• תפריט
אוכל

תפריט של דו־קיום

טבעונים, שבעבר נאלצו להסתפק בקומץ מסעדות ייעודיות, יכולים כיום לאכול במעוזי הבשר והדגים הכי אופנתיים. "כלכליסט" סוקר את מסעדות הגורמה שהצטרפו למגמה המתחזקת והוסיפו מנות ותפריטים טבעוניים

גלי וולוצקי 10:1624.07.12

גורו הטבעונות האמריקאי גארי יורופסקי הכריז על ביקור בישראל בספטמבר, הטבעונות נהפכה לאופנתית, וגם המסעדות הבינו שאי אפשר להתעלם מהתופעה. "כלכליסט" סוקר את גל המנות הטבעוניות שנוספו לאחרונה לתפריטי מסעדות הגורמה.

 

קוצ'ינה תמר: ערב עם הבשלן רני רותם. בערבי שני החלה השפית תמר כהן צדק במסורת של אירוח שפים ובשלנים. ב־30 ביולי יתארח הנטורופת הטבעוני והגרפיקאי רני רותם, שיבשל תפריט טבעוני איטלקי. מה לטעום: פטריות ממולאות בקרם קשיו ועשבי תיבול; ניוקי צבעוני בשמן זית, מרווה ושקדים; רביולי מקמח כוסמין ממולא בתרד ואגוזי ברזיל, צרוב בשמן זית, טימין ושום; וקינוחים כמו מקפא מנגו וחמאת שקדים ועוגת גזר מקמח מלא.

פרטים: 30–40 שקל למנות ראשונות וקינוחים, כ־70 לעיקריות, 30 ביולי, 19:00, הצפירה 10 תל אביב.

 

אורנה ואלה: ארוחות בוקר טבעוניות. תפריט ארוחות הבוקר הטבעוני החדש מציע שלוש אופציות, וגם קוקטיילים העשויים מחומרים טבעיים בלבד, כמו בלאדי מרי ממיץ עגבניות סחוט במקום בתוספת לימון, שאפשר לקבל עם וודקה או בלעדיה. בתפריט הרגיל מסומנות מנות שמתאימות גם לטבעונים. מה לטעום: שקשוקה טופו או טופו מקושקשת, המוגשות עם סלסילת מאפים, סלט ירקות, טחינה, זיתים, עגבניות חריפות, "שמנת" מאגוזי מקדמיה, ריבה, שתייה חמה, ושתייה קלה או קוקטייל מימוסה.

פרטים: 58 שקל, שינקין 33 תל אביב.

 

שולחן: תפריט טבעוני קבוע. התפריט הטבעוני שחנך עומר מילר מתאפיין באותו סגנון צבעוני שפרסם אותו כשף, והוא מבוסס כולו על מרכיבים מן הצומח. המנות הטבעוניות מוגשות באופן קבוע לצד התפריט הרגיל, וחומרי הגלם שעליהם הן מבוססות הופכים גם את המחיר שלהן לנוח למדי. מה לטעום: לחם חומוס עם סלסת עגבניות טרייה וטחינה; סמוסה במילוי תפוחי אדמה, אפונה, ג'ינג'ר ושום עם מטבל כוסברה חריף; שוקו־פאי במילוי בננות, חמאת בוטנים, שוקולד וקוקוס קלוי.

פרטים: 68–12 שקל למנה, רוטשילד 73 תל אביב.

 

ברטי: ערב טבעוני עם הבלוגרית אורי שביט. ב־1 באוגוסט ייארחו השפים רועי ענתבי ואור ברי את אורי שביט, בעלת הבלוג הטבעוני "טבעוניות נהנות יותר". הסגנון הלבנטיני המאפיין את המסעדה יישאר בעינו, אך לערב אחד הדגים והבשר יפנו מקום למנות מן הצומח. מה לטעום: בצלים ממולאים אורז ועגבניות ברוטב סילאן ולימון; בורקס פלפלים קלויים, זיתים ותפוח אדמה מדורה; כרוב ערבי כבוש על פחמים וממולא בעגבניות קונפי, צ'ילי וזוקיני בגריל, מוגש על טחינה; גנאש שוקולד מריר, קרמבל תבלינים ובננות מקורמלות.

פרטים: 52–25 שקל למנה, 1 באוגוסט, 19:00, קינג ג'ורג' 88 תל אביב.

 

בצלים ממולאים אורז ועגבניות בברטי בצלים ממולאים אורז ועגבניות בברטי צילום: אורי שביט

 

פרונטו: ערב טבעוני וספיישלים טבעוניים. שף המסעדה, דיוויד פרנקל, כבר הרים שני ערבים טבעוניים, ומבטיח כי מדובר במסורת שתתקיים פעם בחודש. התפריט הקבוע מראש כולל ארבע מנות פתיחה, שלוש ראשונות, שתי עיקריות ושני קינוחים. בנוסף ייחנך בקרוב תפריט ספיישלים טבעוניים, שיוגש מדי שני בערב לצד התפריט הרגיל, ויכלול שש־שבע מנות. מה לטעום: סלט ירקות גריל בוויניגרט כמהין ופופקורן קינואה, מרק פפה פומודורו עם סלט קולורבי וצ'ילי, או רוסט סלק צלוי על פולנטה רכה.

 

פרטים: 200–180 שקל לארוחת טעימות, 68–38 למנות הספיישל, צריך לברר במסעדה את מועד הארוחה החודשית הבאה, ימי שני הטבעוניים יחלו ב־30 ביולי, הרצל 4 תל אביב.

 

 

סלט ירקות גריל בפרונטו סלט ירקות גריל בפרונטו צילום: עמית שעל

 

בטל שלח
    לכל התגובות