגים שנצרבים בחומץ ובמלח. המסעדונת של איצ'ימורה שוכנת בתוך מסעדת בראשסטרוק הפופולרית של השף הנודע דיוויד בולה (Bouley), וארוחה בה עשויה לארוך עד שלוש שעות. פרטים: רחוב הדסון 30, מנהטן, 175 דולר לתפריט טעימות ללא יין, davidbouley.com.

North Dumplings, הסוד של צ'יינה טאון.
בשולחן הסמוך: סטודנטים מורעבים.
החיפוש אחר הדאמפלינג (כופתאות סיניות) הזולים, הטובים והסודיים ביותר בצ'יינה טאון הוא ספורט ידוע בניו יורק. מאז שהטוענת לכתר "וונסאז דאמפלינג האוס" התמסחרה מעט ופתחה סניף מפונפן בוויליאמסבורג, יש להתאמץ יותר כדי למצוא את המקום שבו עוד אפשר להעמיד פני אותנטיים. נורת' דאמפלינג הוא בדיוק המקום: טרי, זול, נקי, פשוט ומעוצב כולו על טהרת אסכולת החור בקיר. במסעדת הצהריים הפצפונה הזאת יש שולחן וחצי, מטבח פתוח שורץ נשים סיניות שעומלות ללא הרף על מילוי כופתאות טריות והיפסטרים צעירים לצד טיפוסים קשי יום שמבקשים מהמוכרת בשקט: “דאמפלינגז בדולר" (כלומר רק חמישה דאמפלינגז, חצי מהמנה המקורית). בין המנות המומלצות: ביבי בק־צ'וי מטוגן קלות ופנקייק עירית. פרטים: אסקס 27, מנהטן, תצטרכו להתאמץ כדי לאכול פה ביותר מחמישה דולר לאדם.
Amor Y Amargo, קוקטיילים משוכללים.
בשולחן הסמוך: כימאים בפוטנציה.
קוקטייל ברים צצים לאחרונה בניו יורק בכל קרן רחוב ומושכים אליהם ניו־יורקים שנמאס להם להשתכר מפחיות בירה. אחד הפופולריים שבהם הוא Amor Y Amargo בר קטנטן, חמוד ולא יומרני שמוקדש לתרכובות אלכוהוליות משוכללות ומקוריות. רבים מהרכיבים בתפריט משונים ורבים מהם לא ידועים בציבור, ולכן האסטרטגיה הטובה ביותר היא פשוט לדבר עם הברמן הידידותי, והוא כבר יכין לכם משהו בהתאמה אישית. פרטים: רחוב 6 מזרח, מספר 443, המחירים ממוצעים, רוב הקוקטיילים עולים פחות מ־15 דולר, נסו להגיע לא בשעות השיא כדי לא להצטופף או לעמוד בתור.


