$
פנאי

שנה מתוקה: פסטיבלים ומוזיאוני שוקולד בעולם

בגדים משוקולד בפריז, טעימות מוצרים של שוקולטיירים מובילים בלונדון ומשקה קקאו בסגנון האצטקים בקובה. "כלכליסט" סוקר את המקומות שבהם אפשר להתמכר למתוק

יסמין גיל 10:2202.10.11

הוא משחרר אנדורפינים במוח, מנחם, ממכר, ויש מי שמאמינים שהוא גם מעורר מינית. הוא מככב כמתנה בחגים, בימי האהבה ובימי הולדת, וכתבו עליו שירים, ספרים, וגם צילמו סרטים. השוקולד. אומרים ששלושה מתוך ארבעה אנשים אוהבים שוקולד, והאמת היא שלא כל כך ברור מה הבעיה של הרביעי. כדי שתהיה שנה מתוקה, "כלכליסט" מציע פסטיבלים ומוזיאונים לשוקולד ברחבי העולם (מחירי המלונות והטיסות הם על פי נתוני החברות, ויכולים להשתנות).

 

פריז: Salon du Chocolat

 

מתי: 20–24 באוקטובר 2011. באתר האינטרנט מוגדר האירוע כ"מונדיאל של שוקולד וקקאו", ובעצם זהו החוט המקשר בין מי שמייצר קקאו לבין מי שצורך שוקולד. היריד ייערך זו השנה ה־17 עם כ־400 מציגים, ובהם מיטב יצרני השוקולד בעולם. יהיה אפשר לטעום מוצרים חדשים, לבקר בחנות ספרים שמוקדשים לשוקולד ולהיפגש עם הכותבים. בנוסף יתקיימו סדנאות עבודה של שוקולטיירים מבתי מלון בפריז, סדנת שוקולד בלי סוכר, דיון על היתרונות התזונתיים של השוקולד, בדיקת טרנדים חדשים ודיון בסוגיית הסחר ההוגן וההתחשבות בסביבה בתהליכי ייצור השוקולד. כמתבקש בעיר כמו פריז, יהיו גם תצוגת אופנה של בגדים משוקולד וטקס חלוקת פרסי השוקולד.

 

פרטים: 12.5 יורו למבוגר, salonduchocolat.fr.

 

הצעת חופשה: מ־666 דולר לטיסה בארקיע ו־800 דולר ל־4 לילות במלון קונקורד אופרה פריז, על בסיס לינה וארוחת בוקר ליחיד בחדר זוגי (אלדין טרוול).

 

Salon du Chocolat, פריז. מתי? 20-24 באוקטובר. כניסה: 12.5 יורו Salon du Chocolat, פריז. מתי? 20-24 באוקטובר. כניסה: 12.5 יורו צילום: cc by phalenebdlv

 

פרוג'ה: EuroChocolate

 

מתי: 14–23 באוקטובר. בבירת חבל אומבריה באיטליה מתקיים 18 שנה פסטיבל שנחשב לאחד הגדולים באירופה, ומושך כמיליון תיירים בשנה. בין השאר יוצגו בו מוצרי קקאו מהעולם, משחקים אינטראקטיביים שנושאם קקאו ותצוגת פסלים משוקולד. כמו כן, מובטחים אזור ספא עם טיפולי שוקולד, טעימות פרלינים שמוכנים במקום וקורס ABC בשוקולד לילדים (eurochocolate.com).

 

הצעת חופשה: 999 יורו לטיסת שכר לרומא, רכב ברמת פורד פוקוס, ספר הדרכה ומפת דרכים ו־6 לילות במלון רוזטה בפרוג'ה, על בסיס לינה וארוחת בוקר ליחיד בחדר זוגי (סולו איטליה).

 

EuroChocolate, פרוג'ה. מתי? 14-23 באוקטובר. כניסה: בחינם EuroChocolate, פרוג'ה. מתי? 14-23 באוקטובר. כניסה: בחינם צילום: cc by marcooooo

 

ניו יורק: The Chocolate Show

 

מתי: 10–13 בנובמבר 2011. היריד הפריזאי ייערך גם בניו יורק זו השנה ה־14, עם התאמות לשוק האמריקאי. זהו יריד השוקולד הגדול בארה"ב - 65 יצרנים יציגו את מיטב מוצריהם, לצד סדנאות, כותבי ספרים על שוקולד שזכו בפרסים ויחתמו על ספריהם, תצוגת אופנה בסגנון ברודוויי שיצרו שוקולטיירים, שפים־פטיסרי ומעצבי אופנה, וגם אזור שיוקדש לפעילויות לילדים.

 

פרטים: מ־30 דולר למבוגר, chocolateshow.com.

 

הצעת חופשה: 1,000 דולר לטיסה בקונטיננטל, 2,548 דולר ל־7 לילות במלון ניו יורק הלמסלי, ללינה וארוחת בוקר ליחיד או זוג בחדר זוגי (אלדין טרוול).

 

לונדון: The Chocolate Festival

 

מתי: 9–11 בדצמבר 2011. רגע לפני חג המולד תתקיים בבירת בריטניה חגיגה גסטרונומית לאוהבי השוקולד. היא תכלול טעימת מוצרים של שוקולטיירים מובילים, ובהם וויליאם קרלי (williamcurley.co.uk), שנבחר חמש פעמים לשוקולטייר הטוב בבריטניה בידי האקדמיה לשוקולד. כמו כן, ייטעמו מוצרי שוקולד של ביל מק'ריק מחברת השוקולד הבריטית Sir Hans Sloane, שנקראת על שם מייסד המוזיאון הבריטי, ומי שידוע כאדם שהביא את משקה השוקולד לבריטניה אי אז ב־1687 (sirhanssloane.com). יהיו קוקטיילים משוקולד, מתנות לחג המולד וגם יילמדו סגולותיו הבריאותיות של השוקולד. היריד ייערך גם באוקספורד ובברייטון במרץ 2012.

 

פרטים: הכניסה חופשית, festivalchocolate.co.uk.

 

הצעת חופשה: 959 דולר לאדם בחדר זוגי, לחבילה של טיסה בבריטיש איירווייס ו־4 לילות במלון הילטון קנזינגטון, על בסיס לינה וארוחת בוקר (איסתא).

 

מוזיאונים:

 

ברצלונה: Museu de la Xocolata - שייך לגילדת האופים של ברצלונה, ויש בו פסלים משוקולד, בהם גם כאלה של מבנים מוכרים בעיר. המקום מספר על ההיסטוריה של השוקולד ועל תהליך ייצורו. פרטים: 4.3 יורו (pastisseria.com/en/PortadaMuseu).

 

Museu de la Xocolata, ברצלונה. כניסה: 4.3 יורו Museu de la Xocolata, ברצלונה. כניסה: 4.3 יורו

 

בריסל: Musée du cacao et du chocolat - לחובבי השוקולד הבלגי, המקום מציג אותו מהמקור, כקקאו, ועד המוצר המוגמר. יש הסברים על ההיסטוריה של בני המאיה והאצטקים, שגידלו קקאו לפני אלפי שנים והכינו ממנו משקה. כמו כן, יצרן שוקולד בכיר מדגים במקום עשיית פרלינים מסורתית. פרטים: 5.5 יורו (mucc.be).

 

קלן: Imhoff-Schokoladenmuseum - גם כאן מבטיחים נקודת מבט היסטורית־תרבותית על מה שמגדירים כ"אחד המאכלים האהובים בעולם". המוזיאון הוקם ב־1993, עד 2008 ביקרו בו יותר מ־7.5 מיליון איש והוא נחשב לאחד מעשרת המוזיאונים הכי פופולריים בגרמניה. פרטים: 7.5 יורו (chocolatemuseum-cologne.com).

 

Imhoff-Schokoladenmuseum, קלן. כניסה: 7.5 יורו Imhoff-Schokoladenmuseum, קלן. כניסה: 7.5 יורו

 

פראג: Choco Story - עונה על שאלות כמו "מה סוד שוקולד?" ו"מדוע שימש בעבר ברפואה?", ומציג היסטוריה בת 2,600 שנה של שוקלוד במילים, תמונות וטעמים. חלק אחד במוזיאון מציג את ההיסטוריה של הקקאו כמשקה ואת דרכו לאירופה; השני - מוצרים משוקולד עד זמננו; והשלישי אוסף ייחודי של אריזות שוקולד. פרטים: 8 דולר (choco-story-praha.cz).

 

הוואנה: Museo del Chocolate - בלב העיר העתיקה ממוקם המוזיאון שהוא למעשה בית קפה שמציע טעימות, לצד היסטוריה של הקקאו, מוצרים והסברים על תהליך מסחורו. במקום פוסטרים מתקופות שונות, ובנוסף טועמים משקה בסגנון האצטקים. פרטים: בחינם (oldhavanaweb.com).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x