$
פנאי

קצר ולעניין

הפורמט של סדרת ההרצאות הקצרות "12 דקות" ברור: גם בזמן קצר יחסית אפשר להעביר כל רעיון בצורה נגישה ומגרה. הדוברים, לפי היזמית מיטל שרון, הם "אנשים מוכרים לצד כאלה שפחות, חלקם מומחים בתחום לא טרנדי"

מאיה נחום שחל 10:1622.07.12

"12 דקות הן מספיק זמן להגיד משהו, אבל לא מספיק זמן בשביל לבלבל במוח", מסבירה מיטל שרון, מיוזמי ומארגני סדרת ערבי ההרצאות הקצרות "12 דקות", המארחת מדי כמה חודשים אנשי תרבות, מדע ואמנות. ההרצאות מצולמות ומועלות לאתר האינטרנט 12dakot.com. שרון (34), סופרת ("שתיים"), מתרגמת, חובבת ידע ואשת שיווק באינטרנט הגתה את הרעיון יחד עם המשורר והגרפיקאי אסף דבורי והמפיקה לירון מילשטיין.

 

מאיפה הרעיון לקבץ מומחים מתחומים שונים בערב אחד?

"הפורמט מבוסס על הרעיון שידע צריך ויכול להיות נגיש, מגרה ומעורר, ועל האמונה שמאחורי הידע תמיד מסתתרת אפשרות אחרת — לחשוב, להבין ולהתבונן על החיים. אולי אפילו לחיות. אנחנו שואפים לייצר מקום נגיש ואפשרי לתרבות, לתשוקות, לרעיונות ולכל מה שמניע אנשים. ואם נתפרע, אז להרים פרויקט שיצליח לכנס קולות מעניינים ומסקרנים שיש לתרבות שלנו להציג".

 

במה זה שונה מפורמט ההרצאות טד (TedTalk)?

 

"כרטיס כניסה לטד עולה 7,500 דולר והמרצים בו הם בעיקר אנשים ידועי שם בתחומם. אנחנו מנסים לעשות ערבים דמוקרטיים שבהם עלות הכניסה סמלית (30 שקל — מנ"ש). בערבים אלה מגוון המרצים רחב וכולל גם אנשים צעירים יותר או ידועים פחות, חלקם מומחים בתחום שאינו טרנדי".

 

בין המרצים עד היום: הייננית רוני ססלוב, שדיברה על הפעלת החושים בטעימה; מקימת אתר הכצעקתה, שבו נשים מדווחות על הטרדות מיניות; אדריכלית תאורה שדיברה על עבודת גמר שעסקה בעיר הבה"דים; איתמר שאלתיאל, שותפה של שרון בבלוג התרבות "הסיפור האמיתי והמזעזע של...", שדיבר על הזכות לטעות; והתסריטאי קובי ניב, שדיבר על הסבטקסט ההומואי בסרטם של איתן פוקס וגל אוחובסקי "ללכת על המים".

 

מה התמהיל של המשתתפים?

 

"חצי נשים וחצי גברים, ותמיד מגוון נושאים. אנחנו משתדלים שיהיו אנשים מוכרים לצד כאלה שפחות, ואנשי מקצוע לצד אלה שמדברים על תחביב או על תשוקה שלהם".

 

אתם מחפשים אנשים שהם לא מיינסטרים?

 

"אנחנו מחפשים אנשים מעניינים, כאלה שרוצים לדבר אבל לא תמיד יכולים להשמיע את קולם. זה לא בדיוק לא מיינסטרים כי למשל רוני סומק היה אצלנו. אורלי קסטל בלום, למשל, היא מיינסטרים אבל אם היא היתה באה היינו מאוד שמחים".

 

פניתם אליה?

 

"פנינו אבל לא הסתייע. היא יכולה לדבר בעיתון על מצבה הכלכלי אבל לא יכולה לכתוב על איך בונים דמות כי אין מקום לזה. אצלנו היא יכולה".

 

יש תוכנית עסקית להפוך את הסדרה לרווחית בעתיד?

 

"אנו מפתחים מומחיות בהרצאות של 12 דקות — יודעים מה ההיקף, איך לעמוד מול קהל ומבינים ברטוריקה — ומתכננים לנצל את המומחיות למשהו שיתמוך בהרצאות, כמו אירועי חברה וסדנאות. אנחנו בודקים שיתופי פעולה עם גופים ממסדיים שתומכים בתרבות, וחושבים לפנות לעיריות שיש להן מרכזי צעירים ומקומות שאמורים לייצר תוכן".

 

מיטל שרון. לחשוב ולהתבונן על החיים מיטל שרון. לחשוב ולהתבונן על החיים צילום: אריאל בשור

 

צילום ומוזיקה אפילה

  

סדרת ההרצאות הקרובה תתקיים ב־29 ביולי ב־20:30 בצוותא, בהשתתפות פרופ' דן אריאלי, שידבר על אי־צדק ושוויון, חלי גולדנברג, שתסביר על הפרעות קשב, והצלמת נעמי לשם, שתרצה על תהליך העבודה בצילום. בנוסף המוזיקאי ישי אדר מנושאי המגבעת יסביר על מוזיקה אפילה, פרופ' יגאל מאיר על תיאוריות מדעיות ויהונתן משעל על תרבות ואורבניות. כל משתתף מוזמן להציג ב־12 הדקות המוקצבות לו טיעון, תשוקה, מחשבה או ידע, בצורה ברורה ומתומצתת.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x