קיץ בין ערביים
קבוצת מסעדנים ואנשי ערב פותחים את הקבינה במלון קראון פלאזה בהשקעה של יותר מ־2 מיליון שקל, והקיץ מספק עילה לריענון תפריטים
קבינה על הים. מסעדת קבינה תיפתח בסוף השבוע הבא בחוף גורדון בקומה התחתונה של מלון קראון פלאזה. המסעדה, בבעלות המסעדן הוותיק רונן ארדיטי (בליני) ומסעדנים ואנשי לילה נוספים (גילי קרמר מסוס עץ, רע בורגמן מהפינגווין, אמיר הרשקוביץ מזיזי טריפו והסאבלט וגילי ססובר מהניילון) אמורה למקסם את יתרונות כל שותפיה מהצד הקולנרי של המסעדנים שבחבורה ועד ההייפ שמגיע מכיוונם של אנשי הלילה
.
השף במסעדה הוא תום קוק, שעבד בעבר במסעדת T Brouwerskolkje ההולנדית עטורת שני כוכבי מישלן. קוק רקח תפריט של מנות המתאימות לארוחה קלה ולבילוי כמו למשל גספצ'ו עגבניות ושקדים עם ביסלי בזיליקום (28 שקל) ושוקי עוף קריספי עם סלט מוקפץ של עגבניות שרי ופלפל חריף וקרם תירס (68 שקל), לצד מנות שיתאימו לקהל המתרחצים ולילדים. “קבינה מיועדת להיות מסעדת שרינג (מנות לחלוקה - ג"ו) על הים, מסעדה איכותית על קו המים. זה חסר בת"א", מספר ארדיטי על המסעדה שתכיל 200 מקומות ישיבה, חלקם בספות, אחרים בכיסאות בר. על השותפות עם אנשי חיי הלילה שהופכת להיות נפוצה במסעדנות התל־אביבית הוא אומר: "המסעדה מכוונת להיות מקום עם אווירה והתרחשות. זו לא תהיה מסעדה של שלוש מנות א־לה־קרט, ולכן השילוב עם אנשי חיי הלילה הוא מאוד נכון כאן".
בשלב הראשון שייפתח לקהל, הכולל רק החלל החיצוני, הושקעו כ־2 מיליון שקל. בשבועות הקרובים ישופץ גם החלל הפנימי, שיעניק מענה גם לאירועים פרטיים, בעלות של כ־800 אלף שקל נוספים. המקום יהיה כשר תחת כשרות המלון, אך ארדיטי נזהר מהתיוג הכשר ומבטיח: "הכשרות לא תורגש באוכל". (הירקון 145, חוף גורדון, תל אביב).
חוגגים על הקיץ. הקיץ הוא סיבה טובה לתפריטים חדשים במסעדות ובברים שנעזרים בעונה החמה כטריגר למבצעים ולריענון. כך לדוגמה בביסטרו לחם־יין ביהוד מציעים תפריט מורחב של שניצלים מכל מיני סוגים. מדי יום יוצעו במסעדה שניים־שלושה סוגי שניצלים מתוך מבחר הכולל מנות כמו שניצלוני תירס עם תרד, ריקוטה ובצל ירוק על מצע קרם פרמז'ן ופלפל קלוי; קורדון בלו - חזה עוף במילוי חרדל, בזיליקום, פלפל קלוי וחציל שרוף; שניצל הודו בציפוי טמפורה; שניצל וינאי עשוי בשר עגל עם קרם חרדל, צלפים ופלפל שחור; ושניצל צמחוני מפטריית יער בציפוי פנקו המוגש עם קרם פורצ'יני. (דרך החורש 4, קריית סביונים, יהוד).

בית הבירות פורטר אנד סאנס מקיים פסטיבל בירות קיציות. עד אמצע אוגוסט יוגשו במקום בירות עונתיות של מבשלות ישראליות וזרות, כמו למשל בירת הפסיפלורה של מבשלת נגב ובירת גורדון ביץ' המתובלת בנענע של מבשלת דאנסינג קאמל. למתלבטים במה לבחור יוצע תפריט טעימות בירות קיץ הכולל שש כוסות מוקטנות (120 מ"ל) ב־64 שקל. לצד הבירות יוגשו מנות ספיישל כמו טרטר מוסר ים עם אננס, צ'ילי, נענע וכוסברה (46 שקל), סלט שרימפס ואורז בר עם בוטנים, מנגו וכוסברה (44 שקל) וקרפצ'ו סינטה עם נקטרינות, צ'ילי ובזיליקום (46 שקל). (הארבעה 14 תל אביב).



