• תפריט
אוכל

הברים החדשים של ת"א

בר־מסעדה עם מוזיקה בנוסח לטיני־בלקני, לאונג' בר במקום שהיה פעם בנק, או מקום שמגדיר את עצמו כאנטי היפסטרי. כלכליסט סוקר את אתרי הבילוי הכי מדוברים הקיץ

קרן צור וגלי וולצקי 08:1305.06.12

מגזיני תיירות בינלאומיים משבחים בשנים האחרונות את חיי הלילה של תל אביב, ובצדק. מאז שהחליטה למתג את עצמה כ"עיר ללא הפסקה" היא מציעה מגוון אפשרויות בילוי שמיישר קו עם ערים מובילות בעולם הידועות בחיי הלילה שלהן, כמו אמסטרדם וברלין.

הקיץ הזה מביא עמו כמה פתיחות מסקרנות - מבר היפסטרים אינטימי עם מוזיקה אלטרנטיבית ועד מגה לאונג' בר עם קהל סטודנטיאלי בעיקרו ומוזיקת דאנס. "כלכליסט" סוקר את אתרי בילוי הלילה החדשים של תל אביב.

 

פיינאפל אקספרס: לפגוש סלבריטאים

 

לאונג' בר, שיכול להכיל אלפי אנשים, קם על חורבות הבר האירי ארתור ומתפרש על יותר מ־400 מ"ר, ובהם בר מרכזי מעוצב, אזורי לאונג' עם ספות, ומקומות ישיבה בחוץ. בבוקר המקום מתפקד כמסעדה, אך מהשעה 20:00 האווירה מתחילה להשתנות. הפיינאפל מתאים לריקודים ופיק־ אפ (בבר הפנימי), וגם לדייט רגוע במקומות הישיבה הנינוחים שבחוץ.

 

הקהל: בוגר יחסית, סטודנטים ומעלה מצפון תל אביב ומהשכונות הצפוניות של גוש דן. בין הידוענים שמגיעים לבר כדורסלנים, אייל גולן, עדי הילמבלוי, לירן כוהנר ואנה ארונוב.

 

מוזיקה: מדאנס עכשווי ועד ליינים תקופתיים, בגדול מוזיקת מיינסטרים רקידה.

 

אוכל: מנות משביעות ולא מתחכמות (80–20 שקל), כמו המבורגר פיינאפל (עם אננס, 58 שקל) ושניצלונים בבצק בירה (42 שקל).

 

פיינאפל אקספרס פיינאפל אקספרס צילום: אוראל כהן

 

הבעלים: איש העסקים טל לבון (בעלים גם של בר הגלינה בנמל). פרטים: מדי יום מ־8:00, התערוכה 3, האנגר 23.

 

JIMMY WHO: באזז למרות השיווק המחתרתי

 

הבר הגדול שנפתח לפני כשלושה חודשים במבנה שבו שכן בנק מרכנתיל דיסקונט מעורר באזז בעיר למרות מדיניות שיווק כמעט מחתרתית (במרחב האינטרנטי, למשל, הוא כמעט לא קיים).

 

במקום שלושה ברים: הגדול עם אווירת פיק אפ ותחושה ניו־יורקית, בר אחורי שהאווירה בו כמעט שכונתית, ובר שלישי שלידו גם במת ההופעות. האג'נדה של בעלי המקום היא שילוב תוכן עם חיי לילה, ומעת לעת מתקיימות במקום הופעות, מוצגות תערוכות ומוקרנים סרטים.

 

JIMMY WHO JIMMY WHO צילום: ענר גרין

 

הקהל: אקלקטי. בערב נתון אפשר למצוא שם את צביקה פיק, לידו שולחן של היפסטרים וגם מסיבת רווקים של סטודנטים מרייכמן. מוזיקה: מניו רוק וניו דיסקו ועד מסיבות שנות העשרים.

 

אוכל: מנות לנשנוש ליד דרינק, כמו כריך רוסטביף (49 שקל) ופיצות פוקצ'ה (38 שקל). הבעלים: המנהל האמנותי ומנהל המיתוג אורן דולפין (בעבר איש תיאטרון ותוכן שיווקי), אנשי הלילה אסף בר חן וכפיר גודליצקי (המנטל, השושו), ואנשי הלילה והמסעדנים לירון תמיר, ניר רן ושלומי אפרייט (מסעדת לה שוק, הפינגווין). פרטים: מדי יום מ־21:00, רוטשילד 24.

 

קפה אירופה: מסעדה, בר ואירועים

 

בר־מסעדה שנפתח להרצה בסוף השבוע האחרון, בבניין בן שלוש קומות עם חצר פרטית. בקומה הראשונה מסעדה ל־100 איש, בשנייה בר, ובשלישית חלל שבעתיד ייפתח לאירועים.

 

הקהל: בליינים מעודכנים בני 30 פלוס, שרוצים לבלות במקום אחד, בלי להזיז את הרכב מהמסעדה לבר.

 

מוזיקה: לא אלקטרונית ולא מוזיקת מועדונים, אלא ווייבים קצביים עם אלמנטים בלקניים ולטיניים.

 

אוכל: מנות בינוניות בגודלן (25–85 שקל), וטעמים מהעולם: קציצות שרימפס בקארי תאילנדי וחלב קוקוס (42 שקל), טורטליני בוכרי ממולא כבש ופירות יבשים (59 שקל). הבעלים: איתי הרגיל ומעוז אלונים, בעלי מסעדת הבסטה בשוק הכרמל, שמופקדים על התפריט, ואנשי חיי הלילה דוד טור (לנסקי, סטולי, ברקפסט, החתול והכלב) ושלומי זידן (זינגר), שמופקד על עמדת הדי.ג'יי. פרטים: מדי יום מ־19:00, בקרוב יפתחו גם בשישי־שבת 12:00–18:00, רוטשילד 9ב'.

 

קוקיז קרים: אלכוהול משובח, כ־40 סוגי וויסקי

 

בר שנפתח לפני כשלושה חודשים במבנה מ־1920, ששימש כבית המשפט הראשון בעיר. על העיצוב הופקד האדריכל גוש חפץ, שיצר קירות שונים, מעץ ומחול, השקיע בתאורה היוצרת אווירה, והקדיש לאלכוהול מקום של כבוד, עם בר שבולט מהכניסה ובו יותר מ־40 סוגי וויסקי, 12 סוגי אניס ובקבוקי טקילה נדירים מסדרת 1800. בקומה הראשונה יש בר גדול עם 20 מקומות ישיבה ובר קטן יותר עם שישה מקומות ישיבה וספות. בקומה השנייה חלל גדול ומרשים, שבקרוב ייפתח לאירועים.

 

הקהל: המקום מכוון לקהל נאמן של בליינים בני 30 פלוס, שלא מתפתה לטרנדים חולפים. הוא מגדיר את עצמו כאנטי־היפסטרי, אם כי יש מסתננים. מוזיקה: סול, פאנק, רוקנ'רול ורטרו. בשעות הקטנות, כשנשאר רק קהל קבוע, עושים לפעמים חפלה מזרחית.

 

קוקיז קרים קוקיז קרים צילום: עמית שעל

 

אוכל: נשנושים קטנים שהולכים עם אלכוהול (25–35 שקל), כמו גבינת מאירי עם פלפלים קלויים וזיתים (26 שקל) ורוסטביף סינטה (36 שקל). הבעלים: אסי נקדאי (סקס בוטיק, שושנה ג'ונסון ובלאק בוק), דב נודלמן (15 דקות, 70 פילים) ואהרון מורלי, איש עסקים בתחום חיי הלילה ונדל"ן. פרטים: מדי יום מ־21:00, אלנבי 99.

 

יאסו תל אביב: טברנה מודרנית

 

טברנה מערבית מודרנית עם 160 מקומות ישיבה, שצפויה להיפתח באמצע החודש. על העיצוב הופקד עומר לייכטר (המזללה, רשת אוטו, רדינג 3 ועוד), שבחר בכחול וטורקיז האופיינים לטברנות, אבל הפתיע בבר מרכזי גדול שנראה כמו שולחן אבירים, ודלפק ישיבה במרפסת שצופה לים וגודלה 60 מ"ר.

 

קהל היעד: אנשי עסקים, חובבי הז'אנר ותיירים בני 30 פלוס. מוזיקה: מוזיקת עולם בדגש על אגן הים התיכון. אוכל: ים־תיכוני למתקדמים. תפריט סופי ומחירים טרם נקבעו.

 

הבעלים: שמונה שותפים מחיי הלילה והמסעדנות ובהם נדב שצר (אוטו, גלינה, גוסיפ וארתור), בעלי מסעדת מסה והשף אביב משה, שיופקד על הצד הקולינרי. פרטים: מ־18:00 באמצע שבוע, מ־13:00 בסוף השבוע, הירקון 105.

 

פאולינה סטש: גם עופר שכטר בבעלים

 

בר־מסעדה שנפתח להרצה בשבוע שעבר, במבנה שהקים ב־1909 עקיבא וייס, אחד ממייסדי אחוזת בית. בעשור האחרון המבנה שופץ ונפתח כמקום בילוי - תחילה שכנה בו מסעדת ז'קו ואחר כך ברים מתחלפים. בכניסה יש פינת הנצחה להיסטוריה של המבנה. בחלל המרכזי יש שולחנות, בר גדול (50 מקומות ישיבה), בר עמידה, ויציאה למרפסת (70 מקומות ישיבה) שצופה לרחוב. בחצות נפתחות הדלתות לבר האחורי, שמכונה סטש (סליק), שמציע אזור עישון חופשי ואווירה שמתאימה לשעות הקטנות.

 

קפה אירופה קפה אירופה צילום: עמית שעל

 

הקהל: משתנה משעה לשעה. מזוגות שמקדימים לארוחת ערב רומנטית ועד בליינים חובבי סליז שמגיעים לסטש. מוזיקה:

כזו שעושה שמח, עם ווייבים לטיניים ובלקניים.

 

אוכל: פיוז'ן בדגש בריאות (בלי חמאה ושמנת), ומנות קלילות מהמטבח הים־תיכוני (46–32 שקל). למשל: פתית סביח (38 שקל) וטרטר פלסטיני - שייטל קצוץ עם עשבי תיבול על קרם חצילים, טחינה וצנוברים (40 שקל).

 

הבעלים: גל שור (אילקה, וי.איי.פי רום), ניר כהן (אילקה), גיל אשרוב (מנכ"ל טמפל בר), והשחקן עופר שכטר, שעושה צעדים ראשונים בחיי הלילה. השותפה החמישית, גלית בורנשטיין, מופקדת על הצד הקולינרי והאמנותי (על הקירות תערוכות מתחלפות ויצירות של אמנים צעירים למכירה) ועל האווירה. פרטים: מדי יום מ־20:00, החל מיולי המקום ייפתח ב־12:00, הרצל 2.

בטל שלח
    לכל התגובות