$
פנאי

בראנצ'ים שווים לשבת חורפית

ביצים עם נקניקיות מרגז, סטייק אנד אגס, מנות אורגניות כפריות וקוקטיילים של בוקר. "כלכליסט" ממליץ על התפנקות מאוחרת מתחת לפוך ואחריה ארוחת בוהריים טובה

גלי וולוצקי 10:11 19.01.12

 

תיירים רבים שמבקרים בישראל משבחים את ארוחות הבוקר העשירות שלה, אבל דווקא הבראנץ' האמריקאי הוא שמשלב את המיטב מכל העולמות. בגרסה המסורתית הוא כולל מנות של בוקר עם חומרי גלם כבדים יותר, כמו בשר או דגים, ונמשך עמוק אל תוך שעות הצהריים. בגרסה הישראלית, כל ארוחת בוקר שחורגת מעט מז'אנר החביתה והסלט נקראת בראנץ'. כך או כך, בראנץ' של שבת בבוקר הוא פינוק אמיתי. "כלכליסט" ממליץ על עשרה בראנצ'ים ברחבי ישראל.

 

יקנעם

 

מורגן. המסעדה החקלאית, הממוקמת במשק טלאים משפחתי, מגישה מדי שבת בראנץ' שבו התפריט קבוע מראש ומציע לסועדים מבחר מנות מתוצרת המקום. מה בתפריט: מוזלי פירות ויוגורט כבשים, פרנץ' טוסט עם גבינה מעט מלוחה וריבת דובדבנים, סופלה כרשה ותפוח אדמה, גבינה כחולה עם ריבת פלפלים, פריטטה עם עגבניות מיובשות, סלט קיסר ועוד. פרטים: 75 שקל לסועד, 10:00–12:00, חובה להזמין מקום מראש, יקנעם המושבה, 04-9937101.

 

מורגן, יקנעם. מחיר: 75 שקל לארוחת בראנץ' מלאה
מורגן, יקנעם. מחיר: 75 שקל לארוחת בראנץ' מלאהצילום: ערן יופי כהן

 

מושב אביאל

 

המזווה של ג'ייקוב. המסעדה־מעדנייה במושב אביאל מגישה מטעמים ומנות על בסיס מרכיבים אורגניים. בשבתות יש כאן שתי גרסאות של בראנץ' - בראנץ' עשיר הכולל מנה עיקרית, ובראנץ' בריאות קליל, הכולל סלטים, מוזלי ולחמים. כל מרכיבי הארוחות מוכנים במקום. מה בתפריט: פלטות של גבינות עזים אורגניות, מבחר מטבלים, סלטי ירקות, ובעיקריות מנות כמו רטטוי עם חמינדוס, מבחר קישים ללא גלוטן, מרקים ומאפים, כמו שמרים עם קמבבר עזים ופטריות, ועוד. פרטים: 150/80 שקל ליחיד/זוג לבראנץ' המזווה, 120/65 שקל יחיד/זוג לבראנץ' בריאות, 9:30–18:30, 04-6181839.

 

המזווה של ג'ייקוב, מושב אביאל. מחיר: 60-75 שקל לארחת בראנץ' מלאה
המזווה של ג'ייקוב, מושב אביאל. מחיר: 60-75 שקל לארחת בראנץ' מלאהצילום: מנרוד גליקמן

 

הרצליה

 

סבסטיאן. המסעדה חונכת בימים אלה תפריט בראנץ' חדש - אולי לא בראנץ' כהלכתו מבחינת השעות, אבל כולל מבחר מנות בראנץ' עשירות. מה בתפריט: שקשוקה ומרגז, סטייק אנד אגס, פנקייק ריקוטה ופירות יער, ברוסקטה עם סלמון וביצה עלומה, סנדוויץ' פתוח עם קריספי בייקון ועוד. לצד אלה, מוגש תפריט קוקטיילים של בוקר, כמו בלאדי מרי ואקזוטיק מימוזה. פרטים: כל מנה מתומחרת בנפרד, 59–32 שקל, 9:00–12:00, משכית 33, 09-9513939.

 

סבסטיאן, הרצליה. 32-59 שקל למנה. (בתמונה: פנקייק ריקוטה ופירות יער)
סבסטיאן, הרצליה. 32-59 שקל למנה. (בתמונה: פנקייק ריקוטה ופירות יער)צילום: גיל לביא

 

תל אביב

 

בראסרי M&R. בבראנץ' הוותיק מוגשות מנות מסורתיות לצד משקאות בוקר, והוא זמין גם לציפורי הלילה המאחרים לישון, בשל השעה המוקדמת שבה הוא נפתח. מה בתפריט: גרבדלקס על בליני, ביצים עלומות ואספרגוס על מאפה בצק עלים ברוטב הולנדייז, ביצת עין על טוסט אמנטל ושינקן, ביצים עם נקניקיות מרגז, עגבניות ופלפל חריף, אגס בנדיקט. פרטים: כל מנה מתומחרת בנפרד, 66–48 שקל, ומוגשת עם סלסילת מאפי בוקר, שתייה חמה וקוקטייל אלכוהולי, 7:00–13:00, אבן גבירול 70, 03-6967111.

 

אדורה. המסעדה מציעה בראנץ' בסגנון ארוחת טעימות, עם מגוון משתנה של מנות על פי בחירת השף אבי ביטון. מה בתפריט: סלסילת לחמים ומאפים מלוחים ומתוקים עם מטבלים, ומבחר מנות המוגשות בזו אחר זו לשולחן, בהן סביצ'ה דג ים, אגס בנדיקט, שקשוקה חצילים וכיסונים דרוזיים ממולאים בשר על רוטב יוגורט. פרטים: 89 שקל לסועד בזוג, 79 שקל לסועד בקבוצות של שלושה סועדים ויותר, 9:00–12:00, בן יהודה 226, 03-6050896.

 

לה רפובליקה דה רונימוטי. רונימוטי, במיקומה החדש בלב העיר השקט כל כך בשבת, היא מיקום מושלם לבראנץ'. למסעדה פאטיו אורבני נעים, שיש בו ערך מוסף בשבתות שמשיות. ההתמחות כאן היא מנות בוקר איטלקיות קלאסיות, כמו פריטטות, אנטיפסטי וסלט פנצנלה. מה בתפריט: ביצים עלומות בתנור עם תרד מוקפץ בחמאה, נתחי מטיאס, פוקאצ'ה עם מוצרלה די בופאלו, עגבניות, בזיליקום, זיתים, רוקולה ופרמז'ן ועוד. פרטים: 89–34 שקל לארוחות דיל עם שתייה חמה ומיץ סחוט, ומבחר מנות ונשנושים נוספים במחיר 42–9 שקל, 9:30–13:00, מאז"ה 3, 03-6470247.

 

לה רובליקה דה רונימוטי, תל אביב. מחיר: 34-89 שקל לבראנץ' מלא
לה רובליקה דה רונימוטי, תל אביב. מחיר: 34-89 שקל לבראנץ' מלאצילום: ריאן

 

יפו

 

קאסה נובה. המסעדה הלטינית שנפתחה בקיץ בנמל מציעה בראנץ' עם מנות ססגוניות, כמו מבחר בוריטוס, טוסטאדות ודגים כבושים. מה בתפריט: בוריטו של בוקר (עם חביתה, בייקון וירקות), בנדיקטוס (פנקייק תירס עם סלמון מעושן, ביצה עלומה ורוטב הואנקינה), קאוסה לימונית (רולדת תפוחי אדמה בכורכום ולימון במילוי סלט טונה, ביצה קשה וזיתים), אסקבצ'ה (דג צלוי על הפלנצ'ה וכבוש בתחמיץ של בצלים ופלפלים עם קרם אבוקדו ושמנת חמוצה) ועוד. פרטים: המנה מתומחרת בנפרד, 18–48 שקל, 11:00–15:00, רציף העלייה השנייה 48, 03-5413636.

 

יועזר בר יין. בראנץ' ותיק שקיבל מעמד מיתולוגי. מוגשות בו מנות קלאסיות, המיישמות את חוקי הבראנץ' המסורתי במלואם. מה בתפריט: קלחי תירס בגריל, סלט תפוחי אדמה, סלט עגבניות חריף, ומנות כמו אגס בנדיקט (עם האם או סלמון), ביצים עם נקניקייה מעושנת ובייקון, או ביצים עם פטריות כמהין טריות. מקבלים גם משקאות בוקר ובהם בלאדי מרי, מימוזה ומשקאות חמים. פרטים: 110 שקל לסועד, 11:00–16:00, יועזר 2, כיכר השעון, 03-6839115.

 

יועזר בר יין, יפו. מחיר: 110 שקל לארוחת בראנץ' מלאה (בתמונה: אגס בנדיקט, ביצים עם נקניקייה מעושנת ובייקון, בלאדי מרי)
יועזר בר יין, יפו. מחיר: 110 שקל לארוחת בראנץ' מלאה (בתמונה: אגס בנדיקט, ביצים עם נקניקייה מעושנת ובייקון, בלאדי מרי)צילום: אוראל כהן

 

כפר דניאל

 

icaffe. תושבי אזור מודיעין מכירים את בופה הבוהריים בבית הקפה הכפרי אייקפה בכפר דניאל. הם גודשים אותו בסופי השבוע ונהנים מהמזנון החופשי. מה בתפריט: אנטיפסטי ירקות, סלטים, קישים, גבינות וממרחים ומוזלי מיוחד המוגש עם יוגורט - הכל נרקח במקום. הדיל כולל שתייה קרה וחמה בלי הגבלה, וחביתה עם או בלי עשבי תיבול. פרטים: 78–70 שקל לסועד (תלוי בחביתה), 9:30–14:00, מתחם הצורפים, 08-9152448.

 

ירושלים

 

בראסרי עין כרם. הבראסרי החדש מציע תפריט בראנץ' מגוון, הכולל מנות בוקר קלאסיות ומנות ברנאץ' כמו אגס בנדיקט. עם כל מנה מקבלים לחם, מטבלים, קוקטייל בוקר ושתייה חמה. מה בתפריט: אגס בנדיקט, אנטיפסטי בשרים, מאפה בלקני של ירקות קלויים וגבינות, גרבדלקס סלמון ועוד. פרטים: כל מנה מתומחרת בנפרד, 76–42 שקל, 10:00–14:00, המעין 15, 02-5665000.

 

בראסרי עין כרם, ירושלים. מחיר: 42-76 למנה (בתמונה: אגס בנדיקט)
בראסרי עין כרם, ירושלים. מחיר: 42-76 למנה (בתמונה: אגס בנדיקט)צילום: מיקי אלון

 

x