5 מנות עם עשבי בר
עונת העשבים בשיאה ושפים חובבי חומרים מקומיים יצאו ללקט ומשלבים חוביזה, תרד בר או עלי לשון הפר בתפריט המסעדה. "כלכליסט" ממליץ על המנות שמגישות את הטבע בצלחת
ירושלים: ארקדיה. קלסונס חמאת מרוות בר: עזרא קדם, השף והבעלים, הוא אחד השפים המלקטים הראשונים בארץ. את הכיסונים הוא ממלא בחצילים ובגבינת עזים, ומגיש ברוטב של חמאה ומרוות בר מהרי ירושלים. פרטים: 70 שקל, אגריפס 10 ירושלים, 02-6249138.

נצרת: דיאנא. חוביזה עם יוגורט: השף דוחול ספאדי משתמש בעלי החוביזה הטריים, שכרגע הם בשיא עונתם, להכנת תבשיל עלי חוביזה בשמן זית ובצל, המוגש עם יוגורט עזים ומתובל בסומק בר. פרטים: 28 שקל, מלון גרנד ניו, שכונת אל מוטראן, 077-5156168.

נטף: המטבח של רמה. סלט נטף — סלט עשבי בר, פירות ופרחים: במסעדה, החולשת על נוף הרי ירושלים, מגישים סלט העשוי מפירות העונה, פרחים, וכן עלי עשבים הנקטפים באזור ובחווה האורגנית חווה ואדם. בסלט חמישה סוגי חסה, עלי קייל מיזונה וסלק, רשאד, ארוגולה, תרד בר, פרחי כובע הנזיר, אבוקדו, גבינת פקורינו ופירות. פרטים: 54 שקל, בכניסה ליישוב נטף, 02-5700954.

קיסריה: הלנה בנמל. סלט פטוש רימונים עם גבינת המאירי ועשבי בר: השף עמוס שיאון רקח מנה מרעננת המשלבת חומרים מקומיים ועשבי בר. סלט הפטוש המסורתי מוגש כאן בגרסת גורמה, עם ויניגרט סומק ודבש, גבינת המאירי, תרד בר, ריג'לה, עלי חובזה וזעתר. פרטים: 46 שקל, נמל קיסריה, 04-6101018.

אום אל פאחם, יקנעם ומזרע: אל באבור. עלי לשון הפר ממולאים באורז: העלים, המכוסים זיפים דוקרניים, משמשים במטבח הערבי למילוי בעונה שבה עלי הגפן אינם זמינים. השף חוסאם עבאס ממלא אותם באורז, בתיבול שמן זית ומעט לימון. פרטים: 25 שקל, בסניפי אל באבור, 04-6114141.



