על הדרך: מנות ודילים לאחר הצהריים
כמו בלונדון, ניו יורק ופריז, גם אצלנו משתרש הנוהג לעצור לדרינק עם נשנוש בדרך מהעבודה הביתה. כלכליסט סוקר את המסעדות שנותנות מענה לבלייני בין הערביים
באיטליה עוצרים לאפריטיבו אחרי העבודה, בצרפת לכוסית של פסטיס, ובבריטניה לבירה בפאב שמתחת למשרד. בישראל המגמה הזאת עדיין בחיתוליה, ובחודשים האחרונים מנסים המסעדנים למצב מחדש את השעות המתות. לשם כך, הם מציעים תפריטי Happy Hour מיוחדים, שמלבד הנחה על המשקאות יש בהם גם דילים משתלמים על נשנושים ועל מנות קלילות שלא יהרגו את ארוחת הערב. "כלכליסט" בדק מה מציעות המסעדות בשעות בין הערביים.
תל אביב
וינברג. בר היין מציע אחר הצהריים נשנוש שכלול במחירו של המשקה. הדיל: בהזמנת משקה אלכוהולי מקבל כל שולחן מאזט המשתנה מדי יום. בין המשקאות: בירות (גם כוסות רבע), יין, סנגרייה מתוצרת המקום המוגשת חמה בחורף וקרה בקיץ (50 שקל לקנקן חצי ליטר, 33 שקל לכוס). בין המאזטים: גוואקמולה עם נאצ'וס, כרובית צלויה, גבינת לאבנה עם פלפלים צלויים ופרוסות רוסטביף או קורנביף. פרטים: ראשון־חמישי 17:00–21:00, בן יהודה 106 ת"א, 03-5223939.
גדרה 26. המסעדה, הממוקמת בסמוך לשוק הכרמל, מציעה תפריט Happy Hour של מנות מוקטנות מתפריט הצהריים במחיר אחיד ושפע של משקאות. הדיל: מבחר משתנה של מנות כמו קבב מוסר ים, סלט קלמארי קר, ברוסקטות פלפלים קלויים וסנט מור, חריימה ועוד (26 שקל למנה). המשקאות: יינות אדומים ולבנים, סנגרייה מתוצרת המקום (עם או בלי אלכוהול) וקוקטייל יומי (20 שקל לכוס). פרטים: 17:00–18:30, גדרה 26 ת"א, 03-5100164.

הוטל מונטיפיורי. הניחוח האירופי של המלון הופך אותו ללוקיישן מנצח להפסקה אסקפיסטית קצרה בין העבודה לבית. הדיל: מי שמזמין אחד מהקוקטיילים (32 שקל) מקבל ברוסקטות וכריכונים עם מבחר תוספות ומגשים עם נשנושים מלוחים וזיתים. מי שמזמין קפה או תה (14 שקל) מקבל סקונס חמים מהתנור עם ריבה ושמנת חמוצה. בין הקוקטיילים ג'סמין (ג'ין, קמפרי, ליים ופסיפלורה), מוחיטו (רום, ליים ומנטה טרייה) ונגרוני (ג'ין, קמפרי וורמוט). פרטים: ראשון־חמישי 17:00–19:00, מונטיפיורי 36 תל אביב, 03-5646100.

Salt. המסעדה הממוקמת בקומה התחתונה של מלון הבוטיק גורדון היא המקום לצפות ממנו בשקיעה מבלי לרדת לחוף. הדיל: בשעות בין הערביים מי שמזמין מתפריט המאזטים מקבל קנקן עם חצי ליטר קוקטייל. בין קנקני הקוקטייל לבחירה: דבורה (פסיפלורה ואגס באוזו), פנחס (נענע, לימונים ושאטה עם וודקה ואשכולית אדומה) ורוזט (חלב שקדים באניס). בין המאזטים המוצעים: סלט של גרגירי חומוס עם עגבניות, בצל וזעתר (18 שקל), בואיקוס קצ'קבל עם צזיקי (22 שקל) ושרימפס פריך עם איולי לימון ועשבים (30 שקל). בנוסף לכך מגישים במסעדה דיל של שלושה קוקטיילים ושתי מנות ראשונות ב־99 שקל. פרטים: ראשון־חמישי 17:00–19:00, הירקון 136 תל אביב, 03-5206100.

מושב סגולה
כרמים. המסעדה חוגגת את אחר הצהריים עם בירות של המבשלות באזור. הדיל: תפריט בירה של מבשלות בוטיק ובהן אביר האלה, מבשלת רונן ומבשלת עמק האלה ב־15 שקל לשליש, לצד מנות מוקטנות שמתאימות לבירה, ובהן סיגר שקדי עגל עם איולי אריסה, קבבוני דגים על זוקיני וקרם חצילים, קבבוני טלה על סלט עדשים וטחינה ובקלאווה טלה (25 שקל למנה). פרטים: ראשון־חמישי 16:00–19:00, בכניסה למושב, 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, 08-8508595.

ירושלים
קולוני. המסעדה הוותיקה מציעה גם לתושבי הבירה לעשות אתנחתא בדרך הביתה. הדיל: על כל הזמנה מהתפריט מקבלים בירה, יין או קאווה בעשרה שקלים. לצד המנות הרגילות מוגשות גם מנות קלילות ובהן פוקאצ'ה ירושלמית עם מטבלים (32 שקל), סלמון במעטפת תרד אפויה (54 שקל), קרוקטים של סלמון עם גבינת פטה ברוטב עירית וצ'ילי מתוק (54 שקל) ומגש גבינות עם ריבה ביתית וטוסטונים (48 שקל). פרטים: ראשון־חמישי, 16:00–18:00, דרך בית לחם 7 ירושלים, 02-6729955.

קיבוץ מעברות
בית היין.
כאן אפשר לקנות בקבוק יין בדרך הביתה ולהתעכב לדרינק ונשנוש. הדיל: בהזמנה מתפריט הנשנושים תוגש כוס בירה או יין מבעבע על חשבון הבית, ומילוי חוזר ב־14 שקל. בין המנות בתפריט אחר הצהריים: כרובית צלויה עם יוגורט, בצל וכוסברה (26 שקל), ארנצ'יני (34 שקל), פלטת גבינות משק עם מרמלדת חבושים (44 שקל) וסלק צלוי עם רוקפור, אגוזים וקרם פרש (26 שקל). פרטים: שני־חמישי 20:00–17:00, בכניסה לקיבוץ, 09-8972055.
בת ים
תאיו. גם הנוף הוא חלק מהדיל במסעדת הדגים הממוקמת על אחד החופים היפים בארץ. הדיל: תפריט קונוסים ומרגריטות, הכולל מרגריטות עשויות מתות, מנגו, ופסיפלורה (39 שקל), לצד שרימפס וקלמארי בטמפורה בקונוס עשוי בצק פילו עם רטבים וסלט (79 שקל). פרטים: שני־חמישי 18:00–14:00, בן גוריון, החוף הדרומי בת ים, 03-6565650.


