$
אוכל

מבחן "כלכליסט": המקרונים הטובים ביותר

טועמי "כלכליסט" נגסו בעוגיות הפריכות והצבעוניות שהן הדבר הכי חם בענף הקונדיטוריה וקבעו: רביבה וסיליה במקום הראשון

גלי וולוצקי 09:4229.05.11

עוגיית המקרון עשתה הקיץ עלייה לישראל, וזה רשמי. כל קונדיטוריה שמחשיבה את עצמה מציעה כמה וכמה גרסאות של הפטיפור הצבעוני הזה, ואלה מקשטות את הוויטרינות בשלל טעמים וצבעים.

 

המקרון הוא פטיפור צרפתי קלאסי, העשוי שתי שכבות מרנג וביניהן קרם. הוא מזוהה בעיקר עם פריז ומוכיח שהצרפתים יודעים להיות שובבים וחביבים אבל גם פנאטיים למסורתם הקולינרית. "כלכליסט" כינס צוות טועמים שבדק את המקרונים של הקונדיטוריות המובילות.

 


רביבה וסיליה: 9.2

הטעמים שנבדקו: פטל, קפה, וניל טונקה. דבר

הטועמים: גודל המקרונים אחיד, הצבעוניות שלהם עדינה ויפה והמראה אסתטי ומפתה. המרקם קליל, פריך ונמס בפה, והאיזון בין המרנג לבין המלית מדויק ומצוין. הטעם ברור וטבעי, המתיקות מאוזנת בפטל ובווניל - הקפה מעט מתוק מדי.

פרטים: 5 שקל ליחידה, revivaandcelia.co.il.

 

בייקרי: 9.1

הטעמים שנבדקו: פיסטוק, וניל, קפה.

דבר הטועמים: המקרונים מעט גדולים מדי אך אחידים בגודל, הצבעים עדינים ויפים, והמראה עושה חשק לטעום מיד. מרקם המרנג נפלא, קליל ומעודן, והקרם עשיר ומשובח. האיזון בין הקרם למרנג מושלם, המתיקות מאוזנת והטעמים טבעיים. מקרון הקפה והווניל מצטיינים, הפיסטוק פחות.

פרטים: 5 שקל ליחידה, bakerytlv.co.il.

 

אידלסון 10: 8

הטעמים שנבדקו: פטל, פיסטוק, שוקולד.

דבר הטועמים: המקרונים קטנטנים, גודלם אינו אחיד אך הצבעים יפים ומגרים. מקצת הטועמים סברו שהמרקם מצוין, עדין ואוורירי, ואחרים חשבו שהוא מעט דביק מדי, ייתכן שבגלל עודף הקרם. הטעם טבעי ונעים, אך מעט מתוק מדי.

 פרטים: 20 שקל ל־100 גרם (4–5 שקל ליחידה). 

 

כמה מהמקרונים שנטעמו כמה מהמקרונים שנטעמו צילום: אלה סברדלוב קרן

 

מזרין: 6.8

הטעמים שנבדקו: אוכמניות, לימון, קוקוס־וניל.

דבר הטועמים: למקרונים יש מראה מט, שאינו אחיד מבחינת הגודל והצורה. הצבעים יפים, והמרקם לא מספיק אוורירי ומעט כבד. המקרונים קצת יבשים מדי ומתפוררים כשנוגעים בהם. טעמי האוכמניות לא מורגשים מספיק, אך שאר הטעמים טבעיים וטובים.

פרטים: 6 שקל ליחידה, mazzarine.com.

 

רולדין: 6

הטעמים שנבדקו: וניל־קוקוס, שוקולד, קפה.

דבר הטועמים: גודל המקרונים אינו אחיד, והמקרון נראה כאילו הוכן בידיים לא מקצועיות. הצבעים עדינים ויפים. כמות המילוי גדולה מדי, ולכן המקרון כבד וצמיגי. מלית הקפה טעימה, אך לשאר המקרונים יש טעמים חזקים ומתוקים מדי.

פרטים: 23 שקל למארז של 6–7 יחידות, roladin.co.il.

 

בן עמי: 5.9

הטעמים שנבדקו: וניל, שוקולד, שוקולד ממולא בקרם וניל.

דבר הטועמים: המראה חובבני, הגודל והצורה לא אחידים והתוצאה נראית כמו מקרון ביתי. המרנג מצוין, אך כמות המילוי המוגזמת הורסת את האיזון והופכת את המקרון לכבד מדי. המקרונים טעימים בסך הכל, אך המלית הלבנה מתוקה מדי.

פרטים: 37 שקל למארז של כ־20 יחידות, benami.co.il.

 

דודו אוטמזגין: 5.3

הטעמים שנבדקו: וניל, פטל, פיסטוק.

דבר הטועמים: הצבעים הזרחניים מעוררים אי־נוחות, אם כי צורת המקרון יפה. המרקם יבש מדי, גס וכבד. הטעמים לא ברורים - בפיסטוק מורגש בעיקר טעם של תמצית שקדים, וטעמו של הפטל לא ברור אף הוא.

פרטים: 37 שקל למארז של כ־12 יחידות, duduoutmezgine.co.il.

 

שמו: 4.9

הטעמים שנבדקו: שוקולד, קפה, פסיפלורה.

דבר הטועמים: המראה לא מספיק אסתטי, והצבע מט וחיוור. המרקם דחוס וכבד מדי, והמרנג גבשושי. למקרונים טעם תעשייתי ומתוק מדי, ובמקרון הקפה לא מורגש טעם הקפה. 

פרטים: 32 שקל למארז של 14–15 יחידות, shemo.co.il.

 

מקרונים מקרונים צילום: אלה סברדלוב קרן

 

כך בדקנו

 

נבדקו רק קונדיטוריות שיש להן יותר מסניף אחד. בכל אחת מהן רכשנו שלושה סוגים של מקרון מתוך מבחר הטעמים הקלאסיים: פירות, קפה, וניל, קוקוס, פיסטוק ושוקולד. כל המקרונים נרכשו בבוקר הטעימה בלי ידיעת החנויות, והוגשו לטועמים בלי שאלה ידעו היכן יוצרו. 

 

הטועמים התבקשו להעריך את המקרונים לפי כמה פרמטרים - מראה, טעם ומרקם, והם העניקו לכל קונדיטוריה ציון סופי. 

 

הטועמים: אייל לביא, שף ומבעלי מסעדת רוקח 73, שגם אירח את הטעימה; משה משעלי, שף קונדיטור ברוקח 73; יובל רוזנן, שף ובעלים של קייטרינג פומפידו - מטבח שף בקופסה, שלמד את אמנות הקונדיטוריה הצרפתית בפריז במשך כמה שנים. אל הטועמים המקצועיים הצטרף חובב מקרונים, על מנת לייצג גם דעה לא מקצועית.

 

לאיש מן הטועמים אין קשר לקונדיטוריות שהמקרונים שלהן נבדקו. 

 

תגובות:

 

בן עמי: הרשת העדיפה שלא להגיב.

 

דודו אוטמזגין: הרשת העדיפה שלא להגיב. 

 

שמו: "הרשת מאחלת לכל עם ישראל חג שבועות שמח".

 

מקרון תוצרת בית

 

בנוסף למקרונים של הקונדיטוריות המסחריות, יש גם מי שהתאהבה בעוגייה ומתמקדת רק בה. מרב דוידסון (22), טבחית לשעבר במסעדת מחניודה הירושלמית, מקדישה את כל זמנה להכנת מקרונים ומכירתם ממטבחה הביתי בבירה.

 

"התאהבתי בהם בפעם הראשונה שהכנתי אותם, והיה לי מזל של מתחילים. הם אמנם יצאו נהדר, אבל משהו במרקם לא היה מושלם. הסתובבתי עם קופסת מקרונים בין אנשים שמבינים, שמעתי ביקורת והפנמתי. מאז ניסיתי עוד עשרות מתכונים, טעמתי כל מקרון שמיוצר בארץ, ונסעתי לפריז לטעום מקרונים אצל פייר ארמה ובפושון", מספרת דוידסון.

 

לפני כשלושה חודשים החלה דוידסון למכור את המקרונים שלה בהזמנה מראש. היא מכינה מקרונים קלאסיים בטעמי ערמונים, קפה ותות, אבל גם מקרונים מפתיעים, כמו מקרון אשכוליות במילוי קרם קמפרי; מקרון תבלינים בניחוח ארל גריי, הל, ציפורן וקינמון; מקרון לבנדר וקוקוס ומקרון פיסטוק ואניס.

 

פרטים: 5 שקל למקרון, 052-8814143.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x