$
חדשות האלכוהול

סוסון מנצח

המעבר של זאב דוניה מקולנוע לייננות התגלה כמוצלח. "אלול", יין הדגל של היקב שלו, סוסון ים, הוא בלנד מצוין שעתיד להשתבח בשנים שאחרי הרכישה

שלמה פפירבלט 10:3310.05.09
יקב סוסון ים, יקב בוטיק במושב בר גיורא שבהרי ירושלים, עושה יינות מרתקים, מקוריים, המושכים את הלב. בימים אלה הוא חוגג עשור להקמתו. סוסון ים הוא סיפור של איש אחד, זאב דוניה, אשר עשה תפנית פרסה בחייו, ועבר מקריירה של איש קולנוע ומורה לקולנוע לעשיית יין ביקב שהוא הקים ומענבי כרמים שהוא מטפח.

 

באמצע שנות התשעים של המאה שעברה, כשדוניה צילם את הסרט הדוקומנטרי "בשכיבה במקום אפל וקריר", על האהבה של אנשים ליין, זה היה האות לתחילת סיפור אהבתו לנושא. הוא התחיל עם שלוש חביות במרתף, ב־1999, והמשיך עם חיפושי מקום ממושכים, ההתמקמות בבר גיורא ונטיעת שני כרמים: של ענבי סירה ושל זינפנדל, ענבים שהוא מאמין שיכולים לתרום ליינות גוונים ואיכויות יוצאים מן הכלל. את הקברנה סוביניון המשמש ליינותיו הוא מביא מכרמים בצפון הארץ, אזור הקברנה המשובח.

 

היינות שלו משכו תשומת לב מרגע הגעתם לשוק, ועוררו התלהבות בקרב מבקרי היין בארץ. דוניה הביא למקצועו החדש גישה אישית יוצאת דופן. על כל אחד מבקבוקיו, למשל, מופיעה טביעת אצבעו. גם השמות שהוא מעניק לחלק מיינותיו - לנון, פליני, קאמי, אנטואן (על שם אנטואן דה סנט אקסופרי, מחבר "הנסיך הקטן"), הם שמות גיבורי עולמו הרוחני.

 

מפיק וסבל

 

דוניה עושה חיבורים כל העת בין עברו המקצועי לבין ההווה שלו, כעדות עצמו: "בית הספר שבו למדתי בקליפורניה ייצג זרם שהלך וגבר בתעשיית הקולנוע, ה־Independent Filmmaking. זהו מושג רחב שמבטא הפקות מחוץ לשיטת האולפנים. בגרסה הקיצונית שלו הוא מייצג פעילות של אדם אחד במגוון תפקידים: התסריטאי הוא גם הבמאי, המפיק, העורך, ולעתים אף יותר מזה... שוב ושוב אני מוצא את עצמי בעבודות הכרם והיקב כ־Independent Winemaker. מהכרם ועד התוויות, הפקקים, הנהג והסבל המוביל את הבקבוקים...".

 

 

זאב דוניה. מעורב כל שלבי העשייה זאב דוניה. מעורב כל שלבי העשייה

 

מערבב לבד

 

בימים אלה משיק זאב דוניה את היין הוותיק ביותר שלו, סדרת "אלול", יין הדגל של היקב. ה"אלול 2006" הוא כהרגלו בלנד העשוי מקברנה סוביניון (75%) מכרם איל מילס בגליל העליון, סירה (20%) מהכרם בבר גיורא ופטיט סירה (5%) מעמק האלה. "השלב היחיד בתהליך שבו אני מתערב באופן מכריע הוא שלב הבלנד (הערבוב)", מסביר דוניה, "ה'אלול' מורכב משלושה זנים. כל זן מתיישן לפחות שישה חודשים בנפרד. אחר כך אני מכין כמה בקבוקים עם תערובות ביחסים שונים זה מזה, ועורך לעצמי טעימה עיוורת. הבקבוק שנבחר הוא, פחות או יותר, התערובת הסופית המתיישנת בסופו של דבר בחביות עוד כ־14 חודשים".

 

בציר 2006 של "אלול" הוא, כקודמיו, יין מצוין, מרתק, בעל גוף ומלאות, עושר רב של ניחוחות וטעמים - גם כעת בתחילת דרכו - ופוטנציאל להשתבחות בשש־שמונה השנים הבאות. יש להניח לו להתאוורר היטב בטרם הטעימה, הוא זקוק לנשימה הגונה בטרם ישחרר אל האף ארומות ריבתיות של פרי יער ודובדבנים שחורים בשלים, עם תבליני החבית ורמזי הטבק המדגדגים את הנחיריים. פרטים: מחיר מומלץ 135 שקל לבקבוק. יחס טוב מאוד בין איכות למחיר. בשני סופי השבוע האחרונים של מאי יימכר בקבוק ביקב ב־108 שקל לבקבוק, או 98 שקל לבקבוק בקניית שישייה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x