$
אוכל

קינוחי הקיץ החדשים

חם ולח בחוץ, והמנות הכבדות והמתוחכמות מפנות את מקומן למנות קלילות, אווריריות ומצננות יותר. "כלכליסט" מציג קינוחים עם פירות העונה, פרפה, אלכוהול וגלידה

גלי וולוצקי 09:5901.07.12

1. קינוח שוקולד לבן וסיגליות. מסעדת שולחן, ת"א. מסעדת שולחן בשדרות רוטשילד התחדשה בליין שלם של קינוחים חדשים וקיציים, והמקורי ביותר ביניהם הוא פרפה העשוי משוקולד לבן וגראפה, המוגש לצד מקרון סיגליות ולבנדר ומעוטר בפרחי סיגליות מיובשים. זה קינוח שהוא כמעט יפה מדי מכדי לאכול אותו, אבל יתחבב מאוד על אוהדי השימוש בסיגליות באוכל, שלרוב לא באים על סיפוקם בישראל. (34 שקל).

 

שוקולד לבן וסיגליות שוקולד לבן וסיגליות

 

2. מילפיי גבינה. מסעדת מונא, ירושלים. מסעדת מונא, שנקנתה לאחרונה בידי חבורת השפים המפעילה את מסעדת מחניודה המפורסמת בירושלים, מגישה וריאציה מקומית על מנת המילפיי הצרפתי המסורתית. המילפיי, שתרגום שמו 1,000 דפים, נעשה במונא משכבות של בצק פילו פריך ומתפצפץ בפה עם קוקוס וסוכר, מילוי מוס גבינה, ומלווה באגוזים מקורמלים וגלידת פיסטוק שנרקחת במסעדה. (46 שקל).

 

מילפיי גבינה מילפיי גבינה צילום: עומר מסינגר

 

3. פנקוטה חלב עזים. מסעדת רוקח 73, ת"א. השף אייל לביא העניק לקינוח הקלאסי של צפון איטליה טוויסט ים־תיכוני. במסעדה שלו הוא מגיש גרסה של פנקוטה שעשויה מחלב עזים ומעוטרת בג'לי מנדרינות, טוויל תפוזים, אננס טרי ואגוזי מקדמיה, ויוצרת שילוב מרהיב לעין ולחך של צבעים ומרקמים. (46 שקל).

 

פנקוטה פנקוטה צילום: נמרוד גנישר

 

4. פבלובה פירות קיץ. מסעדת ליליות, רעננה. השף נעם דקרס מגיש בליליות גרסה קיצית של הפבלובה. את מילוי הקצפת מחליף כאן קרם זביונה קר עם ברנדי, ואת פירות היער של הגרסה החורפית מחליפים פירות קיץ וקונפיטורה של דובדבן חמוץ. (42 שקל).

 

פבלובה פירות קיץ פבלובה פירות קיץ צילום: עמית שעל

 

5. מרק מלון. מסעדת הכובשים, ת"א. השף שי טנא מקבל את הקיץ בתפריט שלם המבוסס על פירות העונה. אחת המנות החדשות של הכובשים היא קינוח של מרק מלון ורוזטה עם סורבה קוקוס, המוגש צונן ומשלב טעמים ים־תיכוניים עם שמץ אסייתיות. (28 שקל).

 

מרק מלון מרק מלון צילום: בועז לביא

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x