עונת החגיגות: הקרנבלים הגדולים בעולם
מצעד בתי הספר לסמבה בריו, נשפי המסיכות של ונציה והתהלוכות בניס. "כלכליסט" סוקר את האירועים וממליץ על מסעדות ואטרקציות מקומיות
קרנבל המסיכות של ונציה יפתח בסוף השבוע הקרוב את עונת הפסטיבלים. אחריו יצטרפו לחגיגות גם ניס, מלטה, טרינידד וריו דה ז'נרו. השורשים של מרבית הפסטיבלים נעוצים במסורות עתיקות, והם היו לאטרקציות תיירותיות שמושכות אל הערים מבקרים רבים מרחבי העולם. "כלכליסט" ממפה את הפסטיבלים הכי שמחים וצבעוניים בעונת החורף, ומציע גם מסעדה מעולה ופעילויות נוספות.
קרנבל המסיכות בוונציה, 11–21 בפברואר. מקורות הקרנבל בימי הביניים, אבל את הפורמט כפי שהוא כיום החלו לחגוג רק ב־1979. המסיכות יפהפיות, התלבושות מפוארות וססגוניות, והעוברים ושבים מוזמנים לצפות בתהלוכות רחוב, בהצגות, בקונצרטים, במופעי פנטומימה ואש - מרביתם בחינם. venice-carnival-italy.com.
מסעדה מומלצת: Da Fiore היא מסעדה המעוטרת בכוכב מישלן. השפית מארה מרטין מגישה מנות ממיטב המטבח הוונציאני בגרסה מודרנית, בתפאורה מהודרת ועם שירות ללא רבב. המגזין "וויין ספקטייטור" בחר בה כמסעדה הטובה בעיר. מנות הדגל: דג בס בחומץ בלסמי; דג טונה בתיבול רוזמרין; ומנות פסטה ביתיות הנעשות במקום מדי יום. פרטים: 70–150 דולר לסועד. dafiore.net.
וגם: מי שאינו מסתפק במצלמת הטלפון הסלולרי מוזמן להצטרף לסדנת צילום למתחילים, שתיערך ברחובות העיר.
המשתתפים יתרגלו צילום בתנועה ויעצרו בתחנות לאורך המסלול שבהן ימתינו שחקנים מחופשים שנשכרו כמודלים, והם ידגמנו בסבלנות בפני המצלמות. פרטים: 150 ליש"ט לסדנה של יום אחד, 250 ליש"ט לסדנה של יומיים. xianpix.com.

קרנבל ניס, 17 בפברואר–4 במרץ. המארגנים מגדירים אותו "אירוע החורף המרכזי של הריביירה", והוא נחגג מאז המאה ה־13. את המנהג העתיק של השלכת זרי פרחים, ממתקים, אפונה וגם קליפות ביצים, החליפו בעידן המודרני בהשלכת פתיתי קונפטי צבעוניים. את הבידור יספקו כ־1,000 מוזיקאים ורקדנים מרחבי העולם, שיעלו מופעים בנושא המרכזי השנה, מלך הספורט, ויצדיעו לאולימפיאדת לונדון 2012. nicecarnaval.com.
מסעדה מומלצת: לא חסרות בעיר מסעדות המעוטרות בכוכבי מישלן ובשפים מפורסמים, אך דור השפים הצעירים פותח לאחרונה מסעדות מסקרנות יותר. אחת מאלה היא Diamant Noir, של השף בנג'מן ברונו, המגיש מטבח מודרני ושיקי באווירה אינטימית. המסעדה מארחת רק 24 סועדים בכל סבב, ויש בה דגש על פטריות כמהין. למשל, המבורגר פואה גרא עם פרוסות כמהין טריות, רוטב בורדלייז וצ'יפס. פרטים: 50–80 יורו לסועד. diamant-noir.fr.

וגם: מוזיאון מאטיס: המוזיאון מוקדש לצייר אנרי מאטיס, שהתגורר בניס בתחילת המאה ה־20, ומציג יצירות שלו מתקופות מוקדמות ועד תום הקריירה, לצד חפצים אישיים. בשעות הבוקר מתקיימות סדנאות יצירה לילדים, ובחנות המוזיאון מוצעים הדפסים של כמה מעבודותיו החשובות. פרטים: הכניסה בחינם, מ־32 יורו לסדנת יצירה. www.musee-matisse-nice.org.
שוק הפרחים Cours Saleya: שוק הפרחים בעיר העתיקה פועל שישה ימים בשבוע (בימי שני מחליף אותו שוק עתיקות), ונחשב לאחת מאטרקציות החובה בעיר. מומלץ להגיע מוקדם בבוקר, לפני המוני התיירים.

קרנבל מלטה, 17–21 בפברואר. הטיסות הישירות למלטה הפכו אותה ליעד פופולרי בקרב הישראלים. גם שורשי הקרנבל הזה נעוצים אי־שם במאות ה־15 או ה־16, תלוי את מי שואלים, והוא נחגג באליפויות אגרוף ואתגר לגברים. אף על פי שכל הערים חוגגות, האירועים בוואלטה, בפלוריאנה ובנדור שבאי גוזו הם העיקריים. התהלוכות הססגוניות ומרבית האירועים הם בחינם, והקרנבל מסתיים במופע זיקוקים מרהיב ברחוב הראשי של פלוריאנה. visitmalta.com/carnival.
מסעדה מומלצת: De Mondion, הממוקמת במלון הבוטיק The Xara Palace Relais & Châteaux, בבירה ההיסטורית של מלטה, מדינה. המטבח העילי במקום זיכה את המסעדה לאחרונה בתואר המסעדה הטובה ביותר במלטה. מנות לדוגמה: בשר אנגוס עם שקדי עגל צלויים במחבת, עם טריזי תפוחי אדמה וקונפי שום; ראגו של סלסיפי ודלעת, חמאת פטרוזיליה וכמהין ורוטב יין מדירה. פרטים: 50–90 יורו לסועד. xarapalace.com.mt.
וגם: טיפוס הרים הוא ספורט מקובל מאוד במלטה, בייחוד באי גוזו, הידוע בצוקיו המחודדים. חברות תיירות מקומיות מציעות סדנאות בולדרינג (טיפוס קרוב לקרקע) למתחילים וקורסים למתקדמים, שבהם מטפסים לגבהים מאתגרים ומתרגלים טכניקות מקצועיות. פרטים: 140 יורו לקורס של 20 שעות (יומיים מרוכזים, או ארבעה בקרים). malta-rockclimbing.com.
קרנבל ריו דה ז'נרו, 18–21 בפברואר. זהו הקרנבל המפורסם בעולם, בזכות מצעד בתי הספר לסמבה המתקיים ביום השלישי לאירועים. הלהקות צועדות לרגלי הבמות הפרושות לאורך קילומטר אחד בלבד, אך התחרות נמשכת כ־75 דקות. מצעד זול באופן ניכר ומפואר הרבה פחות יתקיים ב־25 בפברואר. מלבד המצעדים יתקיימו ריקודים וחגיגות ברחובות, וכולם פה מחופשים ודי שיכורים. rio-carnival.net.
מסעדה מומלצת: דיוויד בואי, דונו, וגם בני משפחות המלוכה של ספרד ושבדיה כבר אכלו ב־Antiquarius, מהמוסדות הקולינריים הידועים בעיר, שנפתח ב־1977. המטבח, בסגנון פורטוגלי קלאסי, מנפיק מנות כמו לובסטר עם אורז, ליים, וירקות ירוקים; קטפלאנה - נזיד מסורתי של פירות ים; ופרנה דה קורדירו - רגל כבש. פרטים: 100–150 דולר לסועד. www.antiquarius.com.br.

וגם: בימי הקרנבל נערכות בעיר מסיבות פרטיות, שמציעות מפלט מהצפיפות ומההמונים ברחובות. Mangueira, שנחשב לבית הספר לסמבה הגדול והוותיק בעיר, מארגן ב־18 בפברואר מסיבה מסורתית (מ־108 דולר לכרטיס) ומבטיח רקדנים מקצועיים וריקודים עד אור הבוקר. המסיבה הכי נוצצת בעיר, ה־Magic Ball, תתקיים גם היא ב־18 בפברואר במלון Copacabana Palace, ותמשוך בעיקר את האלפיון העליון בגלל המחירים הגבוהים (מ־1,352 דולר לכרטיס). פרטים: brazilbookers.com.
קרנבל טרינידד, 18–21 בפברואר. הקרנבל נפתח באישון לילה. בשעה 2:00 לערך, בחסות החשיכה, יוצאים התושבים כשהם מחופשים לשדים צבעוניים. החגיגה מתחילה ב־4:00 – החוגגים צועדים מאחורי כלי רכב ומשאיות שמנגנות את אותו השיר, ומורחים זה את זה בצבע, בוץ, שמן ושוקולד. ביום השלישי החגיגות מגיעות לשיאן, וכבר משעות הבוקר יוצאים החוגגים בתלבושות מלאות לחגוג ברחבי העיר.gotrinidadandtobago.com.
מסעדה מומלצת: המסעדה הקאריבית Veni Mange, שנכללת ברשימת "1,000 המקומות לבקר בהם לפני שמתים" של "הניו יורק טיימס", ממוקמת במבנה קולוניאלי המעוטר בציורי קיר ובעבודות אמנות מקומיות. בין המנות: בטטות וכדורי גבינה ברוטב מנגו; נזיד זנב שור בסגנון הודו המערבית עם בצקניות; חזה עוף בחמאת שום או רוטב תמרהינדי. פרטים: 130–200 דולר טרינידדי (כ־32–21 דולר ארה"ב) לסועד. venimange.com.

וגם: טרינידד היא גן עדן לצפרים, שיוכלים לתצפת על יותר מ־460 מיני בעלי כנף - חלקם ייחודיים לאי. שמורת הציפורים קרוני נחשבת לאתר חובה לכל המטיילים בטרינידד. לבד מלהקות גדולות של פלמינגו שנוחתות בחורף, אפשר לראות כאן את האיביס האדום, אנפות, עייטים ומגוון ציפורים שהתברכו במראה טרופי ססגוני.
השתתפו בהכנת הכתבה: גלי וולוצקי, תמר וילרפורט, קרן צור


