פרויקט מסלול
ישראל אוחיון, הזוכה בתחרות המעצב המבטיח בשבוע האופנה, יעצב קולקצית קפסולה לרנואר. בעתיד הוא מתכנן לפתוח מותג עצמאי
לאחר תצוגת קולקציית הגמר שלו בשנקר, ביוני 2011, ניגש אל המעצב הצעיר ישראל אוחיון המעצב גדעון אוברזון, שאצלו התמחה אוחיון במסגרת לימודיו, וביקש ממנו לשוב לעבוד איתו בסטודיו.
אוחיון, שהתמחה בתקופת הלימודים גם בבבית האופנה לנוון בפריז, הסכים מיד. אותה קולקציית גמר, שסומנה גם על ידי "כלכליסט" כאחת הקולקציות המבטיחות של בוגרי שנקר, בתוספת שלושה דגמים שייצר במיוחד - העניקה לו את פרס המעצב המבטיח בתחרות Up Coming Designer By Renuar, שנערכה במסגרת שיתוף פעולה בין שבוע האופנה בתל אביב ורשת רנואר.

השופטים התרשמו מהפריטים המפוסלים מפלסטיק, המציגים, על פי אוחיון, את הדיסוננס בין נפש האדם לבין איך שהאדם בוחר להציג את עצמו. "עבור רנואר אני חושב שארצה לעצב קולקציית שמלות, אבל אני פתוח לרעיונות שונים שיעלו לפי הצרכים של המותג", הוא אומר.
סרג' דרעי, מנכ"ל ושותף ברשת רנואר ואחד השופטים בתחרות המעצב המבטיח, מסביר את הבחירה באוחיון: "דרך האלמנטים הפלסטיים ראיתי את הכישרון ואת היכולת של אוחיון. ישראל השתמש בחומרים לא קונבנציונאליים, בצבעוניות מעניינת ועשה שילוב מקורי בין חומרים. כל זה מראה על יכולותיו, ועכשיו נשאר רק לשבת יחד ולראות איך מתרגמים את היכולות האלה לכדי קולקציה המתאימה לחברה מסחרית. אנחנו שואפים שהמחירים יהיו נוחים לכל כיס, אבל זה תלוי בחומרים שנבחר לעבוד איתם ובמורכבות המוצרים. אני מניח שהמחירים יהיו ברמת המידל־קלאס של רנואר".
התנסות וחשיפה
שיתוף הפעולה עם חברה מסחרית יהיה מעניין במקרה של אוחיון, שאת ההשראה לקולקציה שאב מסריקות תלת־ממד של אנשים לבושים. הוא משתוקק לפרוץ אל צורות בלתי מקובלות בעולם הלבוש, אך עם זאת שומר על אלמנטים מתוכו כמו שרוולים או מותניים מוגדרים. מוטיב נוסף שעליו שמר בקפידה הוא האחדה בין פרטי לבוש, ולא תמצאו אצלו מראה שכבות. את שלושת הדגמים החדשים שיצר עבור התצוגה הוא מגדיר "מעט יותר לבישים ויותר סקסיים".

אוחיון מעורב היום במשרה מלאה בכל תהליך עיצוב הקולקציות של קארן וגדעון אוברזון. "אני מאוד רוצה להמשיך לעבוד איתם. זו התנסות מדהימה בשבילי. מצד אחד לעבוד על קולקציות הקוטור של גדעון ומהצד השני לעבוד על הקולקציות של קארן, שהן יותר קז'ואל. אני מאמין שכל מעצב צריך להתנסות בעיצוב קווים וסגנונות רבים ככל האפשר לפני שהוא מקים מותג, ולכן ניגשתי לתחרות. סיבה נוספת ולא פחות חשובה היא החשיפה", הוא מחייך.
"הכי טוב לצאת לעבוד בחו"ל, ללמוד כמה שאפשר ואז לחזור ולהקים מותג בארץ", הוא מוסיף, "יש כאן קהל, ועכשיו, בזכות שבוע האופנה, אני מאמין שההזדמנויות לייצר כאן ולעבוד גם עם חו"ל ילכו ויתפתחו".


