$
פנאי

פתיחות וחידושים

שילוב בין מטבחי אסיה ודרום אמריקה בטוקו החדשה של ניצן רז, ארוחות נושא באואזיס, שבת בסושיאל קלאב וארוחות בוקר זוגיות בדיקסי ראשל"צ

גלי וולוצקי 10:26 29.08.12

 

במתחם יס פלנט באזור התעשייה המערבי של ראשון לציון תיפתח היום להרצה מסעדת טוקו של השף ניצן רז (סושיסמבה, אונו) בהשקעה של כ־4 מיליון שקל. אלונה אליאסי עיצבה את החלל, שגודלו כ־300 מ"ר, ויצרה שפה ססגונית המשלבת עץ טבעי עם ויטראז'ים צבעוניים, ואפילו ציור תקרה ברזילאי, ההולמים את הקונספט הקולינרי של טוקו - שילוב בין מטבחי אסיה ודרום אמריקה.

 

התפריט, המחולק על פי חומרי גלם, מציע מנות כמו נודלס שרימפס ברוטב טום יאם פיקנטי (57 שקל) וטופו עם שבבי בוניטו, חציל, שעועית ירוקה וציר דאשי (28 שקל). כמיטב המסורת של רז מוגשים גם סוגי סושי יצירתיים במיוחד מהצד האסייתי, ומהצד הדרום אמריקאי מנות סביצ'ה ובשר בתיבול דומיננטי, כמו אנטרקוט 300 גרם ברוטב צ'ימיצ'ורי ירוק ואדום, עם ניוקי טמפורה ברוטב צ'יפוטלה דבש (129 שקל), או דג שלם ברוטב צ'ילי כוסברה על אורז לבן (116 שקל).

 

בעקבות "חוק הפופקורן", המאפשר להכניס מזון לאולמות בבתי הקולנוע, תנהיג המסעדה דוכן בשם טוקו אקספרס, שיציע מנות לנשנוש בזמן הסרט באחד מאולמות המתחם, בהן פלאפל אדממה עם חמוצים יפנים (36 שקל), תירס גמדי בטמפורה וחמאת סילאן (22 שקל), או נקניקיית עוף ענקית בציפוי פנקו (26 שקל).

 

“זו עיר שאני מכיר פחות, עם לקוחות אחרים, והרעיון הוא ליצור מקום שבשמחת החיים שלו יהיה סושיסמבה, עם סאונד מדהים ואוכל שפונה לכולם. סושיסמבה כפופה לקונספט ברזילאי, פרואני ויפני, ואילו פה עשיתי שילוב דרום אמריקאי ואסייתי, כך שאפשרויות המשחק רחבות יותר. חנות המכירה לבית הקולנוע, טוקו אקספרס, היא פלוס מאוד גדול בעינינו. יהיה אפשר להיכנס לקולנוע עם סושי".

 

פרטים: מ־12:00, המאה ועשרים 4 ראשל"צ מערב, 03-9678080.

 

טוקו. תציע גם מנות שמותר להכניס לאולמות הקולנוע במתחם
טוקו. תציע גם מנות שמותר להכניס לאולמות הקולנוע במתחםצילום: אוראל כהן

 

מסעדת סושיאל קלאב קורצת לקהל המשפחתי עם תפריט צהריים חדש שהותאם במיוחד לסועדי שבת בצהריים. הארוחה מוצעת בשני מסלולי מחיר, 89 ו־119 שקל, וכוללת לחם, מטבלים ובחירה של מנה ראשונה ועיקרית. בין המנות: כבדי עוף "על הסכין", פפרדלה עם ירקות מהגריל, קונפי שוק אווז וקדירת עוף לשבת. גם המשקאות יוצעו במחירים מיוחדים, למשל סנגרייה לבנה ב־29 שקל, ובתפריט הילדים יש בחירה בין מנות כמו בייבי המבורגר בלחמנייה (44 שקל) או נקניקיות עוף קטנטנות (42 שקל). כל ארוחות הילדים כוללות גם מיץ ענבים וכדור גלידת שוקולד לקינוח.

 

פרטים: שבת, 12:00–17:00, שדרות רוטשילד 45 ת"א, 03-5601114.



סושיאל קלאב למשפחה. שני מסלולי מחיר
סושיאל קלאב למשפחה. שני מסלולי מחירצילום: בן יוסטר

 

השפית רימה אולברה והשף אילן דובשני יערכו שני ערבים של ארוחות קאיסקי (ארוחה מסורתית יפנית הבנויה סביב נושא אחד) במסעדת אואזיס. אם תהיה היענות לקונספט, הוא יהפוך לסדרה. הארוחות הראשונות יוקדשו לפרי הליים, שנמצא כעת בשיאו ועונתו בארץ קצרה. הארוחה, שמחירה 375 שקל לסועד, כוללת חמש מנות וקינוח, ביניהן אניולטי ליים עם גבינת עזים וקליפת ליים, עם סלט חמים של אננס על הגריל, ליים, פיסטוק וזעפרן, או מנה של חזה ברווז על הגריל עם פרנץ' טוסט, ועשבים עם סלסה של תאני בר אורגניות צלויות, בוחא, ליים ושוקולד מריר כהה.

 

הקונספט של הארוחה מזכיר קצת את עיסוקה הקודם של אולברה, שלפני שפתחה את אואזיס קיימה את מועדון האומניבור שהגיש אחת לחודש ארוחת תפריט קבוע שהוקדשה כל פעם למטבח שונה.

 

“הארוחה היא הקצנה טוטאלית של מה שאנחנו מנסים לעשות באואזיס ביומיום — לעבוד רק עם חומר גלם שנמצא בשיאו ולבנות את הקונטקסט הנכון לכל מנה. הארוחה הזאת מתאימה למי שמעוניין בחוויה קולינרית מורכבת ומוכן להתמסר לידינו", מסביר דובשני.

 

פרטים: 5–4 בספטמבר, 20:30 (צריך להזמין מראש), טשרניחובסקי 1 ת"א, 03-6206022.

 

השף חיים כהן חונך במסעדת דיקסי בראשון לציון ארוחת בוקר זוגית, הכוללת את מנות הבוקר הקלאסיות של דיקסי, ובהן סלמון על גבינת שמנת ובזיליקום, סלסילת לחמניות, ביצים עשויות לבקשת הסועד וגם הום פרייז, פרנץ' טוסט ופנקייק עם קצפת. תמורת 119 שקל לזוג מקבלים גם שתייה קרה וחמה ומטבלים. הארוחה מוגשת מדי יום בשעות 8:00–12:00. גם בשעות הערב מזמן כהן הפתעות. אחרי שבירמן בעצמו כל הקיץ בערבי שני, הוא מתעתד לארח בקרוב גם מנכ”לי של חברות מובילות במשק מקרב חבריו, שיתפקדו לערב אחד כברמנים אורחים. פרטים: הכרמל 20 ראשון לציון, 03-6426993.

 

בוקר בדיקסי ראשל"צ. 119 שקל לזוג
בוקר בדיקסי ראשל"צ. 119 שקל לזוגצילום: דניאל לילה

 

x