$
פנאי

"לא ארומה של הסושי"

עופר ברמן, מנהל מסעדת סאקורה בירושלים, רכש אותה מהשף המייסד בועז צאירי שהתקשה להמשיך להפעילה, אך יישאר כיועץ קולינרי

גלי וולוצקי 10:11 15.08.12

 

מסעדת סאקורה נמכרה למנהל המסעדה, עופר ברמן, לאחר שהשף בועז צאירי התקשה להמשיך להפעילה. צאירי יישאר כיועץ, וימשיך להיות אחראי לצד הקולינרי.

 

המסעדה הוותיקה, שנפתחה בשנת 1994 ועדיין נחשבת לאחד ממוסדות הקולינריה המשובחים בירושלים, אירחה במשך שנות פעילותה סועדים רבים מכל רחבי הארץ וגם תיירים רבים מיפן. אך העובדה ששרי הממשלה נהנו מארוחות פאר בחדר הפרטי בקומה העליונה של המסעדה לא הקלה על המסעדה, שסבלה גם היא משינוי המדיניות באשר להעסקת עובדים זרים שפגע במסעדות האסייתיות. השף צאירי, שסגר לפני כשנה את הסניף התל־אביבי של סאקורה שפעל במשך כשבע שנים ברחוב קינג ג'ורג' בעיר, מספר שעלות העסקת עובדים זרים הפכה לעול כבד במיוחד, וכי הפעלת הרכבת הקלה הפכה את הנגישות למרכז העיר לכמעט בלתי אפשרית. "הקשיים הגיעו מכל הכיוונים", הוא אומר בצער.

 

את המסעדה קנה ברמן תמורת סכום שהוא אינו מוכן לחשוף. "זו זכות גדולה בעיניי לקנות את סאקורה. זו מסעדה נהדרת ומותג חזק, וכשהבנתי שהיא עומדת למכירה היה לי ברור שאין מצב שמסעדה ברמה כזאת, ועם מוניטין כזה, תיסגר. אני שמח מאוד שבועז לא נטש אותנו ונשאר כיועץ קולינרי, כי בסופו של דבר סאקורה היא בועז".

 

סאקורה. "נחזור לתל אביב", אומר ברמן, "והפעם כנראה לצפון העיר או להרצליה"
סאקורה. "נחזור לתל אביב", אומר ברמן, "והפעם כנראה לצפון העיר או להרצליה"צילום: טלי מאייר

 

התוכניות לעתיד רבות, אומר ברמן: "תוך כחודש וחצי סאקורה תפעל במתכונת מיוחדת בין השעות 22:00 עד 3:00. הרעיון הוא להפעיל אותה בשעות הלילה כסושי בר, עם תפריט מיוחד שבועז בונה בימים אלה, ועם תפריט קוקטיילים. זה משהו שאין כאן בירושלים, ואני חושב שיש לו מקום. אנחנו מתכננים גם לחזק את הקשר עם התיירות היפנית, שמאוד מאוד עלתה בתקופה האחרונה, ואת הקשר עם המלונות הסמוכים, כדי להביא לכאן יותר תיירים. בקרוב נעשה שיפוץ קוסמטי, ואנחנו עובדים על שיפור השירות. אנחנו מודעים לכך שהיו בעבר תלונות על השירות בסאקורה, ועובדים על זה. אני חושב שמי שביקר בסאקורה בחודשיים האחרונים כבר הרגיש בהבדל. אני רוצה להביא את סאקורה למקום שמגיע לה כאחת המסעדות היפניות האותנטיות הטובות ביותר בארץ".

 

התוכניות לעתיד אינה מסתיימות בשלבי השיפוץ הקוסמטי. "נחזור לתל אביב", מפתיע ברמן, "והפעם כפי הנראה לאזור צפון העיר או להרצליה. הסניף התל־אביבי הראשון יהיה ככל הנראה בבעלותנו, ואחר כך נצא גם לזכיינות, אבל הכל בקטן ולאט לאט. אני לא רוצה להיות ארומה של הסושי, אלא לשמור על המותג שנקרא סאקורה. זה הכי חשוב".

x